MatekDM 1 299 Opublikowano 23 listopada 2015 Opublikowano 23 listopada 2015 Właśnie skichał mi się lewy port USB - nie działa w żaden sposób. Zakładam, że innego wyjścia niż odesłanie tego bubla na gwarancji to nie ma... 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 23 listopada 2015 Opublikowano 23 listopada 2015 Mam premierówke z 2013 roku Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 24 listopada 2015 Opublikowano 24 listopada 2015 Panowie, co jest potrzebne do odesłania konsoli na gwarancje? Co trzeba przygotować? Oddawać do Media Markt ( gdzie kupowałem ) czy do SONY?(pipi)ony biały trójnóg właśnie wykrzaczył grafikę, wyświetla menu ale mało co jest czytelne, artefakty. Konsola 5 miesięcy nawet nie ma a już sie z(pipi)ała. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 24 listopada 2015 Opublikowano 24 listopada 2015 Jak minęło mniej niż pół roku to do MM jako niezgodność towaru z umową, bo powinni wymienić na nową. Jak oddasz do Sony to będą naprawiać. Usterka wygląda na fabryczną więc niby nie powinno być problemów, ale możesz sobie jakieś pismo przygotować dodatkowo. Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 24 listopada 2015 Opublikowano 24 listopada 2015 Jak minęło mniej niż pół roku to do MM jako niezgodność towaru z umową, bo powinni wymienić na nową. Jak oddasz do Sony to będą naprawiać. Usterka wygląda na fabryczną więc niby nie powinno być problemów, ale możesz sobie jakieś pismo przygotować dodatkowo. Kupiłem ją dokładnie 1 Czerwca czyli jeszcze miałbym możliwość jako niezgodność towaru oddać ale... konsola po przepięciu na inny TV - działa, przepiąłem znowu pod swój - działa. Ale mocniej się nagrzewa, szykować się na awarię? Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 24 listopada 2015 Opublikowano 24 listopada 2015 (edytowane) A może to problem kabla hdmi, używasz tego z zestawu z PS4? pierwszy raz te artefakty czy zdarzało sie? jaki bundle konsoli? cuh 1216? jeśli pierwszy raz bym sie nie przejmował, mi kiedyś zdarzyło sie konsola nie wybudziła sie z uśpienia czy coś, ale mam już 1,5 roku i wszystko gra i jest cicho Edytowane 24 listopada 2015 przez Fanek 1 Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 24 listopada 2015 Opublikowano 24 listopada 2015 Ty Fanek jakieś kroniki awaryjności prowadzisz że każdego o to pytasz? Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 24 listopada 2015 Opublikowano 24 listopada 2015 (edytowane) A może to problem kabla hdmi, używasz tego z zestawu z PS4? pierwszy raz te artefakty czy zdarzało sie? jaki bundle konsoli? cuh 1216? jeśli pierwszy raz bym sie nie przejmował, mi kiedyś zdarzyło sie konsola nie wybudziła sie z uśpienia czy coś, ale mam już 1,5 roku i wszystko gra i jest cicho Konsola już działa na każdym kablu, od X360, od PSTV jak i z zestawu. Tak samo jak na kablu z zestawu działa Xbox. Pierwszy raz, biała konsola z bundle z TLOU, DC i LBP. A jeżeli jesteś ciekawy jak to wyglądało to łap: To raczej nie wygląda na problem z kablem, jako że zauważyłem że się mocniej nagrzewa odkąd pojawiło się to coś wyżej, to jej zapuszczę DC albo Wieśka i zobaczymy czy przeżyje. Edytowane 24 listopada 2015 przez blakuś Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 24 listopada 2015 Opublikowano 24 listopada 2015 Zbierając informacje zawsze można wykluczyć które modele są mniej awaryjne i podać info dla innych na przyszłość. Przykładowo te nowe 1216 chodzą znacznie ciszej, ale ciut więcej sie grzeją, póki co mało awaryjne. Blakuś to bym sie nie przejmował jak pojedynczy przypadek. Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 24 listopada 2015 Opublikowano 24 listopada 2015 Wygląda to na jednorazowy numer z kodowaniem/dekodowaniem sygnału video wykręcony przez telewizor lub konsolę. Nie należy się przejmować. Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 24 listopada 2015 Opublikowano 24 listopada 2015 Wygląda to na jednorazowy numer z kodowaniem/dekodowaniem sygnału video wykręcony przez telewizor lub konsolę. Nie należy się przejmować. Okej. Dzisiaj jej zrobie stressa bo chce wykluczyć awarię w przyszłości ( mam zamiar sprzedać konsolę i nie chce potem słyszeć że sprzedałem bubla ). Cytuj
dApo 313 Opublikowano 25 listopada 2015 Opublikowano 25 listopada 2015 Nie wiem czy się martwisz, elektronika może paść w każdym momencie a jedyne co możesz dać to gwarancję rozruchowa Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 27 listopada 2015 Opublikowano 27 listopada 2015 (edytowane) Nie mam już siły na tą konsole. Cały czas mi brudzi płyty, a jestem na to szczególnie wyczulony. Wyciągam grę z konsoli a tam smugi kurzu ciągnące się od środka płyty. Wdałem się w przecieranie tego mikrofibrą i już mam ryskę na dwóch płytach, a smugi nadal powstają. Zamiast grać mam nerwy. Konsola ma miesiąc. jest czysta. Moje kilkunastoletnie gry pachną jeszcze nowością a ten szajs już uszkodzony. Myślicie, że wymienią czy powiedzą, że mam się stuknąć w głowę? Edytowane 27 listopada 2015 przez Czappi Cytuj
Masny 343 Opublikowano 27 listopada 2015 Opublikowano 27 listopada 2015 Niezgodność towaru z umowa i jeszcze tego samego dnia dostaniesz nową konsole Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 27 listopada 2015 Opublikowano 27 listopada 2015 Cały zestaw czy konsola? Kupiłem bundle z Uncharted. Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 27 listopada 2015 Opublikowano 27 listopada 2015 Jutro przejdę się z konsolą, jestem ciekaw co osiągnę. Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 28 listopada 2015 Opublikowano 28 listopada 2015 Cały zestaw czy konsola? Kupiłem bundle z Uncharted. Ja kupilem Bundla MGS5 i odsylam tylko pada. Z tym, ze to juz do Sony idzie. Sklepy nie zajmuja sie limitowanymi edycjami - tak mi GameStop powiedział. Czekam na kuriera. Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 28 listopada 2015 Opublikowano 28 listopada 2015 (edytowane) Jeśli nie wymienią to raczej do serwisu nie będę wysyłał bo mam z tym złe doświadczenia. Usterki pewnie nie stwierdzą, a konsola wróciła by porysowana. Nie wymienili, powiedzieli, że na to już za późno i mogą jedynie wysłać do Sony. Kupiłem filmy na bluray, żeby sprawdzić czy inne płyty też brudzi i te również wysuwają się zakurzone. Nawet nie zdążyłem sobie mesjasza kupić a już okazuje się, że nie zagram. Może to jest normalne? Nie wiem, kurde. Edytowane 28 listopada 2015 przez Czappi Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 28 listopada 2015 Opublikowano 28 listopada 2015 Pierwszy raz o czymś takim słyszę. Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 28 listopada 2015 Opublikowano 28 listopada 2015 (edytowane) Chyba pogonie tą konsolę, najwyżej trochę stracę. Odechciewa mi się grać kompletnie. Edytowane 28 listopada 2015 przez Czappi Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 28 listopada 2015 Opublikowano 28 listopada 2015 Ja bym porobil zdjecia i wyslal do sony. Jak cos nie teges to piszesz maile. Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 28 listopada 2015 Opublikowano 28 listopada 2015 Ja tak miałem z Ps3. Też zostawiała smugi. Konsolę oddałem do sklepu bo miałem niezłe jazdy z OCD tym spowodowane. Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 28 listopada 2015 Opublikowano 28 listopada 2015 Mi niestety nie udało się oddać, pozostaje jedynie serwis Sony, ale obawiam się, że oni usterki nie stwierdzą. W końcu to nie rysy. Cytuj
Piggyman 3 Opublikowano 28 listopada 2015 Opublikowano 28 listopada 2015 Przetrzyj delikatnie gąbkę napędu lekko zwilżonym patyczkiem Q-tip, powinno pomóc. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi