Skocz do zawartości

Awaryjność PS4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Konsola połączona kablem do routera. Router D-Linka jakiś starszy model ale miałem go w innym mieszkaniu podłączonego do PS3 i nigdy coś takiego nie wystąpiło. Dzisiaj spróbuję access pointa pożyczonego skonfigurować i za kilka dni odpiszę, czy pomogło.

Opublikowano

a da sie ustawić zeby savey były kopiowane dodatkowo w chmurce ??? tak jak na ps3 ....

napisałem ci w temacie BF4 ale powtórzę, bo może ktoś będzie zainteresowany. Wybierasz ustawienia - zarządzanie zapisanymi danymi aplikacji - zapisane dane w pamięci masowej systemu - prześlij na dysk internetowy - wybierasz grę i sejwa. Później, żeby przerzucić na dysk wybierasz tak samo, tylko w ostatnim oknie - zapisane dane na dysku internetowym - pobierz do pamięci masowej systemu.

No i nie wiem, czy to jest tak jak na ps3 bo ostatnich 7 lat miałem tylko xboxa ;-)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

nie wiem, czy to zaleta PS4, czy tez wada, ale grając w Resogun, wyłącza mi rozmowę jesli zasięg sieci spadnie.  

"ograniczone połączenie z użytkownikiem (cos tam..)NAT2 "

spotkał sie ktoś z tym ?   dodam ze na KZ:SF bylo ok .

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano

Miałem coś takiego, ale zazwyczaj oznaczało to utratę połączenia z drugim graczem, a nie odcięcie samej rozmowy ;)

Zdarzało się tylko wtedy, kiedy grałem z kimś z odległego kontynentu. Jak trafiłem na gracza z Europy to wszystko było cacy.

Opublikowano

To nie wina konsoli, tylko firmware, wcześniej takich kwiatków nie było dopiero po upgrade do 1.61 zauważam czasami dziwne rzeczy i się tym nie przejmuje bo wiem że wraz z nowym FW problem zniknie. 

Opublikowano (edytowane)

Kurde jak by tak człowiek sobie zapisywał to od premiery konsoli były problem z każdą z głównych funkcjonalnosci OSu PS4...Ciekawe kiedy doczekamy bezproblemowego dzialania, obstawiam ze jakoś pod koniec roku dopiero. Problemem PS4 nie jest hardware (bo ten jest bez zarzutu) a software i usługa sieciowa.

Edytowane przez Xymek
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam okazje kupic nowke bundle z Killzone z odbiorem osobistym za 1900, a model to CUH-1004A/B01. Jaki to jest? To jest z tego nowego sortu z marca czy jeszcze z tych, ktorym zdarzaly sie awarie?

Tutaj jeszcze mała ściągawka z "datacode". Tylko nie wiem gdzie ten kod jest zapisany na pudełku/konsoli.

Opublikowano

Mam okazje kupic nowke bundle z Killzone z odbiorem osobistym za 1900, a model to CUH-1004A/B01. Jaki to jest? To jest z tego nowego sortu z marca czy jeszcze z tych, ktorym zdarzaly sie awarie?

Kupiony w dniu premiery 29.11.2013 ma taki data code. Więc niektóre egzemplarze miały awarie. Jednak dziś zostało to usunięte, nowy firmware jest znacznie stabilniejszy niż 1.01.

Opublikowano

U mnie w aplikacji share wisi jeden filmik który wysłałem na fb. Załadował się normalnie na stronce jednak w menu jest tak jakbym go ciągle uploadował i nie da się go usunąć bo wyskakuje, że jest używany przez inną aplikacje. Ma ktoś jakiś pomysł jak się tego pozbyć?