Opublikowano 10 stycznia 20187 l Godzinę temu, Quake96 napisał: Trochę Xboxowych nabytków z ostatnich kilku tygodni. Niektóre zakupy powtarzają się, bo zrobiłem foto zbiorcze z ostatniego czasu. Doom 3 BFG ma oczywiście w pakiecie dwie pierwsze części Dooma, co mnie bardzo cieszy Problem w tym, że gra nie daje do nich dostępu, jeśli płyta z grą jest zainstalowana na dysku (co zwykle robię). W związku z tym miałem dylemat - grać bez instalacji, czy zainstalować i póki co odpuścić sobie klasyczne odsłony. Ale! Na szczęście wykombinowałem pewien patent. Grę można bez problemu zainstalować na dysku i również cieszyć się klasycznymi dwiema częściami. Gra po odpaleniu oczywiście blokuje nam taką możliwość, ale wystarczy wrócić do menu konsoli, wejść w "Moje gry" i z listy dostępnych tytułów wybrać Dooma lub Dooma 2. Voila! Gra uruchamia się bezpośrednio, bez menu wyboru tytułu. Nie wiem dlaczego zatem programiści zablokowali dostęp do tych gier z menu, gdy płyta jest zainstalowana... + za koc, mam taki sam.
Opublikowano 10 stycznia 20187 l W dniu 3.01.2018 o 20:11, Quake96 napisał: Urodzinowy prezent od dziewczyny, który dotarł dosłownie na dwa dni przed urodzinami Gra oczywiście w pełnym komplecie z instrukcją i obiema mapkami Masz urodziny tego samego dnia co moja narzeczona W dniu 4.01.2018 o 12:59, ping napisał: Mam i ja. Piękna okładka, pewnie lepsza od samej gry:)
Opublikowano 11 stycznia 20187 l Nic bardziej mylnego :). Czuć tu mocno rękę Eugene Jarvisa, który był konsultantem kreatywnym. Housemarque najpierw zrobiło swoją wersję Defendera (Resogun), składając temu panu jak by nie patrzeć piękny hołd, a potem uderzyli w Robotronową nutę z Nex Machiną. Czysty arcade. Jeszcze tylko niech nowy Tempest w pudełku wyjdzie i będę przeszczęśliwy - nad grą pracuje nie kto inny jak Jeff Minter. Kolejne legendarne nazwisko.
Opublikowano 11 stycznia 20187 l Najgorsza okładka z dostępnych, ta czarna ramka strasznie psuje efekt.
Opublikowano 11 stycznia 20187 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Przyznaję rację, ale i tak jest pięknie. Dziś dotarło to: Dla Was śmieci, dla mnie skarb. Emulatory? Gardzę.
Opublikowano 11 stycznia 20187 l 18 godzin temu, Square napisał: Najgorsza okładka z dostępnych, ta czarna ramka strasznie psuje efekt. Nie wiedziałem reszty, ale ta mi się spodobała i aż prosi o wrzucenie w antyramę właśnie z tą czarną ramką i tylko niebieski pasek ps4 nie pasuje tutaj.
Opublikowano 11 stycznia 20187 l No na plakat super i właśnie taki był dodawany do edycji kolekcjonerskiej. Jak już przy antyramach jesteśmy, to możesz polecić jakąś konkretną? Plakat z Nexa ma wymiary 46x61, coś takiego da radę? https://eplakaty.pl/produkt/antyrama-z-plexi-50x70-cm
Opublikowano 11 stycznia 20187 l Square, każdą, byle nie z plexi... Kiedyś kupiłem trochę takich i niestety nie dość, że kiepsko trzymały to jeszcze tragicznie wyglądały. Szkło to większy wydatek, ale zdecydowanie lepsza opcja.
Opublikowano 11 stycznia 20187 l Po plexi widać, że to plexi, jak masz jeden dwa plakaty to warto zainwestować w szło. Zresztą antyrama jak antyrama, ważne, żeby plakat się zmieścił https://www.castorama.pl/produkty/urzadzanie/dekoracja-wnetrza/obrazy-i-ramiarstwo/antyramy/antyrama-szklana-opp-50-x-70-cm.html Edytowane 11 stycznia 20187 l przez Plugawy
Opublikowano 12 stycznia 20187 l W dniu 10.01.2018 o 16:40, Frantik napisał: Jedyne, do czego będę musiał przywyknąć, to maleńki lewy shift. A za to prawy, którego praktycznie w ogóle nie używam, już jest pełnowymiarowy. Nie zauważyłem tego na zdjęciach w necie. Poza tym sztosik. Układ skandynawski, do tego backslash w miejscu obok lewego shitfta. Europejskie klawiatury maja układ us ANSII a u Ciebie jest ISO. Tutaj możesz poczytać : https://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_layout
Opublikowano 12 stycznia 20187 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hurtowe nadrabianie zaległości z 2017.
Opublikowano 12 stycznia 20187 l Piękne te ścianki mają boxy od xboxa. A nie to niebieskie gunwo od gier PS4 które chyba do żadnej okładki niepasuje.
Opublikowano 13 stycznia 20187 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Paczka z Polski, 2TB do PS4 to razem będzie juz 4TB i miejsca nie powinno zabraknąć ( wygodniej mi kupować cyfrowo) No i brakowało mi jakieś specjalnej wersji PS2 Slim do kolekcji, wiec trochę polowałem na japońskich yahoo aukcjach i zdobyłem FFXII wersje
Opublikowano 13 stycznia 20187 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ja z kolei na nowy rok zaopatrzyłem się w takie tytuły na PS2 jak:
Opublikowano 14 stycznia 20187 l Dwie dobroci na x360 Oraz, mój osobisty "hidden gem" na PS2. Spoiler Ależ ta gra dalej trzyma się w formie :D
Opublikowano 15 stycznia 20187 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Coś pięknego. Nie spodziewałem się że pudło takie duże ale wygląda mega.
Opublikowano 15 stycznia 20187 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mimo iż nie grywam w jrpg to forumek nahajpował i muszę sprawdzić czy takie to dobre jak piszą. A też realizuje postanowienie growe aby sprawdzać gatunki, w które nie grywam. Etui aby chronić pstryka w podróży [emoji6]
Opublikowano 15 stycznia 20187 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Styczniowe nabytki. W tym miesiącu i tak już nic więcej nie wpadnie (chyba że 1 gra z P-A dojdzie jeszcze w styczniu, w co wątpię), więc wrzucam. Retron 5 umarł mi w ub. r., więc potrzebowałem coś do odpalania gier z SMD/Genesis. Miałem już nawet kupować jakieś używanego MD, gdzieś 25-letniego, ale zaryzykowałem. Najnowsza wersja tej maszyny. Póki co, sam miód i niesamowity postęp, w porównaniu do poprzednich, beznadziejnych wersji.
Opublikowano 16 stycznia 20187 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. W końcu dorwałem w normalnej cenie, na allegro, odpalone przez kogoś raz, rozblokowane i opylone 349zł od loombardu na allegro