Opublikowano 4 czerwca 20159 l Fanek moze ci zniszcze dziecinstwo ale Wieslawa ma kielbase miedzy nogami
Opublikowano 8 czerwca 20159 l Dodałam jeszcze wentylator - Fander Roxo 1600RPM 80mm 12V, Bez niego konsola jednak po dłuższym czasie i tak wchodziła na wyższe obroty, choć nie tak wysokie jak bez dziury. napięcie 12V wzięłam z linii prądowej 12V zasilacza (2 srebrne sztylety, wchodzące w zasilacz w momencie jego sadowienia na swoim miejscu) Dodatkowe spostrzeżenia: Konsola z tą modyfikacją wolniej obniża obroty wbudowanej turbiny po wysiłku - wynika to prawdopodobnie z zaburzenia fabrycznego przepływu powietrza, w którym turbina wytwarza podciśnienie zasysające powietrze przez boczne otworki (w orientacji horyzontalnej patrząc), a to powoduje inny rozkład temperatur w obudowie. Edytowane 19 czerwca 20159 l przez Wieslawa
Opublikowano 15 czerwca 20159 l Ostatnio miewam częste awarie internetu i przypadkiem odkryłem, że gdy konsola nie ma dostępu do sieci, to chodzi zdecydowanie ciszej i dużo mniej się nagrzewa.
Opublikowano 15 czerwca 20159 l Wiesławo, ciekawe rzeczy piszesz. Twierdzisz, ze samo wycięcie dziury w obudowie już wiele zmieniło i można by te dziurę ładnie jakims pecetowym grilem zatkać. Chyba ładniej by to wyglądało gdybyś użyła wiertarki z otwornicą. Rozmiar dziury można by też od razu do grilla dopasować. Co o tym myślisz? Edytowane 15 czerwca 20159 l przez Ken Marinaris
Opublikowano 16 czerwca 20159 l Co do określenia "wiele zmieniło" to jest to bardzo subiektywne odczucie, dla jednego wiele to dla kogoś innego niezbyt dużo. Trzeba samemu sprawdzić. Co do jakości otworu - jasne, że można go zrobić o wiele lepiej, mi na tym zupełnie nie zależało. W tej chwili rozważam całkowite wyrzucenie plastikowej obudowy i fabrycznego chłodzenia i wsadzenie całości do obudowy z UMPC wraz z odpowiedniego kalibru radiatorem. 100W ciepła, które produkuje PS4 da się bez problemu rozproszyć 1 - 2 wolnoobrotowymi wentylatorami 120mm przy zastosowaniu dobrego dużego radiatora. Bazą do eksperymentów może być ten filmik: https://www.youtube.com/watch?v=KPHzLEt2A_M Edytowane 16 czerwca 20159 l przez Wieslawa
Opublikowano 2 lipca 20159 l dramatyczny jest serwis sony, DRAMATYCZNY, chwala bogu, ze ps4 az tak awaryjne nie sa
Opublikowano 2 lipca 20159 l No, a oni przez tel, że to trwa trzy tygodnie - zapomnieli dodać, że razy dwa.
Opublikowano 2 lipca 20159 l oni powinni na dzien dobry z otrzymana konsola z serwisu dawac na przeprosiny 3miesiace ps plus, a oczywiscie figa z makiem
Opublikowano 2 lipca 20159 l A miałeś tę przyjemność z serwisowanie konsoli? Edytowane 2 lipca 20159 l przez Nemesis
Opublikowano 2 lipca 20159 l za czasow ps3 i bylo sprawniej bo lecialy konsole bodajze do czechow, teraz z ta francja to porazka na calego (jeszcze bym sie nie zdziwil jakby sie okazalo, ze cala europa naprawiania jest wlasnie tam)
Opublikowano 2 lipca 20159 l No to wszystko wyjasnia, sony i oszczednosci i ciecie kosztow, jeden serwis na caly kontynent
Opublikowano 2 lipca 20159 l Strach pomyśleć co by się działo gdyby pojawił się problem w stylu RRoD z X360. M$ wydał wtedy ponad miliard dolców na serwisowanie konsol z czego 240 mln poszło na firmy kurierskie. Ile ja jeszcze kur' va będę czekać?!
Opublikowano 2 lipca 20159 l A dzwoniłeś wgl do sony czy cały czas dajesz się zwodzić pracownikom lichwiarskiego sklepu?
Opublikowano 2 lipca 20159 l Dzieje się to samo co było z PS3. Powoli kończą się gwary, to konsole padają jak muchy.
Opublikowano 3 lipca 20159 l Nemesis ale dałeś sie zrobić jak frajer xD Edytowane 3 lipca 20159 l przez _Be_
Opublikowano 3 lipca 20159 l troche taka polsko-cwaniaczo-gadka ze "dales sie zrobic jak frajer" postepowal jak mu mowili, a to ze serwis dziala tak ze musisz cwaniaczyc i rozkminiac prawo konsumenckie z adwokatem to raczej nie wina konsumenta ale tej smiesznej firmy ja kupilem tablet jakis chinski no-name, to mi odeslali po niecalych 2 tyg nowke z folia na ekranie (powód serwisu wypalony pixel), wiec nawet komunisci ogarniaja ze konsumenta sie szanuje
Opublikowano 3 lipca 20159 l Nie no chodzi o to, że sklep go zrobił w ciula. Konsola padła na dzień dobry, to wtedy albo nówka od ręki albo zwrot pieniędzy a sklep niech się męczy z serwisem. W Saturnie/MM dostałby raczej normalnie nówke albo zwrot gotówki a nie wysyłanie do serwisu i czekaj pan na ich łaske.