blantman 5 780 Opublikowano 23 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2015 JA nie mam żadnych nóżek i ps4 chodzi już ponad 1,5 roku. Fakt że mało używana ale jak DA czy BB wyszedł to czasem i 7 h non stop chodziła . Cytuj Odnośnik do komentarza
Wieslaw 2 360 Opublikowano 23 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2015 Przerabiałam takie nóżki-podstawki z x360 premierowym, niewiele pomogło, 2 x RROD, ale po drugim serwisie do dzisiaj działa. Natomiast jeśli to są nóżki do likwidacji wibracji to chyba warto, jak pierwszy raz instalowałam grę na PS4 to nie mogłam uwierzyć w rozmiar szumu i wibracji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 Konsola jest niestety wadliwa. Za szybko się nagrzewa i od razu się wyłącza. W piątek odebrałem a w sobotę już byłem w sklepie zgłosić reklamację. Jak myślicie, wymienią mi na nową czy będę musiał czekać na wymianę z serwisu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 547 Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 Kupiłeś w piątek, a na następny dzień oddałeś? To powinni od razu wymienić, więc tego się domagaj. Co Ci powiedzieli? Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 Żebym jutro przyniósł paragon i ten cały zestaw gracza - konsolę i trzy gry. Ja się z nimi nie będę (pipi)ł jutro, albo nowy zestaw albo kasa. Nie mam zamiaru czekać dwóch tygodni z procedurą reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 838 Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 Ilekroć mam zamiar kupić PS4 to wchodzę do tego tematu i zostaje "wyleczony". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 Wiesz jakie to uczucie kiedy konsolka stoi pod TV a obok Wiedźmin a ja nie mogę w niego zagrać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 Do dwoch tygodni mozesz oddac sprzed i odebrac zwrot pieniedzy. Idziesz na dzial z konsolami i bierzesz nowa. Wspolczuje pecha. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 (edytowane) Kupiłem to w Media Expert u siebie w mieścinie. Ten zestaw, który zamówiłem przyjechał z innego miasta. Ten lokalny ME w zasadzie guvno ma. Ale muszą mi wymienić na nowy zestaw czyli pewnie sprowadzić ponownie. Nie mam zamiaru teraz czekać dwóch tygodni. Edytowane 24 maja 2015 przez Nemesis Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 838 Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 (edytowane) Wiesz jakie to uczucie kiedy konsolka stoi pod TV a obok Wiedźmin a ja nie mogę w niego zagrać? Wiesz jakie to uczucie jak za miesiąc wychodzi Twoje GOTG, gra jest już zamówiona, a Ty zastanawiasz się czy w ogóle będziesz miał na czym ją odpalić bo dzisiejszy sprzęt to spier.dolina i strach ja kupić? Wiem co czujesz chłopie bo decydując się na sprzęt Sony zawsze jest to poczucie strachu i dreszczyku emocji, a i sam miałem podobną sytuację co Ty z PS3. Jaka "re.wizja"? Edytowane 24 maja 2015 przez XM. Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 609 Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 Od jakiegoś czasu występuje u mnie czasami problem z włączeniem PS4 - słychać pikniecie, pojawia sie niebieski pasek na konsoli i nagle gaśnie i konsola sie nie włącza. Czasami za 3 razem dopiero łapie ktoś cos ? ja mam ten problem dalej, niestety już po gwarancji. na forum sony wyczytałem jednak sposób który narazie działa - muszę ucisnąć konsolę w miejscu mniej więcej gdzie się znajduje płyta (patrząc z góry lewa dolna strony konsoli) wtedy włącza się za pierwszym razem. Jak już się włączy to chodzi po 12 godzin bez pierdnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 To, że się wam gwarancje roczne pokończyły nie znaczy, że nie możecie reklamować na podstawie 2 letniego okresu rękojmi u sprzedawcy. No ale zawsze lepiej uciskać ps4 w rogu xD. Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 609 Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 Jak już to z niezgodności towaru z umową a nie rękojmi, może się tym zainteresuje ale słyszałem że często z tym dużo komplikacji, ktoś korzystał? narazie mam za dużo fajnych gier, jakoś przeboleję to przytrzymanie kawałka plastiku przez sekundę Cytuj Odnośnik do komentarza
__bercik07 202 Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 kto mi może podać konkretnie gdzie jest zapis dający klientowi prawo do wymianu sprzetu na nowy do 2 tygodni od zakupu (nie mowie tu o zakupie na odleglosc) ? z tego co wiem jest to tylko dobra wola sklepu i jak ktos przyjdzie bo mu konsola nie dziala i domaga sie nowej to tak raczej średnio z tym bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 Jak już to z niezgodności towaru z umową a nie rękojmi, może się tym zainteresuje ale słyszałem że często z tym dużo komplikacji, ktoś korzystał? narazie mam za dużo fajnych gier, jakoś przeboleję to przytrzymanie kawałka plastiku przez sekundę Rękojmia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 Ragus, mi sie wydaje, ze rekojmia dziala w momencie jesli nie skorzystales z gwarancji producenta. Czyli wybierasz - albo rok gwarancji producenta, albo 2 lata rekojmi (czy tam niezgodnosci towaru z umowa). Jesli skorzystasz z jednego, drugie juz nie obowiazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 (edytowane) Mejm, uprawnienia z rękojmi i gwarancji wykorzystujesz niezależnie. Jedne nie wyłącza możliwości skorzystania z drugiego. Bercik, nigdzie nie ma takiego zapisu. W ciagu 2 lat sklep odpowiada wobec ciebie za wady fizyczne towaru. Możesz żądać wymiany towaru, jego naprawy, obniżenia ceny i odstąpienia od umowy. Wszystko masz w kodeksie cywilnym w dziale Rękojmia. Edytowane 24 maja 2015 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 Mi chodzi o sytuacje kiedy w ciagu roku zje.bie ci sie konsola, korzystasz z gwarancji sony, po roku znow ci sie zje.bie konsola, nie mozesz skorzystac z rekojmi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 Tak to jest jak sie gra w gierki po 10 godzin dziennie. Polski odzial Sony sprawia duzo problemow, wysylasz konsole a otrzymujesz w gorszym stanie. Ile razy byl placz na forum ze odeslali konsole porysowane,nie naprawione lub jakies ze starych rewizji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 Do umów zawartych przez 25 grudnia 2015 r. stosuje się przepisy nieobowiązującej już ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej, czyli bartiz dobrze pisze - w przypadku osób którzy mają już teraz konsolę ponad rok, to oni dalej korzystają z instytucji niezgodności towaru z umową, a nie rękojmi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 (edytowane) Mi chodzi o sytuacje kiedy w ciagu roku zje.bie ci sie konsola, korzystasz z gwarancji sony, po roku znow ci sie zje.bie konsola, nie mozesz skorzystac z rekojmi.Mogę jeżeli nie minęły jeszcze 2 lata od zakupu. Za wady z rekojmi odpowiada sprzedawca (sklep), a za wady z gwarancji gwarant (sklep, producent, dystrybutor - to już zależy od tego, co masz w karcie gwarancyjnej. 2 zupełnie inne odpowiedzialności, których domagamy się od 2 innych podmiotów. Ale jeżeli konsola była kupiona przed styczniem to korzystamy z nieobowiązującej już ustawy. Edit: Sterydo szybszy. Edytowane 24 maja 2015 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 (edytowane) Jedyne co mi padlo ze wszystkich sprzetow jakie mialem w historii to byla 360 i rrod. Edytowane 24 maja 2015 przez KoBik Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 609 Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 A jak wygląda procedura korzystania z takiej niezgodnosci towaru z umową ? Trzeba pisać jakieś pismo czy idę do sklepu z wadliwym towarem i mówię że chcę z tego skorzystać ? jak coś to konsolę kupowałem w rtv euro agd Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 Mam to w du.pie. Jutro idę tam z całym zestawem. Konsolę odebrałem w piątek i niemożliwe, żeby mi tego nie wymienili. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkknight 54 Opublikowano 24 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2015 Kuzwa a planowałem na czerwiec zakup PS4, ehhhh. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi