Szajka 408 Opublikowano 13 listopada 2021 Opublikowano 13 listopada 2021 Każda PS4 jest po czasie głośna jak suszarka? Jak temu zaradzić,rozebrałem moja i kołtuny kurzu odkurzyłem,ale to pomogło na kilka godzin. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 13 listopada 2021 Opublikowano 13 listopada 2021 Standardowo, wymiana termopadów i pasty termoprzewodzącej. Cytuj
kamil3k 0 Opublikowano 15 grudnia 2021 Opublikowano 15 grudnia 2021 Gorąca prośba uwaliłem gniazdko od wentylatora w PS4 Pro wyjmująć wtyczkę z wenta. Went padł kupiłem nowy o dziwo plus i minus załączają go na chwilę ale obawiam się ze ten3 kabel musi miec znaczenie. Podłączając inny wentylator na krotko pod piny chodzi cały czas a ten oryginalny wlasnie nie jak mozna doraźnie jeszcze uratować tą konsolę pad od 3 kabelka zreszta jak i inne sie urwały. Pomocy czy można zrobić mostek jakiś w inne miejsca na płycie. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 15 grudnia 2021 Opublikowano 15 grudnia 2021 Zanieść do kogoś kto naprawi ścieżki i przylutuje gniazdo na nowo, nie stosować żadnych "patentowych" napraw. Cytuj
Maliniak 0 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 Witam, Po ostatniej aktualizacji (9.03) pojawił się u mnie dziwny problem. Mianowicie Pro po wybraniu przejścia w tryb czuwania wyłącza się całkowicie. Nie da się włączyć jej zdalnie ani padem, tylko poprzez wciśnięcie power. Zauważyłem że w trakcie przechodzenia w tryb spoczynku słychać "cykanie" i po którymś razie konsola wyłącza się. Jeśli ktoś spotkał się z podobnym problemem i go rozwiązał to z góry dziękuję za pomoc. Cytuj
SterydXXX 0 Opublikowano 30 grudnia 2021 Opublikowano 30 grudnia 2021 Witam. Przy próbie wejścia w tryb bezpieczny (przytrzymanie przycisku i czekanie na drugie piknięcie) konsola nie weszła w ten tryb a po wyłączeniu nie chce się włączyć. Po prostu wciśnięcie teraz przycisku power generuje 3 szybkie piknięcia i nic się nie dzieje. Nawet się dioda nie zapala. Pomocy Z góry dziękuję za pomoc. Model: CUH-1216B Pozdr. Daniel Cytuj
Jarekw2003 0 Opublikowano 7 stycznia 2022 Opublikowano 7 stycznia 2022 Witam! Mam problem z moim ps 4 pro, a mianowicie chodzi o to że jak ja włączam to świeci się niebieskie swiatelko i konsola wydaje dźwięk pikania 3 razy i się wyłącza i nic się nie da zrobić . Prawdopodobnie stało się coś podczas czyszczenia konsoli. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 7 stycznia 2022 Opublikowano 7 stycznia 2022 26 minut temu, Jarekw2003 napisał: Witam! Mam problem z moim ps 4 pro, a mianowicie chodzi o to że jak ja włączam to świeci się niebieskie swiatelko i konsola wydaje dźwięk pikania 3 razy i się wyłącza i nic się nie da zrobić . Prawdopodobnie stało się coś podczas czyszczenia konsoli. Zadzwoń na jakiś serwis zajmujący się naprawami konsol. Z tego co można znaleźć na necie to może być problem z pamięcią, albo coś źle złożone. Tutaj nikt Ci gotowego rozwiązania nie da niestety. Cytuj
StgPS4 0 Opublikowano 16 stycznia 2022 Opublikowano 16 stycznia 2022 Witam serdecznie i bardzo proszę o pomoc. Kilka dni temu kupiłem używaną konsolę PS4 pro. Usunąłem konto sprzedającego, dodałem swoje, zainstalowałem 2 gry, pograłem kilka dni i wszystko było ok. Teraz chciałem zainstalować następną grę i teoretycznie płyta jest widoczna, ale instalacja nie chce wystartować 0%, napęd się zatrzymuje i nic się nie dzieje. Próbowałem z innym grami i też to samo. Próbowałem odłączania, resetowania, przywracania licencji i odbudowywania bazy danych itp its to co znalazłem na google "pod ręką" i dalej nic. Ktoś ma jakiś pomysł czy wracamy do ustawień fabrycznych lub serwis? Z góry dziękuję za uwagę Cytuj
Jarekw2003 0 Opublikowano 16 stycznia 2022 Opublikowano 16 stycznia 2022 Witam mam problem z przyciskiem kwadrat w swoim padzie niby zepsuty ale czasami działa a potem już nie chce. Nie wiem czym to jest spowodowane. Pad jest oryginalny. Cytuj
Pawianek 0 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 (edytowane) Cześć wszystkim, jakiś czas temu zostałem posiadaczem PS4, używanej. Wczoraj uruchomiłem konsolę ale jedyne co się dzieje to niebieski pasek pulsuje, wentylator słychać że chodzi i słychać też jak rozpędza dysk, nie wiem czy później chodzi czy też nie. Nie ma ani obrazu ani dźwięku, przy czym za pierwszym razem udało mi się wejść w tryb serwisowy, wybrałem podpunkt nr 1 czyli resetowanie konsoli i nic to nie dało, więc spróbowałem jeszcze raz i już w tryb serwisowy wejść nie mogę ponieważ przy trzymaniu przycisku po 7 sec zamiast wejść w tryb, konsola zwyczajnie się wyłącza, próbowane na różne sposoby i po różnych odstępach czasowych z odłączonymi przewodami od prądu. Macie dla mnie jakieś porady ? Dziękuję z góry PS. Właśnie jakimś cudem konsola wydała z siebie 3(tak mi się wydaje) pikniecia pod rząd, załączyłem ją i świeciła na biało, ale nadal bez obrazu i dźwięku Edytowane 5 marca 2022 przez Pawianek Cytuj
oliwierrozrabiak 0 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 Witam Mam problem z gta 5 . Kiedy włożę dysk to po jakimś czasie wyskakuje błąd że nie można odczytać dysku i albo jest uszkodzony lub zabrudzony .Pożyczyłem drugi dysk wsadziłem do konsoli i przy instalacji wyskoczyło to samo. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 5 minut temu, oliwierrozrabiak napisał: Witam Mam problem z gta 5 . Kiedy włożę dysk to po jakimś czasie wyskakuje błąd że nie można odczytać dysku i albo jest uszkodzony lub zabrudzony .Pożyczyłem drugi dysk wsadziłem do konsoli i przy instalacji wyskoczyło to samo. prawdopodobnie padł napęd w konsoli, serwis cię czeka. Cytuj
oliwierrozrabiak 0 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 Inne dyski działają 5 minut temu, Figuś napisał: prawdopodobnie padł napęd w konsoli, serwis cię czeka. Inne gry działają tylko problem z gta Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 Dwie opcje, albo masz za mało miejsca na dysku twardym, albo padł napęd i nie czyta dwuwarstwowych płyt, miałem podobną usterkę na PS3 gdzie nie wszystkie płyty mi chciała czytać. Cytuj
oliwierrozrabiak 0 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 13 minut temu, Figuś napisał: Dwie opcje, albo masz za mało miejsca na dysku twardym, albo padł napęd i nie czyta dwuwarstwowych płyt, miałem podobną usterkę na PS3 gdzie nie wszystkie płyty mi chciała czytać. Spoko, dzięki bardzo Cytuj
oliwierrozrabiak 0 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 41 minut temu, Figuś napisał: Dwie opcje, albo masz za mało miejsca na dysku twardym, albo padł napęd i nie czyta dwuwarstwowych płyt, miałem podobną usterkę na PS3 gdzie nie wszystkie płyty mi chciała czytać. A może być tego przyczyną to że ps w środku jest mocno zakurzony? Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 Jak byś miał dużo kurzu to konsola by chodziła głośno jak odkurzacz (przy grze). Cytuj
oliwierrozrabiak 0 Opublikowano 8 marca 2022 Opublikowano 8 marca 2022 17 godzin temu, grzybiarz napisał: Jak byś miał dużo kurzu to konsola by chodziła głośno jak odkurzacz (przy grze). Czasami bywa że głośno chodzi Cytuj
Soyokaze 75 Opublikowano 13 kwietnia 2022 Opublikowano 13 kwietnia 2022 Dziś instalka aktu do 9.51 pewnie. Zainstalowało się. Pograło w Horizona jakieś 2 godzinki. I nagle... Biały pasek na dole. Ziuch.. Jeb... Wyłączyło się nagle. Włączam ponownie. Ok. Sprawdzanie dysków. Po sprawdzaniu ponowny rozruch. I.... Jakiś Error systemu. Wysłanie raportu do sony. Ponowny rozruch. Działa system. Horizon w punkcie wczytania, gdzie akurat jebło to jest git. Zapis sie zapisał. Widać wadliwa Aktu była. Cytuj
tomekps5 0 Opublikowano 14 kwietnia 2022 Opublikowano 14 kwietnia 2022 (edytowane) Mam ps4 slim cuh-2216a ma tylko 10 miesięcy i załączyłem Last of us i uncharted 4 i czy to normalne że podczas grania konsola pracuje dość głośno, słychać wiatrak i z tyłu jest bardzo ciepła? W menu spoczynku jest cicho i chłodno. Zdjąłem nawet górna pokrywę ps4 a ram praktycznie zero kurzu. Edytowane 14 kwietnia 2022 przez tomekps5 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 14 kwietnia 2022 Opublikowano 14 kwietnia 2022 Nie wiem jak slim, ale ogólnie głośna praca PS4 przy wymagających tytułach to normalka. Cytuj
kvba_06 0 Opublikowano 15 czerwca 2022 Opublikowano 15 czerwca 2022 Konsola 3 letnia, ps4 slim. Po włączeniu na ekranie pokazuje się tylko logo ps4 przez moment po czym przestaje go oddawać. Co może byc przyczyną? Kable są sprawne. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 15 czerwca 2022 Opublikowano 15 czerwca 2022 Godzinę temu, kvba_06 napisał: Co może byc przyczyną? Może jakaś nieobsługiwana rozdzielczość się włączyła albo inny badziew. Odpal Safe Mode, tam można zmienić rozdzielczość, może pomoże. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 15 czerwca 2022 Opublikowano 15 czerwca 2022 Filmik na temat ciekłego metalu w PS4 Pro. Warto poczytać komentarze, jest parę informacji dla czego ciekły metal mógł wyschnąć po tak krótkim czasie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi