Opublikowano 23 maja 20159 l JA nie mam żadnych nóżek i ps4 chodzi już ponad 1,5 roku. Fakt że mało używana ale jak DA czy BB wyszedł to czasem i 7 h non stop chodziła .
Opublikowano 23 maja 20159 l Przerabiałam takie nóżki-podstawki z x360 premierowym, niewiele pomogło, 2 x RROD, ale po drugim serwisie do dzisiaj działa. Natomiast jeśli to są nóżki do likwidacji wibracji to chyba warto, jak pierwszy raz instalowałam grę na PS4 to nie mogłam uwierzyć w rozmiar szumu i wibracji.
Opublikowano 24 maja 20159 l Konsola jest niestety wadliwa. Za szybko się nagrzewa i od razu się wyłącza. W piątek odebrałem a w sobotę już byłem w sklepie zgłosić reklamację. Jak myślicie, wymienią mi na nową czy będę musiał czekać na wymianę z serwisu?
Opublikowano 24 maja 20159 l Kupiłeś w piątek, a na następny dzień oddałeś? To powinni od razu wymienić, więc tego się domagaj. Co Ci powiedzieli?
Opublikowano 24 maja 20159 l Żebym jutro przyniósł paragon i ten cały zestaw gracza - konsolę i trzy gry. Ja się z nimi nie będę (pipi)ł jutro, albo nowy zestaw albo kasa. Nie mam zamiaru czekać dwóch tygodni z procedurą reklamacji.
Opublikowano 24 maja 20159 l Ilekroć mam zamiar kupić PS4 to wchodzę do tego tematu i zostaje "wyleczony".
Opublikowano 24 maja 20159 l Wiesz jakie to uczucie kiedy konsolka stoi pod TV a obok Wiedźmin a ja nie mogę w niego zagrać?
Opublikowano 24 maja 20159 l Do dwoch tygodni mozesz oddac sprzed i odebrac zwrot pieniedzy. Idziesz na dzial z konsolami i bierzesz nowa. Wspolczuje pecha.
Opublikowano 24 maja 20159 l Kupiłem to w Media Expert u siebie w mieścinie. Ten zestaw, który zamówiłem przyjechał z innego miasta. Ten lokalny ME w zasadzie guvno ma. Ale muszą mi wymienić na nowy zestaw czyli pewnie sprowadzić ponownie. Nie mam zamiaru teraz czekać dwóch tygodni. Edytowane 24 maja 20159 l przez Nemesis
Opublikowano 24 maja 20159 l Wiesz jakie to uczucie kiedy konsolka stoi pod TV a obok Wiedźmin a ja nie mogę w niego zagrać? Wiesz jakie to uczucie jak za miesiąc wychodzi Twoje GOTG, gra jest już zamówiona, a Ty zastanawiasz się czy w ogóle będziesz miał na czym ją odpalić bo dzisiejszy sprzęt to spier.dolina i strach ja kupić? Wiem co czujesz chłopie bo decydując się na sprzęt Sony zawsze jest to poczucie strachu i dreszczyku emocji, a i sam miałem podobną sytuację co Ty z PS3. Jaka "re.wizja"? Edytowane 24 maja 20159 l przez XM.
Opublikowano 24 maja 20159 l Od jakiegoś czasu występuje u mnie czasami problem z włączeniem PS4 - słychać pikniecie, pojawia sie niebieski pasek na konsoli i nagle gaśnie i konsola sie nie włącza. Czasami za 3 razem dopiero łapie ktoś cos ? ja mam ten problem dalej, niestety już po gwarancji. na forum sony wyczytałem jednak sposób który narazie działa - muszę ucisnąć konsolę w miejscu mniej więcej gdzie się znajduje płyta (patrząc z góry lewa dolna strony konsoli) wtedy włącza się za pierwszym razem. Jak już się włączy to chodzi po 12 godzin bez pierdnięcia.
Opublikowano 24 maja 20159 l To, że się wam gwarancje roczne pokończyły nie znaczy, że nie możecie reklamować na podstawie 2 letniego okresu rękojmi u sprzedawcy. No ale zawsze lepiej uciskać ps4 w rogu xD.
Opublikowano 24 maja 20159 l Jak już to z niezgodności towaru z umową a nie rękojmi, może się tym zainteresuje ale słyszałem że często z tym dużo komplikacji, ktoś korzystał? narazie mam za dużo fajnych gier, jakoś przeboleję to przytrzymanie kawałka plastiku przez sekundę
Opublikowano 24 maja 20159 l kto mi może podać konkretnie gdzie jest zapis dający klientowi prawo do wymianu sprzetu na nowy do 2 tygodni od zakupu (nie mowie tu o zakupie na odleglosc) ? z tego co wiem jest to tylko dobra wola sklepu i jak ktos przyjdzie bo mu konsola nie dziala i domaga sie nowej to tak raczej średnio z tym bedzie
Opublikowano 24 maja 20159 l Jak już to z niezgodności towaru z umową a nie rękojmi, może się tym zainteresuje ale słyszałem że często z tym dużo komplikacji, ktoś korzystał? narazie mam za dużo fajnych gier, jakoś przeboleję to przytrzymanie kawałka plastiku przez sekundę Rękojmia.
Opublikowano 24 maja 20159 l Ragus, mi sie wydaje, ze rekojmia dziala w momencie jesli nie skorzystales z gwarancji producenta. Czyli wybierasz - albo rok gwarancji producenta, albo 2 lata rekojmi (czy tam niezgodnosci towaru z umowa). Jesli skorzystasz z jednego, drugie juz nie obowiazuje.
Opublikowano 24 maja 20159 l Mejm, uprawnienia z rękojmi i gwarancji wykorzystujesz niezależnie. Jedne nie wyłącza możliwości skorzystania z drugiego. Bercik, nigdzie nie ma takiego zapisu. W ciagu 2 lat sklep odpowiada wobec ciebie za wady fizyczne towaru. Możesz żądać wymiany towaru, jego naprawy, obniżenia ceny i odstąpienia od umowy. Wszystko masz w kodeksie cywilnym w dziale Rękojmia. Edytowane 24 maja 20159 l przez ragus
Opublikowano 24 maja 20159 l Mi chodzi o sytuacje kiedy w ciagu roku zje.bie ci sie konsola, korzystasz z gwarancji sony, po roku znow ci sie zje.bie konsola, nie mozesz skorzystac z rekojmi.
Opublikowano 24 maja 20159 l Tak to jest jak sie gra w gierki po 10 godzin dziennie. Polski odzial Sony sprawia duzo problemow, wysylasz konsole a otrzymujesz w gorszym stanie. Ile razy byl placz na forum ze odeslali konsole porysowane,nie naprawione lub jakies ze starych rewizji.
Opublikowano 24 maja 20159 l Do umów zawartych przez 25 grudnia 2015 r. stosuje się przepisy nieobowiązującej już ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej, czyli bartiz dobrze pisze - w przypadku osób którzy mają już teraz konsolę ponad rok, to oni dalej korzystają z instytucji niezgodności towaru z umową, a nie rękojmi.
Opublikowano 24 maja 20159 l Mi chodzi o sytuacje kiedy w ciagu roku zje.bie ci sie konsola, korzystasz z gwarancji sony, po roku znow ci sie zje.bie konsola, nie mozesz skorzystac z rekojmi.Mogę jeżeli nie minęły jeszcze 2 lata od zakupu. Za wady z rekojmi odpowiada sprzedawca (sklep), a za wady z gwarancji gwarant (sklep, producent, dystrybutor - to już zależy od tego, co masz w karcie gwarancyjnej. 2 zupełnie inne odpowiedzialności, których domagamy się od 2 innych podmiotów. Ale jeżeli konsola była kupiona przed styczniem to korzystamy z nieobowiązującej już ustawy. Edit: Sterydo szybszy. Edytowane 24 maja 20159 l przez ragus
Opublikowano 24 maja 20159 l Jedyne co mi padlo ze wszystkich sprzetow jakie mialem w historii to byla 360 i rrod. Edytowane 24 maja 20159 l przez KoBik
Opublikowano 24 maja 20159 l A jak wygląda procedura korzystania z takiej niezgodnosci towaru z umową ? Trzeba pisać jakieś pismo czy idę do sklepu z wadliwym towarem i mówię że chcę z tego skorzystać ? jak coś to konsolę kupowałem w rtv euro agd
Opublikowano 24 maja 20159 l Mam to w du.pie. Jutro idę tam z całym zestawem. Konsolę odebrałem w piątek i niemożliwe, żeby mi tego nie wymienili.