Skocz do zawartości

Interstellar

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W zwiazku z tym, ze wczoraj byla premiera na Blu-Ray to zakupiłem swój egzemplarz i oczywiscie obejrzalem ponownie. Dla mnie Nolan stworzył film idealny w kazdym celu: aktorstwo, fabuła, scenariusz, efekty specjalne, MUZYKA, DZWIEK. Piekne dzieło. Polecam. Do tego ponad 3h dodatków na drugiej płycie.

• Plusik 4
Opublikowano (edytowane)

Obejrzałem to w końcu i jestem pod wielkim wrażeniem, oglądało się bardzo przyjemnie, ale jest w tym filmie coś co powoduje, że uważam, że nie ma sensu. Mianowicie

Pokaż ukrytą zawartość

No przecież to jest nonsens :exact:

Edytowane przez Yakubu
Opublikowano
  W dniu 1.04.2015 o 19:04, Yakubu napisał(a):

Obejrzałem to w końcu i jestem pod wielkim wrażeniem, oglądało się bardzo przyjemnie, ale jest w tym filmie coś co powoduje, że uważam, że nie ma sensu. Mianowicie

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

paradoks

Opublikowano

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano (edytowane)

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Yakubu
Opublikowano

Najbardziej naciągnięta jest i tak końcówka gdzie

Pokaż ukrytą zawartość

• Minusik 1
Opublikowano
  W dniu 1.04.2015 o 19:15, Rudiok napisał(a):

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Tutaj jest to w miarę dobrze wytłumaczone.

12:23

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 1.04.2015 o 19:27, nobodylikeyou napisał(a):

Pokaż ukrytą zawartość

Jako, że nad całą operacją czuwała cywilizacja z przyszłości zdolna do przekształcania czasu w wymiar fizyczny, nie dziwne jest, że pozwolili mu wrócić do córki po wypełnieniu najważniejszego zadania w dziejach ludzkości. 

Edytowane przez Blue
  • Plusik 1
Opublikowano

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

A właśnie, jeszcze ta beka z "potęgi miłości".

Pokaż ukrytą zawartość

A beczusie dalej toczą swoje.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 2.04.2015 o 07:03, Blue napisał(a):

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Wy chyba za bardzo nie załapaliście...

Pokaż ukrytą zawartość

Prócz tego po dziś dzień nie zostało logicznie wytłumaczone jak:

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez nobodylikeyou
Opublikowano

Pokaż ukrytą zawartość

Swoją drogą myślałem nad zakończniami które powinny usatysfakcjonować wszystkich malkontentów. To może od tych najbardziej prawdopodobnych do tych czysto fantastycznych:

1. Ziemie nawiedzają zarazy, ludzkość ginie z głodu i wyrzyna się walcząc o resztki. The end.

2. Odkrywamy obiekt w pobliżu Saturna ale jedyne na co nas stać to wysłanie tam sondy która nie wraca ani nie dostarcza informacji ze „środka”. Ludzkość wymiera. The end.

3. Udaje nam się wysłać ekspedycje z ludźmi. Na ziemie dociera ostatni przekaz w którym widać jak statek wlatuje w pole działania przypuszczalnego wormhole i dalej widać biały szum. Załoga widzi jak ich pojazd dekompresuje się pod woływem nieznanych sił panujących wewnątrz i ginie. The end.

Dalej już nie ryzykuje.

• Plusik 4
Opublikowano
Jest jeszcze inne rozwiązanie:
  Pokaż ukrytą zawartość

Film urywa się po wkroczeniu na orbitę właściwej planety. Imo GOTY.

I jest kompletnie na odwrót
  Pokaż ukrytą zawartość

To takie anty 90', a tak bardzo uniwersalne.  

Tessarakt - to motyw przyczynowo skutkowy:
  Pokaż ukrytą zawartość

Uff przynajmniej zauważyłeś że coś z tymi punktami 1 i 2 były nie teges. :obama:

Pokaż ukrytą zawartość

Zauważyliście że pewne rzeczy sami sobie całkiem legitymacyjnie dopowiedzieliśmy jak np.
  Pokaż ukrytą zawartość

Te otwarte pole do interpretacji bardzo mi się podobało, choć technologia jaką dysponuje w tym film człowiek zdaje się przewyższać wszystkich bogów razem wziętych.  

Opublikowano

Nooo tak, pan Masorz powiedział, że trzeba walić konia nad cudownym Interstellarem, to tak róbcie!!!!!!

Obejrzałem dziś, plus oczywiście za muzykę i zdjęcia, pomijając już naukowe teorie, to tam jest tyle głupot (które koledzy wymieniali wcześniej), że nie jestem w stanie zobaczyć w tym filmie nic powyżej niezłego.

I tak, Incepcja > Interstellar.