adi 189 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Konsola nowa, rewizja 4A.Po włączeniu konsoli należy wyjąć i włożyć kabel HDMI, żeby był dzwięk.Obraz jest od początku.Nie wyrobione wejście HDMI czy oddać na wymianę? Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 (edytowane) przy każdym włączeniu wyjąć i włożyć? chyba nie odłaczasz HDMI przy włączonej konsoli? !! w ustawieniach systemu pamiętam jest coś o hdmi, audio i hdcp ja dzwiek po hdmi wyłączyłem bo mam podpięte głośniki po optyku Edytowane 30 sierpnia 2014 przez Fanek 1 Cytuj
adi 189 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Czasem mam dzwięk od poczatku, czasem nie.Niezależne jest to od ustawień HDCP 1 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 sprawdz jeszcze na innym kablu, jak czujesz, że jest problem reklamuj nie zastanawiaj sie Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 z tym dźwiękiem ja mam tak: jak najpierw włączę konsolę, a dopiero później TV to nie mam dźwięku. jak włączę TV i dopiero konsolę - to dźwięk zawsze jest. sprawdź u siebie. 1 Cytuj
adi 189 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Sposób Bartiza zadziałał. Czyżby konsola się nie dogadywała z TV, czy to jednak jakaś wada? Ciężko wyczuć, przy innych konsolach nie było takich sytuacji. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 a jakiej firmy masz tv? tak z ciekawości i info na przyszłość Cytuj
adi 189 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Daewoo, jakieś pięcioletnie FULLHD, 42 cale........ ......naprawdę Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 To się robi za pomocą maty ściernej, którą używają jubilerzy. Fajnie to wygląda ale ja bym się bał to samemu zrobić a pózniej trafić na debila który przez to nie uzna gwarancji Cytuj
Emtebe 2 524 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Sposób Bartiza zadziałał. Czyżby konsola się nie dogadywała z TV, czy to jednak jakaś wada? Ciężko wyczuć, przy innych konsolach nie było takich sytuacji. Cholera wie czy to jakiś problem z konsolą czy z TV. Czasem mam podobnie u siebie. Ale NIE MUSISZ wtedy odłączać i podpinać z powrotem kabla HDMI. Wystarczy wyłączyć i włączyć TV ponownie. Nie wiem, może to wina kabla, może wejścia HDMI w tv lub konsoli? Jakieś inne wersje? Specyfikacje? Ale nie nazwał bym tego stricte >wadą<. Raczej jakieś "niedogadywanie się" tv i konsoli. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Dam wam radę, zamiast wył/wł TV można po prostu zmienić źródło sygnału i ponownie wybrać to z konsoli, efekt powinien być ten sam. Cytuj
Emtebe 2 524 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 (edytowane) ALe zdecydowanie szybciej jest włączyć/wyłączyć bo wciskam jeden guzik A tak wciskam guzik, strzałkami na pilocie wybieram źródło, wciskam... a potem znowu wciskam, strzałki i wciskam Edytowane 30 sierpnia 2014 przez Emtebe Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Czy szybciej to wątpię, a źródło możesz zmieniać naciskając ciągle jeden guzik, ba nawet z tymi strzałkami będzie szybciej. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 2 września 2014 Opublikowano 2 września 2014 Panowie, szybka sprawa. Przyjechalem sobie do rodzinnego domu i w TV do ktorego mam podlaczona konsole jest 1 wejscie HDMI (I know, right? ) wiec jezeli ktos chce uzywac TV to musze spadac od konsoli. No ale od czego jest Vita i Remote Play. To teraz mi sie mega przydaje, ale zastanawiam sie czy jak PS4 bedzie podpiete tylko do pradu, HDMI odlaczone to nic sie konsoli nie powinno stac, c'nie? Pytam, zeby miec 100% pewnosci Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 2 września 2014 Opublikowano 2 września 2014 Raczej nic się nie stanie. Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 8 września 2014 Opublikowano 8 września 2014 Ludzie pomozcie mi, od poczatku mam czasami problemy z internetem na PS4..Jak wchodze w znajomych i probuje przewijac to wczytuje sie,czasami mnie rozlacza z internetu,lagi w interfejsie,nie moge zobaczyc info o grze(kafelek i strzalka w dol). Masakra zrobilem filmik i mozecie zobaczyc o co dokladnie chodzi OBEJRZYJCIE !! https://www.youtube.com/watch?v=LrOIrXwAMLc Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 8 września 2014 Opublikowano 8 września 2014 u siebie nigdy czegoś takiego nie miałem, znajomych czasem przymuliło, ale nie takie lagi te lagi masz non stop czy tylko czasami? jakie masz połączenie wifi czy kabel? odłącz na test całkowicie net i zobacz czy też są lagi 1 Cytuj
Iras 24 Opublikowano 8 września 2014 Opublikowano 8 września 2014 Teścik połączenia internetowego by się przydał. Typ NAT i te sprawy. 1 Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 8 września 2014 Opublikowano 8 września 2014 Serwery mają dziś problem. 1 Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 9 września 2014 Opublikowano 9 września 2014 (edytowane) u siebie nigdy czegoś takiego nie miałem, znajomych czasem przymuliło, ale nie takie lagi te lagi masz non stop czy tylko czasami? jakie masz połączenie wifi czy kabel? odłącz na test całkowicie net i zobacz czy też są lagi Ten lag mi się zdarzył 2-3 razy,ale największy problem mam z internetem(po włączeniu konsoli czasami nie mam internetu,wchodzi na listę znajomych i przewijam to długo się ładuje itd. Używam WIFI na PS4.Na X360 też używam i nie mam żadnych problemów z siecią a znowu PS3 jest podłączone pod kabel. Co mam zrobić z tym ? Serwery mają dziś problem. Ale u mnie praktycznie to codziennie się dzieje Edytowane 9 września 2014 przez Mroku333 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 9 września 2014 Opublikowano 9 września 2014 Odłącz konsole od sieci i sprawdź czy menu laguje bez internetu, tak sprawdzisz czy to nie wina konsoli. Podłącz konsole kablem do routera, jeśli na ps3 nie masz problemów to na PS4 też nie będzie. Przynajmniej nie powinno być problemów. 1 Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 9 września 2014 Opublikowano 9 września 2014 Przywracałeś bazę danych, albo robiłeś inicjalizację systemu? 1 Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 9 września 2014 Opublikowano 9 września 2014 Odłącz konsole od sieci i sprawdź czy menu laguje bez internetu, tak sprawdzisz czy to nie wina konsoli. Podłącz konsole kablem do routera, jeśli na ps3 nie masz problemów to na PS4 też nie będzie. Przynajmniej nie powinno być problemów. Jutro to zrobię i kilka dni będę testował połączenie. Przywracałeś bazę danych, albo robiłeś inicjalizację systemu? Nie rozumiem,możesz mi jaśniej wytłumaczyć ? Mam wejść do trybu awaryjnego ? Dzięki za ODP. Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 9 września 2014 Opublikowano 9 września 2014 Pierwsze jest dostępne w trybie awaryjnym, drugie chyba jest z poziomu konsoli dostępne, ale też bym to zrobił z trybu awaryjnego. Wysłane z G2. 1 Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 9 września 2014 Opublikowano 9 września 2014 Pierwsze jest dostępne w trybie awaryjnym, drugie chyba jest z poziomu konsoli dostępne, ale też bym to zrobił z trybu awaryjnego. Wysłane z G2. Czy mam wszystkie zapisy przerzucić na pendrive'a ? Później nie będzie problemu z powrotem przerzucić ? Powiedz mi jeszcze jak wejść do trybu awaryjnego i jaką dokładnie opcje zaznaczyć ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi