Mroku 1 005 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 (edytowane) Witam! Piszę w sprawie mojej PS4, a dokładniej to chyba mam z nią problem. To nie problem z konsolą tylko z PSN. Ja miałem i nadal czasami mam z tym problem. Jeśli masz dużo znajomych to wykasuj osoby z którymi nie grasz to powinno trochę pomóc. Ja miałem 180 znajomych i usunąłem 140 i wczytywanie listy znajomych idzie o wiele szybciej,co do łądujących kafelek to chyba problem software lub też PSN.Zauważyłem że sporo ludzi ma z tym problemy na zagranicznych forach Edytowane 18 października 2014 przez Mroku333 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 21 października 2014 Opublikowano 21 października 2014 Wina usługi PSN, u mnie nawet czasami lista gier nie chce się wczytać Cytuj
gnom 89 Opublikowano 22 października 2014 Opublikowano 22 października 2014 Moja konsola zaczela glosniej chodzic. Malo uzywana w ogole. Wiatraki wkrecaja sie czesciej i na grach takich co wczesniej bylo ciszej - cod, lego marvel. Przedmuchalem ja z kurzu ale to nic nie dalo. Konsola stoi na szklanym stoliku i ma do okola siebie pusto. Nie jest jakos specjalnie goraca zeby zwrocic na to uwage, ale efekt suszarki na ktory sie niektorzy skarzyli wlasnie sie pojawil - no chyba ze stalem sie bardziej wrazliwy Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 22 października 2014 Opublikowano 22 października 2014 (edytowane) Włączam dzisiaj konsolke, myślę mam trochę czasu przed zajęciami pogram w driveklapa, uruchamiam grę standardowo synchro punktów, o fajnie następny poziom. Przeglądam odblokowane lakierki a tu bęc konsola off, monitor off, z drugiej strony pokoju słysze odgłos włączajacej się drukarki. Myślę sobie pewnie przez moment zabrakło pradu w akademiku, monitor chwile później sam się uruchomił, próbuję włączyć konsole padem - nic się nie dzieje, guzikiem - też nic poza uroczym pipipi. Padła? Taka historia o poranku, a tak na poważnie bardziej mnie to śmieszy niż martwi. Od dłuższego czasu spodziewałem się że konsola z tak marną jakością wykonania w końcu padnie. Dodam jeszcze że jest to wersja premierowa, chodziła jak odkurzacz przy większości gier, nie wiem czy się grzała nie sprawdzałem. Na szczęście zepsuła się w dobrym czasie miesiąc przed końcem gwarancji. Nie interesowałem się specjalnie do tej pory jak wygląda sprawa serwisu Sony stąd moje pytanie co Ci dobrzy ludzie w pramie będą jej robić w przypadku takiej usterki i jak długo może to potrwać? Chyba na nową sztukę nie mam co liczyć (M$ kiedyś wysyłał mi nowego X360 dobre czasy). I jeszcze jedno kupowałem w Saturnie, domyslam się że nie obowiązuje gwarancja door to door więc muszę zanieść do sklepu tak? Edytowane 22 października 2014 przez kes Cytuj
YETI 10 988 Opublikowano 22 października 2014 Opublikowano 22 października 2014 Masorz miał podobną sytuację, burza i chwilowy brak napięcia. Normalnie mu to zrobili. Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 22 października 2014 Opublikowano 22 października 2014 Dzwonisz pod: 22 397 89 24 i oni Cię już pokierują. PRAM nie zajmuję się PS4. Konsola pojedzie do Francji. Ja na swoją czekam już od 08-10-2014 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 22 października 2014 Opublikowano 22 października 2014 Dzwonisz pod: 22 397 89 24 i oni Cię już pokierują. PRAM nie zajmuję się PS4. Konsola pojedzie do Francji. Ja na swoją czekam już od 08-10-2014 Ja podobnie. Ale chociaz dostalem informacje, ze pad jest gotowy i zostal juz z z Francji wyslany. Przynajmniej nie bedzie kwiatka, ze konsola wroci a pad jeszcze nie. Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 22 października 2014 Opublikowano 22 października 2014 Warto przy okazji zareklamować głośną pracę i grzanie się konsoli? Cytuj
YETI 10 988 Opublikowano 22 października 2014 Opublikowano 22 października 2014 Grzeje się każda, z głośna pracą jest różnie, moja np. chodzi bardzo cicho, więc spróbuj. Cytuj
gnom 89 Opublikowano 22 października 2014 Opublikowano 22 października 2014 Moja tez jest premierowa i do wczoraj ideal. Wieczorem zaczelo mi przeszkadzac to w jakis sposob sie chlodzi. Nie bede wysylal z tego powodu bo czytajac jakie konsole ludzie dostaja spowrotem, a do tego nie zrobione to odechciewa mi sie, tym bardziej ze za tyg premiera coda Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 22 października 2014 Opublikowano 22 października 2014 (edytowane) Ktoś się orientuje, czy jest jakiś przepis, mówiący o tym, że po którymś z kolei zareklamowaniu sprzętu, powinni mi odesłać nową konsolę? Edytowane 22 października 2014 przez Kalinho_PL 1 Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 22 października 2014 Opublikowano 22 października 2014 Dziwna sprawa, spróbowałem włączyć konsole w trybie awaryjnym, po sprawdzeniu danych na dysku konsola uruchomiła się normalnie i po chwili znowu wyłączyła razem z monitorem lampką i innymi sprzetami w pokoju. Wygląda to troche tak jakby konsola powodowała chwilowe zwarcie. Przy kolejnej próbie uruchomienie wszystko działa jak należy. Pogram jeszcze do końca tygodnia jeśli sytuacja się powtórzy wysyłam na gwarancje. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 22 października 2014 Opublikowano 22 października 2014 ja raz miałem skok prądu przy włączonej konsoli, nie chciała normalnie uruchomić sie z pada, troche sie przestraszyłem, uruchomiła sie z guzika w trybie awaryjnym, wyskoczył komunikat aby włożyć pena z nowym firmware, ale za chwile sama zaczeła sie sprawdzać, restart i wszystko ok ale jak komuś konsola chodzi jak suszarka (wyraznie głośno i to przeszkadza) to reklamować nawet sie nie zastanawiać, przeważnie premierowe tak miały Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 22 października 2014 Opublikowano 22 października 2014 Ktoś się orientuje, czy jest jakiś przepis, mówiący o tym, że po którymś z kolei zareklamowaniu sprzętu, powinni mi odesłać nową konsolę? Nie ma takiego przepisu. Cytuj
mikepointdotty 25 Opublikowano 23 października 2014 Opublikowano 23 października 2014 Ktoś się orientuje, czy jest jakiś przepis, mówiący o tym, że po którymś z kolei zareklamowaniu sprzętu, powinni mi odesłać nową konsolę? Nie ma takiego przepisu. Nie ma już tego przepisu, że jeżeli sprzęt ulegnie trzykrotnie awarii w jakimś odstępie czasu lub trzy razy ulegnie awarii ten sam element sprzętu, to sprzedawca jest zobowiązany do wymiany na nowy towar? Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 23 października 2014 Opublikowano 23 października 2014 Czy kupując konsolę np w MM, w razie awarii nie otrzymujemy nowej, tylko zawsze serwis? Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 23 października 2014 Opublikowano 23 października 2014 wymiana jest na miejscu tylko przez pierwsze 7 dni od zakupu, pozniej juz normalnie sklep ma to w pupsku i wysyla na serwis, jak widac po temacie - mozna pominac posrednika czyli np MM i od razu dzwonic do Sony i wyslac bezposrednio do nich - co juz robi ich serwis to ich decyzja - czasem wymieniaja, czasem naprawiaja, pewnie zalezy od usterki. niby jest jakies prawo, ze ktoras z kolei naprawa tego samego sprzetu (w sensie tej samej sztuki i usterki) z automatu powinna zakonczyc sie wymiana na nowy. mi za czasow ps3 konsola szla do serwisu z powodu przegrzewania to dostalem po 2tyg nowke Cytuj
mikepointdotty 25 Opublikowano 23 października 2014 Opublikowano 23 października 2014 Tylko z tym omijaniem oddawania sprzętu do np. MM to jest tak, że: 1) Jeżeli sami oddamy konsolę do SONY to jedzie ona do Francji 2) Jeżeli sami oddamy konsolę do MM to jedzie ona do PRAM Info sprawdzone, potwierdzone przez konsultanta telefonicznie. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 23 października 2014 Opublikowano 23 października 2014 A jest jakiś sklep, który po prostu zawsze wymieni konsolę na nową w przypadku awarii? Albo można dokupić taką opcję ? Cytuj
Damianorro 0 Opublikowano 23 października 2014 Opublikowano 23 października 2014 Witam wszystkich, potrzbuję pomocy. Mam problem z napędem w PS4, który polega na tym że płyty ciężko wchodzą i wychodzą z konsoli. Mówiąc precyzyjniej jeśli wkładam płyte do PS4 to słyszę jak napęd zaczyna wciągać i tu się zaczyna problem bo jej nie wciąga, jeśli zaczynam pomgać (pchać ją), to w pewnym momęcie napęd załapuje, płyta wchodzi do środka i wszystko dalej działa dobrze. Następnie często jest tak że jeśli wcisne dotykowy przycisk do wysówania płyty to słychać napęd jak wysówa płytę, ale płyta nie wychodzi odrazu, tylko za np. 3 przyciśnięciem. Sprawa ma się jeszcze gorzej jeśli chodzi o płyty DVD, raz włożyłem i z 5 minut wciskałem przycsk żeby wyszła i po jaimś czasie się to dopiero udało. Konsole kupiłem w czerwcu. Od pewnego czasu zauważyłem że jeśli często wkłądam dana płytę z grą, to na krawędziach płyt zczeły robić się takie jakby ząbki, jakby coś w napędzie tarło krawędzie i można to poczuć dotykając krawędzi. Pomocy!!! Czy da sie to jakoś naprawić domowymi sposobami, czy trzeba oddawać na gwarancje? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj
gnom 89 Opublikowano 23 października 2014 Opublikowano 23 października 2014 Dzis gralem z 20 minut w cod i konsola byla cicha jak dawniej... nie wiem o co kaman Cytuj
basti6969 22 Opublikowano 23 października 2014 Opublikowano 23 października 2014 (edytowane) jeżeli macie głośne konsole, to po pierwsze zapewnijcie jedj odpowiednie odprowadzanie ciepłego powietrzaktóre wylatuje z konsoli bo to ma znaczenie. Moja z początku była w szawce i za konsolą była płyta i powiertze nie miało gdzie uciekać wiec cały czas się chłodziła ciepłym powietrzem. Wywaliłem płytę z tyłu szafki i konsole dałem na gumowych podkładkachok 2cm wysokości i cisza. I dodam jeszcze że z początku przed zabiegiem konsola się przegżewała bo nie miała odpowiedniej cyrkulacji powietrza. Mam 4C , wiec jak wam coś buczy to zastosujcie sie do powyższych rad, a będzie lepiej. Edytowane 23 października 2014 przez basti6969 2 Cytuj
Lukas. 12 Opublikowano 25 października 2014 Opublikowano 25 października 2014 Od wczoraj zauważyłem dziwną sytuacje. Po synchronizacji trofeów konsola mi się zawiesza. Po prostu zdębialem bo nigdy czegoś takiego nie widziałem. Wczoraj pomyślałem ze może jakiś przypadek, coś z psn. Ale dziś stało się to samo. Zonk na całego. Cytuj
KIELiCH 81 Opublikowano 28 października 2014 Opublikowano 28 października 2014 Zrob odbudowę bazy danych jeśli jeszcze nie robiłeś. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi