Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, Quake96 napisał:

Trochę Xboxowych nabytków z ostatnich kilku tygodni. Niektóre zakupy powtarzają się, bo zrobiłem foto zbiorcze z ostatniego czasu.

Doom 3 BFG ma oczywiście w pakiecie dwie pierwsze części Dooma, co mnie bardzo cieszy :D Problem w tym, że gra nie daje do nich dostępu, jeśli płyta z grą jest zainstalowana na dysku (co zwykle robię). W związku z tym miałem dylemat - grać bez instalacji, czy zainstalować i póki co odpuścić sobie klasyczne odsłony.

Ale! Na szczęście wykombinowałem pewien patent. Grę można bez problemu zainstalować na dysku i również cieszyć się klasycznymi dwiema częściami. Gra po odpaleniu oczywiście blokuje nam taką możliwość, ale wystarczy wrócić do menu konsoli, wejść w "Moje gry" i z listy dostępnych tytułów wybrać Dooma lub Dooma 2. Voila! Gra uruchamia się bezpośrednio, bez menu wyboru tytułu.

Nie wiem dlaczego zatem programiści zablokowali dostęp do tych gier z menu, gdy płyta jest zainstalowana...

+ za koc, mam taki sam.

• Odpowiedzi 32,9 tys.
  • Wyświetleń 3,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Spóźniona paczka. Ostatnia w tym roku, ale za to jaka Dużo, ważnych i rzadkich sztuk, oraz reszta brakującego setu na makarona.   Zapraszam na 15kg gier na Dreamcasta.  

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Wreszcie przyszła upragniona paczka, na którą czekałem niemalże w oknie. Co tu dużo pisać. Jestem meeeeeega zajarany. Dreamcast w secie full wypas, i Shenmue w FOLII Zapraszam na moją bombę z okazji

• Janusz Gamingu
    Janusz Gamingu

Nie sądziłem, że kiedykolwiek uda mi się dostać taką sztukę, w takim stanie. Upolowana nowa. Sam własnoręcznie zdeflorowałem fabryczne zabezpieczenia i jest..... taka jaka miała być.... ja (pipi)e ale

Opublikowano
W dniu 3.01.2018 o 20:11, Quake96 napisał:

Urodzinowy prezent od dziewczyny, który dotarł dosłownie na dwa dni przed urodzinami :D

TJX9k6L.jpg

Gra oczywiście w pełnym komplecie z instrukcją i obiema mapkami :)

Masz urodziny tego samego dnia co moja narzeczona :D

W dniu 4.01.2018 o 12:59, ping napisał:

Mam i ja.

26181378_1982949598588205_55191110492755

Piękna okładka, pewnie lepsza od samej gry:)

Opublikowano

Nic bardziej mylnego :). Czuć tu mocno rękę Eugene Jarvisa, który był konsultantem kreatywnym. Housemarque najpierw zrobiło swoją wersję Defendera (Resogun), składając temu panu jak by nie patrzeć piękny hołd, a potem uderzyli w Robotronową nutę z Nex Machiną. Czysty arcade. Jeszcze tylko niech nowy Tempest w pudełku wyjdzie i będę przeszczęśliwy - nad grą pracuje nie kto inny jak Jeff Minter. Kolejne legendarne nazwisko.

Opublikowano

Najgorsza okładka z dostępnych, ta czarna ramka strasznie psuje efekt.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Przyznaję rację, ale i tak jest pięknie.

Dziś dotarło to:

26152698_438780569858352_664992249603424

Dla Was śmieci, dla mnie skarb. Emulatory? Gardzę.

Opublikowano
18 godzin temu, Square napisał:

Najgorsza okładka z dostępnych, ta czarna ramka strasznie psuje efekt.

Nie wiedziałem reszty, ale ta mi się spodobała i aż prosi o wrzucenie w antyramę właśnie z tą czarną ramką i tylko niebieski pasek ps4 nie pasuje tutaj.

Opublikowano

Square, każdą, byle nie z plexi... :)

Kiedyś kupiłem trochę takich i niestety nie dość, że kiepsko trzymały to jeszcze tragicznie wyglądały. Szkło to większy wydatek, ale zdecydowanie lepsza opcja.

Opublikowano

Po plexi widać, że to plexi, jak masz jeden dwa plakaty to warto zainwestować w szło. Zresztą antyrama jak antyrama, ważne, żeby plakat się zmieścił ;) 

https://www.castorama.pl/produkty/urzadzanie/dekoracja-wnetrza/obrazy-i-ramiarstwo/antyramy/antyrama-szklana-opp-50-x-70-cm.html

Edytowane przez Plugawy

Opublikowano
W dniu 10.01.2018 o 16:40, Frantik napisał:

Jedyne, do czego będę musiał przywyknąć, to maleńki lewy shift. A za to prawy, którego praktycznie w ogóle nie używam, już jest pełnowymiarowy. :/ Nie zauważyłem tego na zdjęciach w necie.  Poza tym sztosik. :)

Układ skandynawski, do tego backslash w miejscu obok lewego shitfta. Europejskie klawiatury maja układ us ANSII a u Ciebie jest ISO. Tutaj możesz poczytać :

https://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_layout

1024px-Physical_keyboard_layouts_compari

Opublikowano

Hurtowe nadrabianie zaległości z 2017.

WTfkn5h.jpg

Opublikowano

Piękne te ścianki mają boxy od xboxa. A nie to niebieskie gunwo od gier PS4 które chyba do żadnej okładki niepasuje.

Opublikowano

abQK7Dy.jpg?1

Paczka z Polski, 2TB do PS4 to razem będzie juz 4TB i miejsca nie powinno zabraknąć ( wygodniej mi kupować cyfrowo)
No i brakowało mi jakieś specjalnej wersji PS2 Slim do kolekcji, wiec trochę polowałem na japońskich yahoo aukcjach i zdobyłem FFXII wersje 

Opublikowano

Ja z kolei na nowy rok zaopatrzyłem się w takie tytuły na PS2 jak:

r2NyiD2.jpg

Opublikowano

Dwie dobroci na x360 :D

AVzvuqR.jpg

Oraz, mój osobisty "hidden gem" na PS2.

Spoiler

lC2dXjp.jpg

Ależ ta gra dalej trzyma się w formie :D

Opublikowano

lLHIM1C.jpg

Coś pięknego. Nie spodziewałem się że pudło takie duże ale wygląda mega. 

Opublikowano

Mimo iż nie grywam w jrpg to forumek nahajpował i muszę sprawdzić czy takie to dobre jak piszą. A też realizuje postanowienie growe aby sprawdzać gatunki, w które nie grywam. Etui aby chronić pstryka w podróży [emoji6]

c28d8ca2a6f21d674255354d7cb9ecde.jpg

Opublikowano

Styczniowe nabytki. W tym miesiącu i tak już nic więcej nie wpadnie (chyba że 1 gra z P-A dojdzie jeszcze w styczniu, w co wątpię), więc wrzucam.

wvXkkhI.jpg

Retron 5 umarł mi w ub. r., więc potrzebowałem coś do odpalania gier z SMD/Genesis. Miałem już nawet kupować jakieś używanego MD, gdzieś 25-letniego, ale zaryzykowałem. Najnowsza wersja tej maszyny. Póki co, sam miód i niesamowity postęp, w porównaniu do poprzednich, beznadziejnych wersji. 

Opublikowano

Ostatnie zakupy i będę grał w aucie :D

Spoiler

0O4C084.jpg

Opublikowano

W końcu dorwałem w normalnej cenie, na allegro, odpalone przez kogoś raz, rozblokowane i opylone

i1mxxMu.jpg

349zł od loombardu na allegro

Opublikowano

@Wieslaw Ile dałeś?

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

349zł / loombard

Edytowane przez Wieslaw