Bansai 11 198 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Autor Opublikowano 20 kwietnia 2015 Sposob z wypieciem o ktorym pisalem w statusie pomogl? Czy co innego? Bo ciekaw teraz jestem. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 20 kwietnia 2015 Opublikowano 20 kwietnia 2015 (edytowane) Dałem initialize ps4 potem odbudowanie bazy i odpaliło się <next gen console gejming> Najlepsze w tym jest to, że z wszystkich konsol jakie mialem padały mi tylko te od sony klątwa za nieszanowanie marki. Edytowane 20 kwietnia 2015 przez _Be_ Cytuj
bartiz 1 617 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Od jakiegoś czasu występuje u mnie czasami problem z włączeniem PS4 - słychać pikniecie, pojawia sie niebieski pasek na konsoli i nagle gaśnie i konsola sie nie włącza. Czasami za 3 razem dopiero łapie ktoś cos ? Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 masz to po 2.51 czy zdarzało sie wcześniej ? mi póki co raz nie chciała wyjść z uśpienia, zachowywała sie tak jak u Ciebie włacza sie zawsze ok Cytuj
Pabelek 0 Opublikowano 1 maja 2015 Opublikowano 1 maja 2015 (edytowane) Witam wszystkich. Jakiś czas temu pisałem na forum o dziwnym pikaniu mojej PS4, pikanie ustało ale konsola zaczęła notorycznie wypluwać płyty podczas grania (normalnie z deszczu pod rynnę) Dzisiaj konsola 3 razy pod rząd zwróciła mi płytę z Watch_Dogs. Po drugim zwrocie odłączyłem konsolę z prądu i poczekałem 15 min po czym podłączyłem ją na nowo, nic to nie dało, kolejny zwrot płyty po 10 minutach gry w Watch_Dogs. Co ciekawe po trzecim zwrocie grałem ponad 2h w WD i żadnych problemów nie było (dodam, że dzisiaj aktualizowałem firmware do 2.51). Czy te problemy mogą być spowodowane nowym firmwarem? Reklamować konsolę? BTW Moja PS4 ma doklejone gumowe nóżki, żeby nie dotykała przyciskiem od ejectu podłoża, jakiś tydzień temu robiłem jej rebuild bazy danych przez Safe Mode dlatego, że zdarzyło się jej wypluć płytę (ale tylko jeden raz). Konsolę mam od samej końcówki grudnia 2014. Edytowane 1 maja 2015 przez Pabelek Cytuj
Square 8 608 Opublikowano 1 maja 2015 Opublikowano 1 maja 2015 Może spróbuj tego rozwiązania. sposób na wysuwanie płyty 1 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 1 maja 2015 Opublikowano 1 maja 2015 i daj znać czy pomogło to bedzie info dla innych Cytuj
k0ntra 409 Opublikowano 2 maja 2015 Opublikowano 2 maja 2015 Ja zastosowałem dokładnie to zastosowanie z filmiku wyżej ale jeszcze dawno zanim je umieściliście na tym forum. Krótko: od tamtego czasu konsola nie wysuwa płyt. Cytuj
Pabelek 0 Opublikowano 2 maja 2015 Opublikowano 2 maja 2015 Dzięki za filmik. Póki co zmieniłem orientację konsoli z poziomej na pionową, jak na razie pomogło konsola (póki co) sama nie wysuwa. Jeżeli zacznie to wtedy wezmę się za śrubę. Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 5 maja 2015 Opublikowano 5 maja 2015 Pytanie,laser wydaje taki dzwiek (filmik pozyczone z YT) pytanie,czy to sa pierwsze objawy ze ps4 zdycha? Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 22 maja 2015 Opublikowano 22 maja 2015 Moja konsola się wyłącza co chwile. Tak jakby na moment zabrakło prądu. Odłączam kabel zasilający i działa. Odpalam Wieśka, gram chwilę i znowu to samo. Co jest do cholery?! Cytuj
Whisker 1 451 Opublikowano 23 maja 2015 Opublikowano 23 maja 2015 (edytowane) Opisz precyzyjniej, bo jak piszesz "odłaczam kabel zasilający i działa" to chyba nie wykonalne? sprawdzałeś nie pod gniazdko a pod listwe? Jakieś źródło? Ja bym brał na gwarancje taką usterkę (chyba, że cwaniaki z media expert już po regeneracji konsolę dostali na promocje. Z innych for: "Mam to samo, dzwonilem do playstation polska, mam wymienic na nowa konsole, poniewaz nic u mnie nie pomaga, a konsola wywala sie co 2-3 minuty grania, czasem nawet z menu.(i nie nie przegrzewa sie) Generalnie na forum us support pisza, zeby probowac odinstalowac gre, wylaczyc konsole, wlaczyc trzymajac przycisk do 2 bipniecie (ok 7 sekund), wlaczamy tak tryb bezpieczenstwa i tam wybieramy opcje odbudowania bazy danych, ewentualnie jak to nie pomoze to opcje nastepna czyli reset oprogramowania i ustawien. Niestety tak jak pisalem w moim przypadku nic nie pomoglo i musze wymienic konsole na nowa. Kupilem w MM, wiec tam wymienie, jak sie nie uda, to Pani z Sony powiedziala, ze Oni mi zalatwia szybciej wymiane od reki(konsola na konsole)." A tu alternatywa: "Miałem ten sam problem. Już myślałem o wysyłce na gwarancję. Poczytałem amerykańskie forum i znalazłem sposób. To nie jest żaden problem z dyskiem. Przycisk POWER miałem lekko dociśnęty wystarczyło tą świecącą obudowę co się zmienia dysk delikatnie odchylić i konsola już się nie wyłącza. " Edytowane 23 maja 2015 przez Wesker Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 23 maja 2015 Opublikowano 23 maja 2015 No gram tak ze dwie minuty i konsola zwyczajnie mdleje jakby ktoś jej odcinał dopływ prądu. Jest ciepła już po paru minutach. (pipi)a, co ja mam teraz robić? Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 23 maja 2015 Opublikowano 23 maja 2015 Jak kupiłeś u siebie gdzieś niedaleko to z takim czymś bym szedł do sklepu w którym kupowałem, niech wymieniają kutafony na nową. Cytuj
Whisker 1 451 Opublikowano 23 maja 2015 Opublikowano 23 maja 2015 Procedura wygląda tak: oni piszą protokół (przecież kutafony nie sprawdzą na miejscu bo sie nie znają ) i konsolka leci na serwis, serwisują ps4 z naszego regionu we Francji, czyli około 2 tyg czekania no ale warto bo to poważna wada. Moim zdaniem to wygląda tak, iż oni na promocje dostają konsole już po regeneracji i robią przekręty w tych małych sklepach. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 23 maja 2015 Opublikowano 23 maja 2015 A to nie jest tak, że w jakimś krótkim czasie od zakupu jeżeli sprzęt ma wadę to powinni od ręki wymienić? Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 23 maja 2015 Opublikowano 23 maja 2015 (edytowane) Jest ciepła już po paru minutach. To chyba raczej normalne. Moja konsola też po kilku minutach gry jest ciepła, a półka w okolicach wylotu powietrza z konsoli robi się tak gorąca, że czasem nie można tam dłużej ręki utrzymać. Jednak gdy się wyjdzie z gry to wentylator moment zwalnia i konsola robi się chłodniejsza. Jakby nie było jest to dość mocny sprzęt zamknięty w małej obudowie, więc grzać się musi. Tutaj cudów nie ma. Edytowane 23 maja 2015 przez Michał102 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 23 maja 2015 Opublikowano 23 maja 2015 co do schłodzenia konsoli, ważne aby miała czym oddychać do okoła, nie była zbytnio obudowana w szafce ja dodatkowo zrobiłem jej nóżki wysokości 2cm, bo też mi sie szafka nagrzewała wcześniej z tyłu prosty zabieg a różnica ogromna Cytuj
Arkady 1 012 Opublikowano 23 maja 2015 Opublikowano 23 maja 2015 A to nie jest tak, że w jakimś krótkim czasie od zakupu jeżeli sprzęt ma wadę to powinni od ręki wymienić? Wymiana od ręki jest, kiedy sprzęt był awaryjny przy zakupie. Kupujesz, odpalasz w domu elektronikę, nie działa to wracasz do sklepu i wymieniają, a uszkodzona leci na przed sprzedaż. Zależy to oczywiście jeszcze od sklepu, niektóre wymienią nawet i po miesiącu. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 23 maja 2015 Opublikowano 23 maja 2015 kiedyś już wstawiałem, ale wkleje jeszcze raz http://i.imgur.com/BEDJ05W.jpg?1http://i.imgur.com/ZALq8QD.jpg?1http://i.imgur.com/l9HbXrP.jpg?1http://i.imgur.com/EtI9wL8.jpg?1tak to u mnie wygląda, sorry za jakość zdjęć, z tel po szybkiemunóżki zrobione sa z takich podkładek z twardego plastyku, na które przykleiłem wycięte z podkładki pod myszke plastrysą miekkie, lekko poziomują i pochłaniają wszelkie wibracjedawniej szafka bywala nagrzana przy konsoli, teraz już nie i jest chłodniej swoją drogą Sony powinno od razu robić takie nóżki do konsoli 2 Cytuj
Square 8 608 Opublikowano 23 maja 2015 Opublikowano 23 maja 2015 Fanek, wstaw zdjęcie jak to wygląda u Ciebie. Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 23 maja 2015 Opublikowano 23 maja 2015 Jak konsola się wyłącza nagle w czasie grania to znaczy, że problem jest sprzętowy i jedynie serwis może pomóc. Żadne resetowanie ustawień nic nie pomoże. Cytuj
Whisker 1 451 Opublikowano 23 maja 2015 Opublikowano 23 maja 2015 Od spodu nie ma wylotów więc nóżki w 1% pomagają, najważniejsze aby kratek bocznych nie zasłonić Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 23 maja 2015 Opublikowano 23 maja 2015 Nóżki pomagają, bo drewniana półka jest izolatorem i nie odprowadza ciepła, przez co sama obudowa też się mocniej nagrzewa. Ja u siebie też podłożyłem nóżki, ale krótsze... około pół centymetrowe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi