MYSZa7 8 920 Opublikowano 30 października 2017 Opublikowano 30 października 2017 Był w sprzedaży, w wersji limitowanej. Mi swojego udało się w bardzo dobrym stanie dostać na grupce na fejsbuku. Na allegro myślę, że coś znajdziesz, ale głównie używki. No z ciekawości sprawdzałem i nic nie ma...zdecydowanie najładniejszy jaki widziałem http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6974599396 1 Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 30 października 2017 Opublikowano 30 października 2017 Był w sprzedaży, w wersji limitowanej. Mi swojego udało się w bardzo dobrym stanie dostać na grupce na fejsbuku. Na allegro myślę, że coś znajdziesz, ale głównie używki. No z ciekawości sprawdzałem i nic nie ma...zdecydowanie najładniejszy jaki widziałem http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6974599396 Ha...bo szukać trzeba umieć :-) osobiście używek nie przeglądałem...dzięki Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kermit 6 998 Opublikowano 30 października 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 30 października 2017 to będzie dobry wypoczynek 18 Cytuj
Frantik 2 570 Opublikowano 30 października 2017 Opublikowano 30 października 2017 Trochę jak syn marnotrawny powracam na łono Sony po ponad roku przerwy. Już na samym początku Prosiak mile łechce lepszym frameratem w Bloodborne dzięki Boost Mode, a i Uncharted wydaje się nie zawodzić. 6 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. darkos 4 301 Opublikowano 30 października 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 30 października 2017 Wiedziałem że będzie mi się grać zaj3biście i tak też jest. Ciągle mi mało. 10 Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 30 października 2017 Opublikowano 30 października 2017 (edytowane) Dobra złamałem się. Kupiłem tego raka który raczej rakiem tego forum nie jest bo dość cicho o tej grze i mało kopii w tym temacie;p No nic ja tam podchodzę z nastawieniem dobrej zabawy Edytowane 30 października 2017 przez kacprzak1991 3 Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 30 października 2017 Opublikowano 30 października 2017 Wiedziałem że będzie mi się grać zaj3biście i tak też jest. Ciągle mi mało. Fajny te obrazki na ścianie Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ping 9 042 Opublikowano 30 października 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 30 października 2017 (edytowane) Przyleciała w końcu po kilku perypetiach paczka, którą ponad dwa miesiące temu wysłałem do Polski. W sumie to dwie paczki - łącznie 38kg. Tym razem chodziło głównie o gry, chociaż hardware też grał dużą rolę, ale o tym niżej. Uwaga, bo post długi. Nowe gry na NeoGeo MVS (czyli do automatu) - dwie części King of Fighters. Labele może nie pierwszorzędne, ale jak na wsady do automatu i tak prezentują się bardzo dobrze. To już niestety specyfika zbierania na ten sprzęt - trudno o miętowy stan, jako że to nigdy nie miało wyglądać. Niektórzy kupują nowe labele, jednak ja preferuję oryginalny stan rzeczy. Kilka dreamcastów do odratowania przed żółcią. Jeszcze nie wiem czy podpicowywać je i trzymać na zapas (na zapas mam już kilka boxowanych sztuk w miętowym stanie), czy po prostu sprzedać/trzymać jako dawców części. 4 megowa karta niestety nie ma kabelka do PC (a właśnie po to ją wyprodukowali - żeby transferować sobie zapisy na PC). Wibra Dreamcastowa to dla mnie nowość - nigdy nie widziałem sensu w zakupie, ale skoro wpadła w zestawie to chętnie sprawdzę jak to działało u niebieskich. Całkiem ładny, boxowany saturn. Możliwe, że zostanie, chociaż mam już identyczny karton. Satek w lewym górnym rogu to definitywnie najbardziej pożółkła konsola, jaką kiedykolwiek miałem w łapach. Nie śmierdzi szlugami, pod spodem jest śnieżnobiała, więc wnioskuje że stała na słońcu przez wiele lat. Trzeba zerknąć do środka, czy aby kondensatory na pewno są całe. O ile na sprzęcie z poprzednich zdjęć jakoś szczególnie mi nie zależało (moje SEGOWE zapasy mają się świetnie), tak na ilość arcade sticków narzekać nie mogę. Bardzo chciałem mieć Virtua Sticka do Saturna - jest ogromny i prezentuje się pięknie. Niestety gałka dziwnie się zachowuje, prawdopodobnie będę musiał ją wymienić na coś innego. Przyciski natomiast śmigają elegancko, jak w starym japońskim automacie. Dwa oficjalne szaraki do Satka to już półka niżej, ze względu na twarde przyciski, ale nie ma co narzekać - jeden poleci do kolegi, drugi zostanie na stałe (mam już jedną sztukę, chciałem mieć dwie, do kompletu). Fighter Stick X od Ascii to podobna półka jakościowa, choć gała według mnie śmiga lepiej. Do tego Dreamcastowy stick (BARDZO żałuję sprzedaży 10 lat temu) - trzy kolejne do mnie lecą, więc jestem ustawiony do końca życia. Ciekawostką jest oficjalny kontroler do Virtual On - nie wiem czy będę cholerstwo trzymał, bo jest olbrzymie, a na dobrą sprawę można na nim pograć w jedną grę (no, w dwie, jak się kupi przejściówkę SAT->DC). To są Dreamcastowe rzeczy, z których cieszę się najmocniej. Udało mi się ustrzelić świetne mordoklepy w pięknym stanie (w środku są nawet spine cardy przy większości tytułów). Guilty Gear, dwie części Marvel vs Capcom, dwie części Capcom vs SNK - miodzio. Oprócz tego inne - solidne moim zdaniem - gry, no i pakiet THotD 2 z oryginalnym gunem. To już duble/zapychacze. Gra, która tak mocno odbija światło, to D2. Całkiem porządna przygodówka. Tutaj z kolei świetne tytuły Saturnowe - Over Drivin' R to nic innego jak Nissanowa wersja pierwszego Need for Speeda, Suiko Enbu to doskonały chodzony beatem-up od Data East, jest też Dynamite Deka z 'Willisem' na okładce, X-Meni, Cyberbots, kilka innych klasyków... Mocno rozważałem zakup ST-V (Sega Titan Video - system Arcade), ale jak pograłem na tym sprzęcie, to utwierdziłem się w przekonaniu że Saturn dostał konwersje arcade perfect i wystarczą mi wersje domowe.Tutaj tak jak w przypadku Dreama, ostały się duble i wypełniacze.Ogólnie jestem mega zadowolony, teraz tylko wyczyścić całość, pozbyć się rzeczy niepotrzebnych i czerpać radość z klimatu arcade - wiem, że można grać na emulatorze czy też z karty SD (co osobiście praktykuję z wygody), ale chciałem mieć te rzeczy na półce :). Edytowane 30 października 2017 przez ping 34 1 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 30 października 2017 Opublikowano 30 października 2017 Co ten Ping. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 30 października 2017 Opublikowano 30 października 2017 ping ty chory zwierzaku Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 30 października 2017 Opublikowano 30 października 2017 Jak bardzo śmieszne wyglądają teraz te powyższe zakupowe assassyny przy tym Z A K U P I E. No ale wiadomo, nie każdego jarają arcedowe klimaty (mnie też niezbyt), czytaj: nie ma chyba takiej drugiej osoby jak ping na forumie (w Polsce może też?). :) Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. maciucha 11 638 Opublikowano 30 października 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 30 października 2017 w ogóle co się dziwić z chorych cen klasyków skoro typki pokroju pinga wykupują po 50 sztuk dreamcastów do trzymania w piwnicy 11 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. easye 3 356 Opublikowano 30 października 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 30 października 2017 Miałem oddać zdjęcie Fankowi, ale na to chyba nikt by sie nie nabrał. No stałem dzisiaj w Saturnie przed Assasinem: Mam nadzieje, że szybko zgarnę plusy, bo tylko 30 dni na zwrot! 30 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MaiorZero 1 400 Opublikowano 31 października 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 31 października 2017 Na zaduszki. 16 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. raven_raven 12 013 Opublikowano 31 października 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 31 października 2017 Ostatnio takie dobrocie wpadły. Wreszcie tego Shadow Warriora odebrałem, aż z UK do mnie jechał. Nie wiem co tam jest napisane na tym scrollu, pewnie "kurczak w sosie słodko-kwaśnym" albo coś obraźliwego. 16 Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 31 października 2017 Opublikowano 31 października 2017 To kanji na scrollu to 鬼, czyli demon, czy inny diobeł. Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 31 października 2017 Opublikowano 31 października 2017 Wez nie mów diobeł bo mi sie kojarzy z pewnym MODERATOREM, który sypał mi warny co drugi post i chodzenie po forum bylo niczym łażenie po polu minowym :[ Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 31 października 2017 Opublikowano 31 października 2017 Diobeł mi zabrał senior membera i odgrażał się na PM, good times xD. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 31 października 2017 Opublikowano 31 października 2017 u mnie 4:3 w pojedynku squera z diabuem, uczeń przerósł mistrza Cytuj
oFi 2 452 Opublikowano 31 października 2017 Opublikowano 31 października 2017 @Ping jaki koszt całkowity tej nostalgio żółciowej machiny czasu? Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 31 października 2017 Opublikowano 31 października 2017 W granicach 2,5k już z wysyłką. Znacznie taniej niż jak bym się dał naciągać biznesmenom. 1 Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 31 października 2017 Opublikowano 31 października 2017 Na was też już nie robią wrażenia te graty pinga? 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 31 października 2017 Opublikowano 31 października 2017 kupa bezużytecznego smiecia ale jak go cieszy to kim ja jestem żeby mu te przyjemność odbierać Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 31 października 2017 Opublikowano 31 października 2017 Czekam, aż dojrzeję do takich wniosków, sprzedam wszystko i wydam pieniądze na cyfrowe gierki ze STEMA Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 31 października 2017 Opublikowano 31 października 2017 Może kiedyś zobaczymy Pinga w jakimś programie tv, ala "Maniakalni Zbieracze" "Wstrząsający program o ludziach cierpiących na patologiczne zbieractwo. Ich celem jest posiadanie jak największej ilości przedmiotów. Zmieniają swoje mieszkania w wysypiska śmieci. Przejmujące historie ludzi, którym zbieractwo przesłoniło sens życia i odebrało rodzinę i pracę. Czy przy pomocy specjalistów uda im się wyleczyć i pożegnać ze swoją kolekcją śmieci? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi