Gość Orzeszek Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 czas start, kurier odebrał właśnie pake ze szrotem do serwisu. zobaczymy czy coś się zmieniło w temacie. Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 12 marca 2017 Opublikowano 12 marca 2017 (edytowane) Mam taki problem: oglądałem film na odtwarzaczu multimedialnym, po 10 minutach zapauzowałem i wyszedłem z pokoju, przychodzę po 5 minutach a tu brak obrazu. Wyłączyłem konsolę przyciskiem, włączam ponownie a tu tylko dźwięk, obrazu dalej nie ma. Grafika zdechła? Edit: przełączyłem do innego portu w tv, inny kabel, nic to nie dało. Włączyłem konsolę w trybie awaryjnym (trzeba przytrzymać włącznik do drugiego piknięcia) i poszło po zmianie rozdzielczości na 480p, potem już na FHD i działa, ale dalej mam wtf w głowie czemu to się stało. Edytowane 12 marca 2017 przez Czimeq Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 12 marca 2017 Opublikowano 12 marca 2017 (edytowane) Mam taki problem: oglądałem film na odtwarzaczu multimedialnym, po 10 minutach zapauzowałem i wyszedłem z pokoju, przychodzę po 5 minutach a tu brak obrazu. Wyłączyłem konsolę przyciskiem, włączam ponownie a tu tylko dźwięk, obrazu dalej nie ma. Grafika zdechła? Spróbuj wejść w safe mode i włącz ustawienia obrazu lub coś podobnego (zmień rozdzielczość), ewentualnie spróbuj odbudowanie bazy danych. https://www.playstation.com/pl-pl/get-help/help-library/system---hardware/power---system-stability/safe-mode-on-playstation-4/ Edytowane 12 marca 2017 przez Faka 1 Cytuj
Amer 1 376 Opublikowano 27 marca 2017 Opublikowano 27 marca 2017 PS4 kupione około 2 lata temu. Kilka dni temu po praz pierwszy wypluło mi płytkę z napędu (nie w trakcie gry, tylko podczas grzebania w menu konsoli). Zbyłem to wzruszeniem ramion, jednak dziś sytuacja się powtórzyła. Nawet nie tyle powtórzyła, co zrobiło się naprawdę dziwnie. Plejka wyłączona na noc, gra została w czytniku. Rano wstaję, a konsola w trybie uśpienia, płyta z grą wysunięta z czytnika. Oznacza to, że musiała się w nocy samoczynnie odpalić, "wysrać" krążek i po godzinie przerzucić w tryb oszczędzania energii. I teraz pytanko: sprzęt (napęd) zdycha czy to coś innego raczej? Idzie to jakoś stestować/naprawić? Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 27 marca 2017 Opublikowano 27 marca 2017 Może spróbuj motyw ze śrubką, wpisz na YT, kiedyś to pomagało na samoistnie wysuwane się płyty. 1 Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 27 marca 2017 Opublikowano 27 marca 2017 U mnie zas gumka od nozki z przodu stykala sie z buttonem od wysuwania plyty i tez temu wypluwala plytki, wystarczylo obciac mm z tej gumki. 1 Cytuj
Amer 1 376 Opublikowano 27 marca 2017 Opublikowano 27 marca 2017 Dzięki Panowie. Korzystając z okazji zapytam: jeśli inwestować teraz w nowe PS4 (lub Pro) to, której wersji konsoli najbezpieczniej teraz poszukiwać? Pod względem bezawaryjności oczywiście. Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 27 marca 2017 Opublikowano 27 marca 2017 To chyba tylko prosiak, za wczesnie by mowic o awaryjnosci (ale jak poczytasz to pare osob juz zdazylo narzekac), ja natomiast trafilem na egzemplarz na ktory nie moge narzekac, jest cichutko, ale przyznam ze czasem grzeje bardziej niz amator. 1 Cytuj
Amer 1 376 Opublikowano 27 marca 2017 Opublikowano 27 marca 2017 A wersje Slim? Jakie głosy słyszy się na ich temat? Można inwestować czy unikać jak ognia? Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 27 marca 2017 Opublikowano 27 marca 2017 Sam mam slima, działa normalnie. Nie trafiłem na negatywne opinie. Cytuj
SuperMarcin 6 Opublikowano 27 marca 2017 Opublikowano 27 marca 2017 Slim jak najbardziej ok, cichy i bezawaryjny. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 27 marca 2017 Opublikowano 27 marca 2017 Jak masz kase, zeby dorzucic 7stow to wez PRO, a jak nie to lepiej ta kase zaoszczedzic na gierki. Cytuj
Dalmato 0 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Witam mam problem 4 miesiące temu kupiłem ps4 pro a od miesiąca przez pierwsze 15 minut od włączenia konsola strasznie strzela wydaje dźwięk takiego strzelania plastiku jak pogram dłużej i konsola się że tak powiem trochę rozrusza dźwięk ustaje potem znów wraca na 15 minut gdy wyłączę konsole, jest to bardzo głośne i irytujące zwłaszcza że siedzę metr od konsoli. Czy ktoś się z tym spotkał strasznie to uciążliwe.Oraz zauważyłem że monitor mi nie zawsze przechwytuje obraz z ps4 po włączeniu dzieje się to od najnowszej aktualizacji z trybem turbo otóż po włączeniu konsoli normalnie mamy na początku logo ps potem informacje o epilepsji i menu główne otóż mój monitor dopiero łapie sygnał z konsoli jak jest już w menu wcześniej nie tak jakby była wyłączona. Może być to wina samego monitora ale z komputerem działa okej.Dodam iż wszystkie gry działają normalnie i nie mam chyba problemu z przegrzewaniem.Jeżeli ktoś coś wie lub dzieje się też to u was to będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje. Pozdrawiam ArturTu jeszcze zamieszczam link do mojego tematu z oficjalnego forum ps:http://community.eu.playstation.com/t5/PlayStation-4/Strzelaj%C4%85cy-plastik-obudowa-PS4-Pro/m-p/25033760 Cytuj
denefcl 0 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Witam Wczoraj normalnie grałem sobie na konsoli w NieR, nie było oznak jakichkolwiek problemów. dzisiaj chce odpalic konsole a ona nie reaguje ani na przycisk power on, ani na pada, płytki z grą też sie nie da wysunąć. kable nie były odłączane wszystka stało tak jak wczoraj. próbowałem zmieniać kabe, podłączać do innych gniazd i nic nie działa. przycisk wyrzutu płyty przy wcisnięciu wydaje dzwięk lecz nic sie nie dzieje. natomiast przycisk power on w ogóle nie reaguje, nawet dzwięku nie wydaje przy próbie wciśnięcia. Miał już ktoś coś takiego? nigdzie w necie nie moge znaleść podobnego problemu. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 14 kwietnia 2017 Opublikowano 14 kwietnia 2017 Miałem tak ze dwa razy, ale wyciągnięcie wtyczki z gniazdka na 5 minut pomagało, jak to nie pomaga to Cytuj
marusiek91_PL 18 Opublikowano 21 kwietnia 2017 Opublikowano 21 kwietnia 2017 Witam, Dziś się zaopatrzyłem w PS4 PRO i pomimo tych wszystkich newsów, że konsola jest cichsza niż zwykłe PS4 to ja sądzę odwrotnie. Też tak macie? Od razu zainstalowałem pare gierek z PS Store jak Skyforge, Guns Up - i PS4 pro szczególnie w Skyforge jest caly czas na najwyższych obrotach. Macie podobnie w tej grze? Czy może z moim plejakiem jest coś nie tak? Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 21 kwietnia 2017 Opublikowano 21 kwietnia 2017 Moja konsola wrzuca wyższe obroty tylko przy odpalaniu gier z płyty. Potem już tylko lekko szumi (wyraźnie słyszalne w nocy). Cytuj
marusiek91_PL 18 Opublikowano 21 kwietnia 2017 Opublikowano 21 kwietnia 2017 A grales w to darmowe Skyforge? Jak w tej grze się Twoja PRO zachowuje? Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 21 kwietnia 2017 Opublikowano 21 kwietnia 2017 (edytowane) Zmień konsolę, ewidentnie wadliwy egzemplarz (zyebało się coś w środku), to jest nienormalne jak takie takie wysokie obroty Ci wrzuca. Skyforge czy tam Guns Up to nie są gry, które są w stanie wyciągnąć na pełną moc konsoli. Edytowane 21 kwietnia 2017 przez Faka Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 21 kwietnia 2017 Opublikowano 21 kwietnia 2017 Nie masz konsoli w jakiejś meblościance czy coś? za mało informacji podałeś Masz jakies normalne gry z trybem dla PRO? Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 21 kwietnia 2017 Opublikowano 21 kwietnia 2017 A grales w to darmowe Skyforge? Jak w tej grze się Twoja PRO zachowuje? Grywam Skyforge. Przypomnij się w niedzielę wieczorem to dam Ci znać. Cytuj
marusiek91_PL 18 Opublikowano 21 kwietnia 2017 Opublikowano 21 kwietnia 2017 Jest ustawiona w przewiewnym miejscu. Na razie pobieram same f2p gry. Ale w skyforgu hałas jest bardzo duży podczas rozgrywki na moim PRO. Jestem ciekaw jak u innych Cytuj
marusiek91_PL 18 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Opublikowano 22 kwietnia 2017 W wot jest nawet cicho. W warframe też. Ale w skyforgu już po 3 min konsola wchodzi na wysokie obroty i tak już caly czas pracuje. Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Opublikowano 22 kwietnia 2017 To z ciekawości i ja sprawdzę ten Skyforge (ile tak swoją drogą waży?) za jakiś czas jak tak konsola pracuje, no ale to i tak jest dziwne. Niby Horizon, U4 czy Until Dawn to są gry, które potrafią mocno wymęczyć konsolę, a nie wrzuca tak wysokich obrotów. Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Kwestia optymalizacji. Jeden deweloper może zrobić zaawansowaną grę przy której konsola chodzi cicho, a drugi odwrotnie. Np w Rocket League na początku konsole chodziły głośno, potem wydali patcha i wszystko się poprawiło. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi