mozi 1 977 Opublikowano 19 września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 września 2019 Wstaw potem foty po złożeniu Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 19 września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 września 2019 Ile prądu taki piec pochłania? Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 19 września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 września 2019 1/4 czarnobylskiej elektrowni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 19 września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 września 2019 Nowy pad, ale do tabletu. Wreszcie wszędzie mogę ciorać: w nocy w pracy, na wyjeździe, czy gdzie tylko znajdę monitor, lub tv. 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 19 września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 września 2019 3 godziny temu, Ukukuki napisał: O cie chooy Wyraźnie zima idzie, okres grzewczy czas zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 19 września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 września 2019 @mozi zdjęcie bez szyby bo się wszystko odbija. Chciałem brać obudowę w mniejszym formacie ale wszyscy odradzali. Niby podzespoły się gotują. A jak teraz patrzę to trochę pusto w środku. Na pewno fajna sprawa ta druga komora na zasilacz i dyski. Jedynie co poprawię to ten kabel od karty, teraz widzę, że się go da poprowadzić przez ten otwór na dole. Plus pobawię się kablami z obudowy. Maszyna działa, nic nie urwałem ale potestuję dopiero za 2 tygodnie jak wrócę ze szkolenia. Jedynie wentylator obudowy mi nie działa. Albo go nie podpiąłem albo pracuje dopiero od pewnej temperatury. Na pewno dokupię jeszcze dwa i wymienię chłodzenie procka może na chłodnicę. Jak coś są też dwa standardy podświetlenia RGB, muszę przejściówkę kupić. @20inchDT w szczytowym momencie ten PC będzie pobierał około 350W. Mniej więcej tyle co PS3 FAT. 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 19 września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 września 2019 Przedni wentylator? Tam są pewnie 4 piny, pewnie źle włożyłes. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 20 września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 września 2019 pcmasterrace Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 20 września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 września 2019 (edytowane) 9 godzin temu, easye napisał: Przedni wentylator? Tam są pewnie 4 piny, pewnie źle włożyłes. Z tego co pamiętam nawet go nie podpinałem, kabel mi się gdzieś schował pewnie. Tak swoją drogą dalej przez tyle lat nic się nie zmieniło. Dalej nie ma standardu złącza obudowa płyta główna :p Dobrze, że zworek już nie ma i da się wgrywać biosa z USB bez procka. Edytowane 20 września 2019 przez Ukukuki Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 20 września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 września 2019 Z założenia większa buda lepszy przepływ powietrza chociaż ja ma chyba ten sam rozmiar i wyglada to tak: Jakbym dołożył pompke itd to z miejscem byłoby średnio. Zawsze jak zrobisz upgrade to nie bedzie problemu żeby wepchnąć większe gpu :> 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 20 września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 września 2019 Świetnie to wygląda! Z tego co widzę mam miejsce i mocowanie w górnej części obudowy na chłodnice. Ty chyba też? Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 20 września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 września 2019 Dzięki - z tego co patrzyłem na początku to tak - teraz mam tam zamonotwany wiatrak 120mm ale spokojnie jest tam miejsce na chłodnice. Myślałem o tym ale jakoś nie ufam kombinacji woda+elektronika. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 20 września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 września 2019 Dziękuję Pan Ultima Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Rayos 3 170 Opublikowano 20 września 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 września 2019 ja specjalnie na nocna premiere do lokalnego sklepu pojechalem rowerem, bo potrzebowalem tej gry na weekend a dzis po pracy niedalbym rady podjechac bedzie grane 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wieslaw 2 360 Opublikowano 20 września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 września 2019 (edytowane) 2 godziny temu, mozi napisał: Z założenia większa buda lepszy przepływ powietrza chociaż ja ma chyba ten sam rozmiar i wyglada to tak: Jakbym dołożył pompke itd to z miejscem byłoby średnio. Zawsze jak zrobisz upgrade to nie bedzie problemu żeby wepchnąć większe gpu :> Budujecie jakieś nowe prawa fizyki, założenie, że większa buda automatycznie daje lepsze wietrzenie jest błędne. To wszystko zależy od wentylacji, można mieć mikroskopijną budę i z niej natychmiast wyprowadzać nagrzane powietrze, a można mieć wielką budę z zakamarkami i dodatkowymi wirami powietrza, która przy tych samych wentylatorach co ta mniejsza nie będzie tak dobrze wyprowadzała nagrzanego powietrza. Nawet samo działanie wbrew grawitacji potrafi dużo pogorszyć (wciąganie powietrza górą i wypychanie dołem). Swój następny PC swój składam jak najmniejszy. Edytowane 20 września 2019 przez Wieslaw interpunkcja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. sprite 1 784 Opublikowano 20 września 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 września 2019 Takie limitki to ja rozumiem 23 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 826 Opublikowano 20 września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 września 2019 Steelbook mistrzostwo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 20 września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 września 2019 Bardzo ladna, gdybym nie praktykowal minimalizmu to pewnie by byla kupowana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 20 września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 września 2019 3 minuty temu, XM. napisał: Steelbook mistrzostwo Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. giger_andrus 3 086 Opublikowano 20 września 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 września 2019 Wyrwać Astral Chain i Zeldę ... powinno być za to trofeum. Bardzo ładne wydanie The Messenger. 22 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 20 września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 września 2019 48 minut temu, Wieslaw napisał: Budujecie jakieś nowe prawa fizyki, założenie, że większa buda automatycznie daje lepsze wietrzenie jest błędne. To wszystko zależy od wentylacji, można mieć mikroskopijną budę i z niej natychmiast wyprowadzać nagrzane powietrze, a można mieć wielką budę z zakamarkami i dodatkowymi wirami powietrza, która przy tych samych wentylatorach co ta mniejsza nie będzie tak dobrze wyprowadzała nagrzanego powietrza. Nawet samo działanie wbrew grawitacji potrafi dużo pogorszyć (wciąganie powietrza górą i wypychanie dołem). Swój następny PC swój składam jak najmniejszy. tak jak kuzyn mendrka pisze nie rozumiem po co komu w dzisiejszych czasach jakies wielkie obudowy full tower skoro mozna zlozyc zaje,bisty komputerek wielkosci konsoli, tylko w takim przypadku trzeba go zlozyc z głowa i przemyslec uklad w srodku a nie na pałe wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. aux 3 784 Opublikowano 20 września 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 września 2019 Mam i ja Super jest ta limitka, czysty konkret bez zapychaczy. I cena też atrakcyjna. Steelbook wymiata! 17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 20 września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 września 2019 3 godziny temu, Wieslaw napisał: Budujecie jakieś nowe prawa fizyki, założenie, że większa buda automatycznie daje lepsze wietrzenie jest błędne. To wszystko zależy od wentylacji, można mieć mikroskopijną budę i z niej natychmiast wyprowadzać nagrzane powietrze, a można mieć wielką budę z zakamarkami i dodatkowymi wirami powietrza, która przy tych samych wentylatorach co ta mniejsza nie będzie tak dobrze wyprowadzała nagrzanego powietrza. Nawet samo działanie wbrew grawitacji potrafi dużo pogorszyć (wciąganie powietrza górą i wypychanie dołem). Swój następny PC swój składam jak najmniejszy. No tak już to widzę jak i9 się nie gotuje w obudowie mini tower. Widziałem testy takich fajnych konstrukcji wielkości konsoki z rtxem 2080 i nie było wesoło. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 838 Opublikowano 20 września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 września 2019 Fajna ta limitka, AC do dzisiaj żałuję jak była w komputroniku za 299 czy tam 309zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 20 września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 września 2019 (edytowane) Godzinę temu, mozi napisał: No tak już to widzę jak i9 się nie gotuje w obudowie mini tower. Widziałem testy takich fajnych konstrukcji wielkości konsoki z rtxem 2080 i nie było wesoło. @Wieslaw Tak jak kolega pisze w testach to nie wygląda fajnie bo albo gorąco w środku albo maszyna wyje. Te kilka, kilkanaście litrów powietrza w środku robi jednak robotę. Chyba, że ktoś inwestuje kilkaset złotych w chłodzenie wodą procka i karty. Edytowane 20 września 2019 przez Ukukuki Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi