gamerTHC 185 Opublikowano 4 grudnia 2014 Opublikowano 4 grudnia 2014 (edytowane) Tak to jest jak ludzie się naczytaja jakiś bzdetów. Gdybym nie miał konsoli 4A to nie bralbym tej z bundla GTA bo chodzi głośniej niż następny model to jej jedyny defekt. Ryzyko awarii jak w każdym sprzęcie elektronicznym 50/50 i żadna re.wizja tego nie zmieni. EDIT Ej dlaczego słowo wizja zmienia na rewizja? Hahaha Edytowane 4 grudnia 2014 przez gamerTHC Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 6 grudnia 2014 Opublikowano 6 grudnia 2014 nigdy nie miałem takiego problemu, mam PS4 podłączone po kablu przez router, na routerze wszędzie automat i DHCP zakładam, że także macie routery i może po wifi- proponowałbym sprawdzić bezpośrednio po kablu głównym (bez routera) aby zlokalizować czy wina prowidera czy ustawień routera (jeśli nie próbowaliście tak) Mam Vectre z ich routerem i jestem dodatkowo połączony przez router Linksysa przewodowo do PS4, wszystko automat. Na PS3 takie cos mi sie nie dzialo XD Sprawdze jeszcze bezprosrednio z routera vectry do ps4 Swoją drogą to predkosci oferowane przez konsole/psn sa rowniez tragiczne. Net mam 100mb/s download i 10mb/s upload a w konsoli przyblizone pobieranie to w granicach zawsze 25mb/s i upload 4mb/s. Kochane serwery PSN Zacytuje samego siebie. Po podlaczeniu pod router Vectry (siakis Cisco) i odlaczeniu od mojego routera Linksysa wszystko dziala jak nalezy, sklepik i wszystkie uslugi wlaczaja sie normalnie w kazdym momencie czy to przez wifi czy przez kabel. Opchne router na allegro i bede mial swiety spokoj : D Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 6 grudnia 2014 Opublikowano 6 grudnia 2014 do użytku domowego najlepiej brać zwykły prosty router tp-linka bez fajerwerków, one mają mega proste ustawienia w tym Linksys jeśli ogarniasz temat dhcp zobacz może coś przeoczyłeś pracuje w tym, ale nie widząc urządzenia nie pomoge Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 8 grudnia 2014 Opublikowano 8 grudnia 2014 TP-linka nie chciałem brać bo one mają tendencje do zawieszania się bądź po prostu do awarii, dużo do nas tego trafia zawsze z powrotem Mój linksys tez jest prostym modelem a dokładnie to model e900 Cytuj
Martyn 2 Opublikowano 11 grudnia 2014 Opublikowano 11 grudnia 2014 Konsola PS4 White od października na chodzie i... poszła. Zaczęło się od tego, że podczas sesji w GTA V płyta kilka razy sama się wysunęła, przerywając grę po czym nie mogę żadnej płyty już wsunąć do konsoli. Ogólnie od momentu zakupu zawsze coś się z tą konsolą dzieje. Teraz zabawa z gwarancją, itd. - akurat w okresie świątecznym, gdy rzuciło się groszem na jakieś tytuły i subskrypcje PS Plus. Za dużo tych frustracji. X360 chodzi od 5 lat bez zarzutu. Po naprawie najprawdopodobniej konsola pójdzie w sieć i ogarniam XONE. oO Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 (edytowane) zauważyłem ostatnio w swojej PS4, że piszczy lekko gdy jest wyłączona, ale podłączona do gniazdka po odłączeniu zasilania od gniazdka przestaje jest to lekkie piszczenie słyszalne, gdy stoi sie przy konsoli, z odległości 1m trzeba na prawde wyteżyć słuch aby to usłyszeć poczytałem troche na necie i jest sporo takich przypadków, jest to niby piszcząca cewka w zasilaczu jak można sie łatwo domyślić wydaje mi sie, że zaczeło sie to po aktualizacji 2.0x słyszycie lekkie piszczenie u siebie od strony zasilacza z tyłu? chyba nie ma co sie tym przejmować? przy następnej aktualizacji może samo przestanie jak uważacie http://community.eu.playstation.com/t5/Wsparcie/Playstation-4-piszczy-wy%C5%82%C4%85czona/td-p/22598173 Edytowane 25 grudnia 2014 przez Fanek Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 (edytowane) zauważyłem ostatnio w swojej PS4, że piszczy lekko gdy jest wyłączona, ale podłączona do gniazdka po odłączeniu zasilania od gniazdka przestaje jest to lekkie piszczenie słyszalne, gdy stoi sie przy konsoli, z odległości 1m trzeba na prawde wyteżyć słuch aby to usłyszeć poczytałem troche na necie i jest sporo takich przypadków, jest to niby piszcząca cewka w zasilaczu jak można sie łatwo domyślić wydaje mi sie, że zaczeło sie to po aktualizacji 2.0x słyszycie lekkie piszczenie u siebie od strony zasilacza z tyłu? chyba nie ma co sie tym przejmować? przy następnej aktualizacji może samo przestanie jak uważacie http://community.eu.playstation.com/t5/Wsparcie/Playstation-4-piszczy-wy%C5%82%C4%85czona/td-p/22598173 W mojej białej mam tak samo nie przeszkadza to w niczym, ale mnie irytuje, bo trochę pedantycznie do sprzętu podchodzę Edytowane 25 grudnia 2014 przez tomci23 Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 Też to mam na dodatek konsola chodzi głośno jak grałem w CoD AW Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 to że piszczy to coś z cewką na zasilaczu jest luźna czy coś Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 przypuszczam, że co druga osoba tu pewnie tak ma mam PS4 pół roku i na początku na pewno tego nie było wydaje mi sie, że właśnie po aktualizacji 2.0x coś pojawiło sie te piszczenie tomci - no ja właśnie podobnie mam, troche to irytuje, masz tak od początku kupienia czy z czasem zauważyłeś? może z kolejną aktualizacją sie poprawi albo z czasem samo przestanie z tego co czytałem to prąd przepływający przez cewke powoduje jej drganie, niby nic groznego Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 hmm czy od początku raczej tak z tym, że ja tą konsole kupiłem w bundlu z destiny i nie wiem czy, wtedy konsola nie była już po jakieś aktualizacja, ale na pewno nie 2.0. Miałem konsole czarną z premiery i na 100% nic tam nie buczało Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 A u mnie nic nie buczy, w czarnej tej premierowej też była cisza. Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 ktora rewizja? a tak na powaznie minimalnie turbo hiper cicho tez u mnie slcyhac piszczenie w mojej bialej ps4 jak jest w standby - mam tak od poczatku bo Tomci wiele razy pytal sie mnie o to Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 Ficuś - 4B nie buczenie, tylko lekkie piszczenie cewki w zasilaczu teraz jeszcze sprawdziłem, gdy konsola jest włączona nie słychać tego tylko gdy jest wyłączona i podpieta do gniazdka ok olać to, może z czasem samo przestanie Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 pelno sprzetow tak ma - niektore w standby to potrafia bardzo zauwazalnie piszczec - mialem kiedys nawet taki tv kineskopowy, na noc wyl;aczalem go calkowicie bo mnie tak to draznilo jak spalem Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 ja chyba trafilem na dobra re,wizje xD u mnie cisza jak makiem zasial, jestem pod duzym wrazeniem bo moja pierwsza ps4 chodzila jak odkurzacz serio, a ta chodzi praktycznie tak cicho jak xbox one Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 Dobra panowie PS4 mi się popsuło. W sensie wyjąłem płytę, wsadziłem inną. Nie czyta, karze wsadzić dysk. Chcę wyciągnąć i lipa, takie podwójne pyknięcie i nic. Zapewne napęd padł bo reszta funkcjo konsoli działa. Teraz pytanie można jakoś wyciągnąć grę bo została w środku (Far Cry 4), no i gdzie mi to naprawię? Wysyłać do serwisu konsola kupiona w media markt w listopadzie 2013 mam jeszcze gwarancję, czy jednak tylko rok? Gdzie ją oddać do Media? A PS3 fat od 2007 lata jak ta lala. Nie ma bata kupuję dziś / jutro łona. Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 Tam gdzie kupiłeś, reklamujesz z tytułu niezgodności z umową. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 da sie awaryjnie wyjąć płyte, spróbuj jeszcze tak, może to akurat pomoże google nie pamiętam jak to sie robiło Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 (edytowane) hahahaha 30 min czekania na infolinii na konsultanta, 30 min poszukiwania paragonu, 20 min biegania za śruboktrętem precyzyjnym po sąsiadach aby wyciągnąć płytę. W(pipi) straszny konsola już zapakowana do pudełka jadę za 5 min do Media oddać "szrota" i kupić Łona... po czym podchodzę do płyty LPB3 którą to wyciągnąłem z napędu (aby wsadzić Far Cry 4). Patrzę leży na pudełku FC4, mówię to chociaż wsadzę LBP do swojego pudełka, otwieram płytę z LBP3, a tam płyta z Far Cry 4 który rzekomo zaciął się w napędzie, Boże jaki gamoń i gumb ze mnie heheheh Edytowane 29 grudnia 2014 przez balon Cytuj
YETI 10 987 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 szczę!!!!!!!!!!!!!111111111111111111111111111111111 hahaha Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 balon za dużo wolnego Cytuj
yaczes 14 481 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 Jeszcze pewnie konsultanta zyebal Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 hahahaha 30 min czekania na infolinii na konsultanta, 30 min poszukiwania paragonu, 20 min biegania za śruboktrętem precyzyjnym po sąsiadach aby wyciągnąć płytę. W(pipi) straszny konsola już zapakowana do pudełka jadę za 5 min do Media oddać "szrota" i kupić Łona... po czym podchodzę do płyty LPB3 którą to wyciągnąłem z napędu (aby wsadzić Far Cry 4). Patrzę leży na pudełku FC4, mówię to chociaż wsadzę LBP do swojego pudełka, otwieram płytę z LBP3, a tam płyta z Far Cry 4 który rzekomo zaciął się w napędzie, Boże jaki gamoń i gumb ze mnie heheheh jak jedziesz do mediasa w gorzowie to weź sie spytaj czy te zdrapki co wrzucałeś do końca roku sa aktywne te 800pkt ms co? :* Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi