banzai 197 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Inaczej zarabia się w euraszkach, a inaczej w złotówkach ;) Szczerze mówiąc spodziewałem się ceny o 100zł niższej. W tej perspektywie preferuję standardowego New3DSa, który dodatkowo sprzedawany jest w mniejszej wersji. no wiem wiem. Tutaj za wypłatę tygodniową możesz sobie kupić konsole i parę gierek i jeszcze ci zostanie. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 (edytowane) GDEMU czyli maszynka emulująca GD ROM w Dreamcaście - w skrócie, możliwość odpalania swoich Dreamcastowych gier z karty SD ze 100 procentową kompatybilnością (coś wspaniałego). Już zamówiłem kartę 128GB, więc jak tylko przyjdzie to będzie Rozumiem, że jak się ma oryginała to można zgrać na kartę i później hula bez spowolnień z SD? Czy to jest jakiś piękny sen? Jeśli tylko masz warunki do dumpowania GD-Romów to jak najbardziej. Choć wygodniejszą opcją jest po prostu pobrać obraz tego, co masz na półce i zrzucić na SD. Wszystko działa bez spowolnień, w niektórych przypadkach po ustawieniu odpowiedniej opcji nawet szybciej. Są też tańsze alternatywy typu czytnik kart SD wpinany przez serial port (działa dramatycznie i nie wszystko odpalisz - próbowałem Crazy Taxi i nie dało się grać), jak i HDD mod (dużo lutowania i znacznie mniejsza kompatybilność), więc GD Emu to opcja najrozsądniejsza mając na uwadze jakość produktu i jego cenę. Nadal czekam aż empik wyśle mi kartę pamięci (przepłaciłem, bo na allegro rynek SD jest zdominowany przez chińskie podróby) i wrzucam swoją biblioteczkę - już na komputerze leży przygotowana paczka. To jedyna opcja na granie w swoje kopie zapasowe jak bozia przykazała (.iso w sieci to ripy, bo kopia GD-Roma nie zmieściłaby się w wielu przypadkach na CD, stąd grupy crackerskie wycinały z gier voice overy i inne pierdy, na takiej maszynce możesz odpalić pełny obraz GD - 1.2gb). Z płyt na DC już nie zamierzam grać - niestety niszczeją i sytuacje typu Space Channel w stanie lustro nie działa, czy inna gra w idealnym stanie sypie read errorami w trakcie zabawy to nie jest coś, co pozwala mi komfortowo cieszyć się wspaniałością Dreamcasta. Edytowane 3 sierpnia 2017 przez ping 1 Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 (edytowane) dolna klapka, z plastiku cienkiego jak sik pająka, kazde odkręcanie śrubek modlisz sie zeby nie pękło przy dokrecaniu... no i to ze ciagle czujesz jak sie ugina i pracuje nawet po dokreceniuZ n2dsem podobno jest jeszcze gorzej. Cięcie kosztów i te sprawy. Edytowane 3 sierpnia 2017 przez ireniqs Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 (edytowane) Mnie fascynuje cena każdego kolejnego gdzie od 10 lat te same bebechy, smieszna rozdzialka i przy tym zabawny czas pracy baterii. Fenomen. Edytowane 3 sierpnia 2017 przez II KoBik II 1 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 6 lat jak już, a wersje new (czyli te produkowane od 2 lat) maja mocniejsze podzespoły i dodatkowe funkcjonalności. No ale mógłby ten 3ds pójść na emeryturę, teraz #tylkoSwitch Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. raven_raven 12 013 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 3 sierpnia 2017 24 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Kruku jutro widzimy się na ustawce forumowej w farbki Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Widzę ktoś tu nie wytrzymał i poszedł do Saturna. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. chmurqab 3 192 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 3 sierpnia 2017 Lipcowy miszmasz generacji, na początek oczywisty zakup na Switchunia: Dwa sztosiki na kostkę: Obowiązkowo, komplecik na GameBoya: I na koniec powrót do Switchunia i te dwa przepiękne skurwysyny 29 Cytuj
Quake96 3 831 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Nowe OLXowe łupy :) 10zł/sztuka :D Btw. zauważyłem, że sporo takich ogłoszeń z cyklu "Sprzedam "x" gier, każda 10zł/sztuka" wystawiane jest przez rodziców. W sumie fajne okazje można dzięki temu znaleźć, bo takie osoby z reguły nie bawią się w wycenianie poszczególnych gier, tylko jak pisałem, opychają wszystko jak leci w tej samej cenie. Już kilka razy trafiłem na tego typu ogłoszenie. 1 Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 XD jak worms, Mazzeo ma konkurenta w bitwie na kciuki Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Takim kciukiem da się w ogóle grać w gry? Cytuj
Quake96 3 831 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Wiedziałem, że większą sensację wywoła ten kciuk :DTakie geny, ojciec miał taki sam, ja jako jedyny z rodzeństwa dostałem tą cechę po nim. No i jak najbardziej da się grać, choć podejrzewam, że wy mugole macie łatwiej np. z pisaniem na smartfonie :P Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 tym kciukiem to by nawet rure wydechową w jelczu zapchał 5 Cytuj
Quake96 3 831 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Dzięki, takiego komplementu jeszcze nie dostałem Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Przypomni ktoś post z Bayonettą gdzie komuś tłuszcz z łapy wychodził? Good times. Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Widzę ktoś tu nie wytrzymał i poszedł do Saturna. Fajnie mają w tym Berlinie. W uk switcha chyba od premiery nie było na półkach sklepowych a online można co najwyżej zamówić preorder z bliżej nieokreślona data realizacji. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Fajnie mają w tym Berlinie. W uk switcha chyba od premiery nie było na półkach sklepowych a online można co najwyżej zamówić preorder z bliżej nieokreślona data realizacji. Tutaj nawet w Realu na wejściu w gablotce leży Switch + Splatoon 2, a w Saturnie to chyba z 6 sztuk jest (z czego jedna to właśnie bundle ze Splatoonem 2). Nie ma problemu z dostępością, przynajmniej w moim rejonie. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 (edytowane) XD jak worms, Mazzeo ma konkurenta w bitwie na kciuki tym kciukiem to by nawet rure wydechową w jelczu zapchał a zaje,bać wam??? Edytowane 3 sierpnia 2017 przez ragus Cytuj
Suavek 4 657 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Nowe OLXowe łupy :) 10zł/sztuka :D Ciekawe jak to wyglądało z punktu widzenia przechodniów. Facet rozkładający w dłoni trzy 'gry dla dzieci', aż mu kciuk puchnie, robiący im fotkę na chodniku. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Fajnie mają w tym Berlinie. W uk switcha chyba od premiery nie było na półkach sklepowych a online można co najwyżej zamówić preorder z bliżej nieokreślona data realizacji. Tutaj nawet w Realu na wejściu w gablotce leży Switch + Splatoon 2, a w Saturnie to chyba z 6 sztuk jest (z czego jedna to właśnie bundle ze Splatoonem 2). Nie ma problemu z dostępością, przynajmniej w moim rejonie. Gram sobie w zeldunie wczoraj a tu zaproszenie do znajomych od raven :) Pięknie rośnie nam switchowa frakcja na forum Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ping 9 042 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 sierpnia 2017 Trochę fajnych gier i paści wszelakich z ostatniego zrzutu, czyli brakujące rzeczy do fullseta A tak na poważnie, biorąc pod uwagę ilość gier z pachinko, sportówek czy generycznego shovelware raczej na fullset się nie pokuszę. Zbliżam się powolutku do 1000 różnych gier na PS1 :). Najciekawsze rzeczy są na tym foto.I.Q. Final chciałem mieć, bo to ostatnia brakująca część w trylogii (trzecia wyszła na PS2), u nas te gry były znane jako Kurushi. Pod koniec lat '90 grałem ostro w demko, ale pełnej wersji nie szło nigdzie znaleźć.Magical Drop jako że to produkcja od Data East również musiała wejść na stałe do kolekcji.Puzzle Fighter II to klasa sama w sobie.Ore no Ryouri czyli po naszemu 'Moja Kuchnia' zawsze mnie intrygowała, najwyższy czas sprawdzić na własnej skórze.Fire Pro Wrestling G - gra od Human, a tak jak z SNK, Capcomem i Data East biorę praktycznie wszystko.Clock Tower - przekozacki horror point and click, ta wersja to akurat remake SNESowej odsłony, nigdy nie wydanej poza japonią.Street Fighere vs. X-men w zasadzie zostaje w kolekcji dla picu - wersja na Saturna jest znacznie lepsza i to ją zazwyczaj męczę jak mam ochotę na mordoklepę.Bomberman - aż dziw, że tej części nie miałem.King of Fighters, Megaman X5, Shin Megami Tensei... Tych produkcji nie trzeba wyjaśniać. W lewym górnym rogu Poy Poy majaczy - też byłem tego ciekaw, a nie szło dostać...Tutaj dalsza część zestawu. Wypełniacze, ale nie mam ich w zbiorach. Tactics wzięty ze względu na to, że to reedycja z innym niż premierówka nadrukiem na płycie. Tsubasa może będzie się nadawał do ogrania. Baby Universe - pamiętam jak ten 'tytuł' był jechany w OPSM. Cieszy MYST i Shin Nippon Pro Wrestling ze względu na ich starość - SLPS-00024 i SLPS-00084 się kłaniają.Ogólnie trochę fajnych tytułów, a trochę braków. Pewnie i tak w większość nie zagram ze względu na brak czasu i potężny backlog na innych platformach, ale lubię mieć różnorodność i możliwość chwycenia czegoś nowego prosto z półki. 15 Cytuj
Quake96 3 831 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Ciekawe jak to wyglądało z punktu widzenia przechodniów. Facet rozkładający w dłoni trzy 'gry dla dzieci', aż mu kciuk puchnie, robiący im fotkę na chodniku. W czasach ludzi z kijkami selfie gadającymi do telefonu na ulicy, "pranksterami" ze swoimi zj.ebanymi żarcikami i tym podobnymi, raczej nie jest to żaden nadzwyczajny widok. 5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi