Fanek 669 Opublikowano 27 maja 2015 Opublikowano 27 maja 2015 tez masz jakies nozki pod konsola? 1 Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 27 maja 2015 Opublikowano 27 maja 2015 (edytowane) Tak. Podłożyłem nóżki docięte z jakiejś gumowej podkładki Edytowane 27 maja 2015 przez Michał102 Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 27 maja 2015 Opublikowano 27 maja 2015 No całkiem zgrabne nóżki muszę tez takie delikatne może sobie sprawić Cytuj
psmaras 4 Opublikowano 29 maja 2015 Opublikowano 29 maja 2015 W marketach budowlanych mozna sobie kupic gotowe, filcowe podkladki do przyklejenia. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 29 maja 2015 Opublikowano 29 maja 2015 te filcowe sa dosyc niskie. osobiście widziałem już rózne patenty takich podkładek - od zakrętek od butelek PET, po różne klocki LEGO Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 30 maja 2015 Opublikowano 30 maja 2015 Nie no bez przesady, obrzydzać tak mesjasza generacji? Nie godzi się Cytuj
Moldar 2 273 Opublikowano 30 maja 2015 Opublikowano 30 maja 2015 Może drut mod, ale po 2h godzinach grania z tytłu konsoli wydobywa się letnie powietrze. Wcześniej buchało dosłownie żarem. Z ciekawości, bez wiatraka konsola ci głośno chodziła? Z chłodzeniem to dali ostro ciała, bo to jakaś totalna loteria jest i każda konsola działa jak chce. Cytuj
Papaj 465 Opublikowano 30 maja 2015 Opublikowano 30 maja 2015 No, niestety ale upchanie mimo wszystko, dość mocnej specyfikacji w tak małej obudowie ma swoje konsekwencje. MS wolał nie ryzykować. Ja do kupna PS4 mam jeszcze ze dwa tygodnie ale niektóre komentarze i domowe sposoby chłodzenia wiatrakami, nienajlepszej świadczą o konsoli. Vita przy PS4 jest bezawaryjna. Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 30 maja 2015 Opublikowano 30 maja 2015 A czy w ogóle, któremus z Was wyłączyła się konsola, że podjeliscie takie kroki czy to tylko zapobiegawcze OCD? Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 30 maja 2015 Opublikowano 30 maja 2015 (edytowane) chyba nie było jeszcze przypadku przegrzanej PS4 na forumku, zapobiegawczo w moim przypadku temperatura konsoli na pewno spadła przez ten prosty zabieg, poprawa cyrkulacji powietrza wokoło te filcowe imo za niskie są, dobre są podkleić je pod nóżki, wszelkie wibracje bedą pochłaniać Edytowane 30 maja 2015 przez Fanek Cytuj
psmaras 4 Opublikowano 30 maja 2015 Opublikowano 30 maja 2015 Co za problem jedna na druga przykleic :] Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 30 maja 2015 Opublikowano 30 maja 2015 Z ciekawości, bez wiatraka konsola ci głośno chodziła? Z chłodzeniem to dali ostro ciała, bo to jakaś totalna loteria jest i każda konsola działa jak chce. Chodziła jak huragan i po 25 dniach padła (chyba to wcześniej wykrakałem) Właściwie, to zdążyłem na niej przejść tylko GTA 5 i konsola wyzionęła ducha... po około 30 minutach pracy wentylator chodził już jak startujący odrzutowiec, aż w końcu konsola się wyłączyła i kaput. Na szczęście Saturn wymienił mi konsolę od ręki i teraz jadę na drugim egzemplarzu, który niestety wiele cichszy nie jest. Też jest to data code 5A. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 30 maja 2015 Opublikowano 30 maja 2015 To jak masz jet engine to reklamuj to, nawet sie nie zastanawiaj ja mam 4B kupiona w czerwcu 2014 i ciesze sie bardzo, że cichy egzemplarz mi sie trafił Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 30 maja 2015 Opublikowano 30 maja 2015 Tylko z tą wymianą z powodu głośności konsoli nie jest tak wesoło. Gadałem z gościem na dziale reklamacji w Saturnie i praktycznie wszystkie te konsole chodzą jak odrzutowce. Oni takich konsol od ręki nie wymieniają i leci to na serwis do Francji, po czym wraca wyobdzierane i dalej chodzi jak chodziło. Ja miałem to "szczęście", że konsola padła i nie dało się jej włączyć, więc sklep wymienił mi na nówkę od ręki. Cytuj
ubol 59 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 Mam pytanie odnośnie PS4, a właściwie chodzi mi o ściąganie różnych plików z PSNu. Mam 50megowe łącze, na wszystkich urządzeniach (ps3, pc, smartphone) cokolwiek ściągam idzie w miarę szybko. Natomiast na ps4 co chwile są jakieś jaja, przeważnie wszystko idzie jak krew z nosa, jednak czasami np. jak usunę sciągany plik i jeszcze raz zacznę go ściągać, to wszystko idzie normalnie. Czy infrastruktura internetowa na ps4 jest aż taka do dupy, czy może coś z konsolą mam nie halo? Dodam tylko, że mam ja połączoną do neta przez kabel. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 Od kiedy infra u Sony byla mocna strona? Jest guwno jednym slowem i tworcy tego guwna rzeczonego powinni zpierdalac na galerze i to na wstecznym. Czasem pomaga "obserwacja jak sie sciaga, jesli szybko to ok a jak nie to klikasz pauze i ponawiasz ale jaki w tym sens?" ostatnio zasysalem Nba2K i co 10min pauze i wznowienie boskiekur@a Sony. Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 4 czerwca 2015 Opublikowano 4 czerwca 2015 Ponieważ nie zależy mi już na tej konsoli postanowiłam poeksperymentować. Przestudiowałam miliony filmików na YT i moją uwagę zwrócił jeden bardzo prosty mod - wycięcie dziury z boku turbiny chłodzącej. Żeby sprawdzić czy to w ogóle może coś pomóc - usunęłam obudowę (na razie bez wycinania dziur). Odpaliłam BF4 kampanię i w czasie gry weszłam w XMB (to powodowało zawsze masakryczne wycie tej nędzy projektowej). Spodziewałam się, że będzie poprawa ale nie przewidziałam jak kolosalna. Moje PS4 dzisiaj zeszło z poziomem głośności do zielonego raju. Pozostaje dokładne wycięcie dziury, wstawienie ładnego grilla z boku obudowy i może w końcu kupię Bloodborne, bo do tej pory szum odrzutowca mnie zniechęcał od włączania PS4. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 4 czerwca 2015 Opublikowano 4 czerwca 2015 Wiesiu, że ci sie chciało rozbierać czyli chodzi o to aby turbina mogła sobie od dołu powietrze zasysać? czy mówisz z prawej strony o większej kratce powietrza? ja akurat nie mam problemu z hałasem, ale lubie takie ciekawostki Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 4 czerwca 2015 Opublikowano 4 czerwca 2015 Mi plejak od kilku dni zaczął wyć przy każdym uruchamianiu jakiejkolwiek giereczki (przestaje wyć po jakiś 5min). Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 4 czerwca 2015 Opublikowano 4 czerwca 2015 Wiesiu, że ci sie chciało rozbierać czyli chodzi o to aby turbina mogła sobie od dołu powietrze zasysać? czy mówisz z prawej strony o większej kratce powietrza? ja akurat nie mam problemu z hałasem, ale lubie takie ciekawostki W ustawieniu pionowym patrząc od frontu turbina jest po lewej. Na razie zrobiłam otwór i wystarcza to do cichej pracy. Może jakiegoś grilla tam później przykleję ale póki co to mi nie zależy, nie rzuca się to w oczy jak konsola jest na swoim miejscu. Mi plejak od kilku dni zaczął wyć przy każdym uruchamianiu jakiejkolwiek giereczki (przestaje wyć po jakiś 5min). Na moje oko to napęd Ci wyje, wyciągnij płytę i odpal jakąś cyfrową grę na próbę. 3 Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 4 czerwca 2015 Opublikowano 4 czerwca 2015 Mi plejak od kilku dni zaczął wyć przy każdym uruchamianiu jakiejkolwiek giereczki (przestaje wyć po jakiś 5min). Na moje oko to napęd Ci wyje, wyciągnij płytę i odpal jakąś cyfrową grę na próbę. No nie wiem właśnie poszedł spać na 20 min i dopiero teraz dał oznaki życia. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 4 czerwca 2015 Opublikowano 4 czerwca 2015 Kobieta z kontówką w ręku strasznie to wygląda trzeba przyznać, może po prostu zrób nóżki pod konsole 1-1.5cm i niech sobie stoi teraz Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 4 czerwca 2015 Opublikowano 4 czerwca 2015 (edytowane) Linijka + ostry śrubokręt + nóż do tapet, a nie żadna kĄtówka. Na foto strasznie wygląda, na swoim miejscu jak leż konsola frontem do mnie to nie widzę wcale. Poza tym niech moi goście wiedzą czego oczekiwać od danego sprzętu. Edytowane 4 czerwca 2015 przez Wieslawa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi