Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kiedys chcialem zbierac zafoliowane egzemplarze ale szybko otrzezwialem jak zdalem sobie sprawe ile kasy trzeba napompowac na niektore tytuly. No i troche dziwnie miec gry w folii...gry sa po to zeby w nie gra, chyba ze ktos milioner jak ping i dark pharmacist to bogatemu nie zabronisz :)

To już po prostu kolekcjonowanie, jedni kochają drudzy nienawidzą, ale jak dla mnie spoko - kupujesz 2 gierki jedną grasz, drugą masz w folii i ładnie wygląda. To samo mam z płytami, winylami muzyków kupuje bo lubię, a nie żeby słuchać (chociaż to też spoko)

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

Ostatnie zakupy growe w tym roku. The Evil Within dotarlo pierwsze i nic nie zwiastowalo tragedii. Nastepnie przycebulilem WD za 60zl z wysylka z allegro i na drugi dzien dostalem goraczki i teraz siedze/leze w domu na L4... True story...

v2sjvb.jpg

• Plusik 1
Opublikowano

Kupic i nie grac czy nie sluchac? To sie nadaje do 4 scian obitych poduszkami.

szczerze powiedziawszy to ja to rozumiem. Musisz wiedzieć Chev, że ludzie mają różne hobby i tak na prawdę ważna jest motywacja i to co każdego z nas kręci. Ping, Velius to zatwardziali kolekcjonerzy, dla których gierka w folii ma dużą wartość kolekcjonerską. Inni kolekcjonują słonie z porcelany itp.

Powiem Ci więcej, są faceci, którzy kolekcjonują auta, którymi nigdy nie jeżdżą... kumasz: auto jest na podnośniku w garażu (aby nie zniszczyło się ogumienie). Więc ocenianie czyjegoś hobby to słaba sprawa, ja mam szacuneczek do chłopaków bo realizują swoją pasję i czują się z tym lepiej.

howk

• Plusik 4
Opublikowano

Jesli ktos zostawia sobie gre w folii na prawde do kolekcji to ok, ale jak robi to po to zeby w przyszlosci sprzdac liczac na spory zysk to dla mnie nie jest zadnym kolekcjonerem tylko zwyklym handlarzem i tyle.

Opublikowano

Jesli ktos zostawia sobie gre w folii na prawde do kolekcji to ok, ale jak robi to po to zeby w przyszlosci sprzdac liczac na spory zysk to dla mnie nie jest zadnym kolekcjonerem tylko zwyklym handlarzem i tyle.

To jest zwykłym frajerem, bo to chyba jedna z najgorszych 'inwestycji' jakie można poczynić. Już kupowanie monet okolicznościowych z papieżem jest bardziej rokujące :Coolface:

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Jedni kolekcjonują gry inni znaczki. Hobby jak każde inne. Podoba mi się ich zajawka i lubię tu oglądać zakupy. Sam nigdy bym na to pieniędzy nie wyrzucał ale rozumiem ich pasję sam mam kilka rzeczy (jak podróże i książki) na które idzie masa szmalu .

Edytowane przez blantman
Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Yep. W kwietniu dałem niewiele więcej za WiiU z Super Mario 3D World - 1289 zł. 

Na premierę MK8 bundle stały po 1200 zł w sklepach.

Jak ktoś szuka jeszcze taniej to w sklepach można już zamawiać ponownie białasy za 1000 zł ze SSB.

Edytowane przez DonSterydo
Opublikowano

rayos zapraszaj do znajomych a pościgamy się :D Sam kupiłem w czerwcu z mario kart i pro kontrolerem za 1289 zł :D W sumie dodatkowo jeszcze miałem grę wonderful 101 z kodu mariana więc zakup uważam za udany

• Plusik 1