Spox_2 2 Opublikowano 30 listopada 2013 Opublikowano 30 listopada 2013 (edytowane) Witajcie, Z tej strony Spox_2, właściciel firmy Virtual Future Service. Jako że wczoraj była ogólnopolska premiera konsoli PS4 to postanowiliśmy zakupić jedną sztukę do naszego serwisu celem demontażu, następnie późniejszego reballingu serca konsoli (układ CXD90026G). Proces przeprowadzony z powodzeniem Link do galerii podlinkuję z naszej oficjalnej strony www.serwis.kielce.pl REBALLING PS4 by Spox_2! Oraz w skrócie najważniejsze fotki : Moim zdaniem news na skalę światową iż Polak dokonał pierwszego na świecie reballingu (naprawy) konsoli PS4. Co o tym myślicie ? Cały przebieg został nagrany za pomocą 2 kamer. Oto on: https://www.youtube.com/watch?v=v1ZYnXqLCIg Edytowane 2 grudnia 2013 przez Spox_2 1 Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 30 listopada 2013 Opublikowano 30 listopada 2013 gratki dla Ciebie, a użytkownikom ps4 życzę aby jak najmniej korzystali z Twoich usług 1 Cytuj
Afroman 81 Opublikowano 30 listopada 2013 Opublikowano 30 listopada 2013 Naprawialiście już inne sprawne sprzęty, czy tylko PS4? Cytuj
Spox_2 2 Opublikowano 30 listopada 2013 Autor Opublikowano 30 listopada 2013 Naprawialiście już inne sprawne sprzęty, czy tylko PS4? Jeżeli chodzi o XboxOne to odpowiedź jest krótka : NIE Natomiast na co dzień zajmujemy się skuteczną naprawą konsoli PS3 -> YLOD, RSOD (poprzez wymianę CPU), wymiana napędów, laserów itd. Mamy na swoim koncie certyfikat IPC także poprzeczka zawieszona została wysoko i tego się trzymamy. Co tu dużo mówić, jakości nie da się oszukać, a partactwo ma krótkie nogi Cytuj
Krizz 541 Opublikowano 30 listopada 2013 Opublikowano 30 listopada 2013 Zastanawia mnie jakim cudem wymieniacie CPU w PS3? Z tego co wiem klucz procesora jest podpięty do konkretnej płyty głównej. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 30 listopada 2013 Opublikowano 30 listopada 2013 oni raczej nie wymieniaja procka tylko BGA (demontaż->montaż=naprawa) Cytuj
Spox_2 2 Opublikowano 30 listopada 2013 Autor Opublikowano 30 listopada 2013 Zastanawia mnie jakim cudem wymieniacie CPU w PS3? Z tego co wiem klucz procesora jest podpięty do konkretnej płyty głównej. Proszę uwierzyć iż wymieniamy z powodzeniem na co dzień CPU (nie mylić z GPU). Jak wiadomo CPU jest odpowiednio parowany z płytą główną, napędem i resztą komponentów. Jedyna skuteczna naprawa np. usterki RSOD w konsolach PS3 FAT CECHL itd do trwała wymiana komponentu BGA -> CPU + odpowiednia reszta. Z tego co wiem to w PL nikt nie wymienia CPU (każdy uważa iż jest to niemożliwe). Jeżeli ktoś ma konsolę PS3 z trwałym problemem aktualizacji oprogramowania (głównie modele PS3 Slim) to zapraszam na naprawę. Z News'a (mojego pierwszego postu) można usunąć w sumie link do www aby nikt potem nie mówić iż robimy to tylko i wyłącznie w celach reklamy. Mi to obojętne. Najlepiej niech załoga zadecyduje forum (Jeżeli narusza to / nadużywa regulamin forum to proszę zastosować stosowne sankcje). Cytuj
Nedwed183 2 Opublikowano 4 grudnia 2013 Opublikowano 4 grudnia 2013 Klasyk polecam firmę. Własnie naprawiają mi 2 konsole. Ps3 i iksa360 pełna profeska ! Jeszcze raz Polecam ! Cytuj
Nekosh 0 Opublikowano 15 stycznia 2014 Opublikowano 15 stycznia 2014 Robiłem kiedyś u spoxa downgrade mojej PS3 - usługę mogę ocenić jednym słowem - profesjonalizm Cytuj
redundantor 4 Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 Polecam VF - korzystałem z dużym powodzeniem. Profesjonalizm i bardzo dobre podejście do klienta. Wysyłajcie w ciemno do naprawy (ja tak zrobiłem) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi