NewNickPL 50 Opublikowano 11 stycznia 2014 Opublikowano 11 stycznia 2014 Coraz bardziej ten "system" jest irytujący. Jak wyjdę podczas gry w multi w KZ do xmb i napiszę wiadomość to po powrocie do gry pad nie reaguje... Czy oni pisali to na kolanie? Nie testowali? No i te spadki fpsów do 20 nawet... Generacja (pipi)ja... Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 11 stycznia 2014 Opublikowano 11 stycznia 2014 Coraz bardziej ten "system" jest irytujący. Jak wyjdę podczas gry w multi w KZ do xmb i napiszę wiadomość to po powrocie do gry pad nie reaguje... Czy oni pisali to na kolanie? Nie testowali? No i te spadki fpsów do 20 nawet... Generacja (pipi)ja... To tylko u ciebie tak jest. 1 Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 11 stycznia 2014 Opublikowano 11 stycznia 2014 U siebie też takich objawów nie stwierdziłem. Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 11 stycznia 2014 Opublikowano 11 stycznia 2014 Z tym padem tak nie miałem, ale to kpina, że tak się dzieje. Pewno jak dzisiaj włączę to będzie ok, ale spadki do 20fpsów to żenada. Już to przeskakiwanie z 60 do 30 to kpina... Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 11 stycznia 2014 Opublikowano 11 stycznia 2014 Ale co ma piernik do wiatraka skoro spadki animacji to wina twórców gry ? Zobacz na takiego BF4 przed ostatnim patchem spadków animacji podczas levolution nie uświadczyłem a po ostatnim patchu jest to częste i nieraz spadek animacji jest na poziomie poniżej 20 fpsów Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 11 stycznia 2014 Opublikowano 11 stycznia 2014 Nie wiem, nie mam bf4 na ps4, jedynie na PC. Jeżeli spadki animacji są przez twórców gry to nich nie wypuszczają niegotowych gier. Jak patrzę na te dropy to aż mnie skręca... Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 11 stycznia 2014 Opublikowano 11 stycznia 2014 Nie wiem czy można to zaliczyć do awaryjności, ale jeszcze ani razu ps4 nie nagrało mi ostatnich 15 minut rozgrywki... Raz nagra randomowy moment, a raz dopiero zacznie nagrywać jak nacisnę share i w ten sposób dostałem jakieś srebro nie wiedziałem za co więc chciałem sobie to na nagraniu zobaczyć i nagrałem 2 sekundowy filmik... Niech zaczną wypuszczać łatki do tego systemu, a nie chwalą się cyferkami na lewo i prawo. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 12 stycznia 2014 Opublikowano 12 stycznia 2014 W Bf4 problem z nagrywaniem też występuję, nieraz nawet nagrał mi się materiał którego nawet nie nagrywałem także ogólnie kicha Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 12 stycznia 2014 Opublikowano 12 stycznia 2014 włącza wam się czasami PS4 bez dźwięku ? reset konsoli pomaga, albo wyciągnięcie i wsadzenie kabla HDMI. Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 12 stycznia 2014 Opublikowano 12 stycznia 2014 Ja używam przycisku SHARE w tej drugiej opcji czyli raz naciśnię i robi screena, a jak przytrzymam to wyskakuje menu co zrobić (gdzie też robi screena i od razu go zapisuje co jest bez sensu, powinien screen zapisać się wtedy gdy z tego menu bym go wybrał, tak samo zapisuje screena jak chce udostępnić filmik z przeglądarki plików, bo trzeba wcisnąć znów ten przycisk). Ten problem mam tylko w kz, bo w ac zdążyło mi się to ze 2 razy, może to wina gry, a może konsola po 2 miesiącach używania gubi się w tym wszystkim i świruje... W ogóle wczoraj na mapie leśnej w kz w multi miałem na początku rozgrywki przez jakieś 3-4 minuty non stop 60 fpsów, później spadło z powrotem do niestabilnych 30... Magia I czary... Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 12 stycznia 2014 Opublikowano 12 stycznia 2014 włącza wam się czasami PS4 bez dźwięku ? reset konsoli pomaga, albo wyciągnięcie i wsadzenie kabla HDMI. raz uruchomiła mi się ps4 bez dźwięku i w moim przypadku pomogło przełączenie kanałów w tv więc nie wiem czy to wina kosnoli czy tv Tak czy siak ps4 nie uruchamiałem ponownie tylko tv Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 12 stycznia 2014 Opublikowano 12 stycznia 2014 Wina konsoli po prostu czasami przesyła dźwięk tam gdzie nie powinna Cytuj
pattro 226 Opublikowano 13 stycznia 2014 Opublikowano 13 stycznia 2014 Zauważyłem dziwną rzecz, mianowicie podczas grania w NBA 2k14 konsola głośno się chłodzi, to samo jest podczas gry w Killzone a natomiast podczas grania w Fifę czy Battlefielda konsola zachowuje się nawet po kilku godzinach grania jakby była wyłączona Od czego to zależy? Od dobrej optymalizacji gry? A druga sprawa to materiały użyte do PS4 są moim zdaniem dość tandetne, wystarczy mocniej przycisnąć kolorową część nad plastikiem i już słychać jak strzela Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 14 stycznia 2014 Opublikowano 14 stycznia 2014 (edytowane) Już pare osób o tym pisało, mam to samo w Killzone lubi zrobic się czasem głośna a w innych grach, ciuchotko chodzi non stop. Edytowane 14 stycznia 2014 przez tomek1906 Cytuj
z2djtkose 74 Opublikowano 19 stycznia 2014 Opublikowano 19 stycznia 2014 Miał ktoś taki problem , że nagle na konsoli nie można uruchomić żadnej gry ? Po zaznaczeniu by rozpocząć grę , wyskakuje mi komunikat że nie jest możliwe uruchomienie gry ponieważ może ją włączyć tylko użytkownik z licencją na tę grę wtf ? Teraz muszę odinstalować grę i zainstalować spowrotem i stracę save wszystkie ? Czy odbudowanie bazy danych naprawi to ? Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 19 stycznia 2014 Opublikowano 19 stycznia 2014 Jest to normalne. Po prostu masz zapewne kilka kon. Np jak sciagniesz z konta usa jakąś grę to na twoim koncie PL nie uruchomisz jeżeli USA nie będzie zaznaczone jako główne. Cytuj
z2djtkose 74 Opublikowano 19 stycznia 2014 Opublikowano 19 stycznia 2014 No ta , ale mam jedno konto na PL główne podstawowe gdzie były zainstalowane 3 gry od samego początku jak kupiłem konsole. Dziś startuje konsole a tu przy próbie uruchomienia każdej gry pokazuje mi komunikat że nie można jej włączyć bo musi ją uruchomić użytkownik z licencją ;p Co ciekawe dzieję się to tylko przy ''dużych'' grach pudełkowych , a gry resogun i dont starve działają normalnie ;p Cuda ;p Cytuj
czarek250885 318 Opublikowano 20 stycznia 2014 Opublikowano 20 stycznia 2014 Ja zauważyłem tylko jedno, od czasu do czasu w sumie rzadko, ale jednak podobnie jak u NewNickPL przy wyjściu do menu konsoli przyciskiem Ps przy włączonym Killzonie konsola łapie zamułe i nim odmuli mija kilka sekund strasznie upierdliwa sprawa gdy chcemy np. odebrać zaproszenie czy odpisać;/ Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 Straszna zamuła jest podczas ładowania map, praktycznie nic w tym czasie nie da się zrobić na konsoli, jak się wyjdzie podczas ładowania to po prostu zostaje się w menu do czasu załadowania mapy do końca i wtedy odwiesza się wszystko. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 Ale to raczej związane jest z system operacyjnym, a nie świadczy o awarii konsoli jako takiej. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 Jak się coś ładuje, to wszędzie jest zamuła, przecież wtedy dane z dysku są odczytywane i zapisywane, ciężko jest tak skonfigurować system operacyjny, by podczas ładowania wszystko śmigało. Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 (edytowane) Jakoś na Windowsie nie mam takiego problemu Niech się do roboty nad tym systemem wezmą, nie mają testerów? poza tym co z tego, że dane są odczytywane z dysku skoro system powinien być załadowany do RAM? System w trakcie ładowania mapy powinien być w RAM więc nie wiem co im się tak muli ten OS. Szczególnie, że konsola ma wydzielony specjalnie kawał RAMu na system własnie. Edytowane 21 stycznia 2014 przez NewNickPL Cytuj
kleven 0 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 Witam, U mnie z kolei pojawia się problem z "prędkością łącza internetowego". Mam internet od nowego providera 10 Mb i zdarza się czasami, że grając w BF4 online gra zaczyna "żabkować" (duuuże lagi ale nie te co nam serwuje EA) . Pierwsze co pomyślałem, że internet do bani i szukam czegoś innego. Zaobserwowałem jednakże taką rzecz. Zaraz po lagach po wyjściu z gry i zrobieniu testu połączenia internetowego wychodzi mi prędkość.... 1 Mb upload ok 200 kilo. W tym czasie robię szybko test połączenia na laptopie i wychodzi mi łącze takie jak mam w umowie czyli około 10 Mb upload ok 2 Mb. Do wczoraj kombinowałem z kablami, routerem, ustawieniami itp itd. i nic to nie pomogło. Po stronie providera też wszystko jest ok. Wczoraj po takim zdarzeniu po prostu wyłączyłem konsole. Po włączeniu jej na nowo i zrobieniu testu połączenia prędkość wróciła do normy 8-10 Mb i BF4 online już jest bez lagów. Cóż to takiego może się dziać? Zareklamować konsole chyba nie ma sensu. Ktoś zaobserwował coś podobnego u siebie? Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 21 stycznia 2014 Opublikowano 21 stycznia 2014 No wiesz, może po prostu inni domownicy korzystają z sieci i obciążają łącze. Może coś w tym czasie pobierałeś na kompie. No i ważne czy masz konsolę po kablu podłączoną czy przez wi-fi. Jeśli wi-fi, to może gubi zasięg jeśli jest daleko od routera. Cytuj
kleven 0 Opublikowano 22 stycznia 2014 Opublikowano 22 stycznia 2014 Jak gram na PS4 to jest odgórny zakaz korzystania z mojego łącza żona używa wtedy internetu z playa Konsole mam na kablu, lapka na wifi. Dziwne to co opisałem może się wydawać ale tak jest. Zobaczę, czy dalej to będzie występować i czy faktycznie reset konsoli będzie temu pomagał. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi