Square 8 603 Opublikowano 24 maja 2015 Opublikowano 24 maja 2015 No właśnie od kilku tygodni dawałem konsole w uśpienie, ale dopiero wczoraj przestało się to ładować. Spróbuję wyłączyć ją całkowicie i sprawdzę. Cytuj
gnom 89 Opublikowano 7 czerwca 2015 Opublikowano 7 czerwca 2015 (edytowane) Od wczoraj firma ktora obsluguje ochrone Sonyprzeciwko ddos zablokowala moje IP. Dzieki czemu domowego internetu (isp - upc) nie moge sie polaczyc z sen. Czy to z konsol, czy z pc mam time out. NA redit czytalem ze bardzo duzo ludzi z calego swiata od maja sukcesywnie zglasza ze dodawane sa na blackloste PROLEXIC - bo tak nazywa sie ta firma. Sony popada ze skrajnosci w skrajnosc, a firma ta nie moze tak ogolnikowo blokowac dostep do usulugi gdyz cierpia na tym niewinni ludzie. I tak oto firma ktora miala byc tarcza jest zwyklym bandyta nierozniaca sie dla mnie niczym od tych ddosujacych lajz. Najgorsze jest to ze Sony olewa sprawe. Jak zyc, co robic ? Edytowane 7 czerwca 2015 przez gnom Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 7 czerwca 2015 Opublikowano 7 czerwca 2015 To ciekawe miałem podobny problem po kilku dniach wszystko wróciło do normy. Generalnie olalem sprawę myśląc że to wina mojego dostawcy internetu. Cytuj
toaletor 0 Opublikowano 20 lipca 2015 Opublikowano 20 lipca 2015 (edytowane) Cześć ma dziwny problem z PSN. Od kilku dni nie mogę się zalogować do mojego konta PSN przez PS4, PS Vita, aplikację mobilną, WWW. Na konsolach za każdym razem dostaję informację o błędzie połączenia i komunikacie abym spróbował później a na playstation.com po kliknięciu w zaloguj komunikat o nieznalezionej stronie. Problem występuje tylko jeśli łączę z mojej sieci domowej. Jeśli udostępnię połączenie z telefonu to wszystko działa prawidłowo. Wiele razy zmieniałem ustawienia routera, resetowałem go, modem też. Rano wszystko działała prawidłowo i mogę zalogować się do PSN z każdego urządzenia przez sieć lokalną ale po powrocie z pracy problem znowu występuje. Domyślam się, że to problem z moim ISP (Multimedia) ale nie potrafię tego w żaden sposób wytłumaczyć. Czy ktoś może mi z tym pomóc? Edit Mam dokładnie to co opisał @gnom. Czy da się z tym coś zrobić? Edytowane 21 lipca 2015 przez toaletor Cytuj
gnom 89 Opublikowano 21 lipca 2015 Opublikowano 21 lipca 2015 U mnie po 48h ustapilo z tego co wiem u innyh tez po czasie Cytuj
toaletor 0 Opublikowano 22 lipca 2015 Opublikowano 22 lipca 2015 Wczoraj po powrocie z pracy działało ale już dziś rano sprawdziłem i znowu nie mogę się zalogować. Cytuj
toaletor 0 Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 Tak, w końcu była to wina ISP. Teraz już działa jak powinno. Cytuj
mrynk 110 Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 (edytowane) K..wa, co jest z tym PSN ?!!! Mam 2 konta: podstwawowe z IRE z dawnych czasów na którym gram/trophies i POL gdzie mam Plusa. Do tej pory mogłem grać na PS4 na koncie IRE normalnie w multi, a teraz dupa bo woła że nie mam Plusa na koncie IRE. Od wczoraj tak się stało ! Do tej pory wszystko hulało bo mam Plusa na koncie POL (na którym nie grałem bo j.w.) Teraz nagle nie mogę w Drivecluba na koncie z IRE wyzwań robić - po półtora roku gry !!! Co oni tam w Sony odwalają ?! Zmienili politykę ??? Jeżeli tak to był to ostatni Plus ode mnie Edytowane 31 lipca 2015 przez mrynk Cytuj
MEVEK 3 506 Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 Sprawdz konto PL, czy jest jako glowne. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Chcę zamienić PS4 na XOne. Co zrobić żeby gry, które mam kupione na dysku działały na nowym koncie kogoś kto dostanie tą konsolę? Czy to możliwe? Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Tak - zostaw konto z którego kupiono gry na konsoli. Dodatkowo konsola musi być aktywowana jako podstawowa dla tego konta żeby gry się uruchomiły na innym profilu. 1 Cytuj
locarno 0 Opublikowano 14 sierpnia 2015 Opublikowano 14 sierpnia 2015 Cześć. Podzielicie się może waszymi wynikami prędkości WiFi na PS4 ? U mnie jest jakaś wada czy coś bo neta mam 60Mb/s a PS4 wyciąga max 13-15 Mb/s. Po kablu 40Mb/s.Jak u was wygląda sprawa z Wifi ?Ustawienia ----> Sieć ----> Przetestuj polaczenie internetowe czy jako tak i tam wam wyświetli prędkości. Cytuj
Luk248 104 Opublikowano 11 września 2015 Opublikowano 11 września 2015 Czy jak kupie jakiegos season passa z konta niemieckiego czy bedzie odblokowana dodatkowa zawartosc na moim glownym polskim koncie. chodzi mi mianowicie o wiedzmina. gra kupiona w de a gram na moim polskim koncie. pomoze ktoś prosze Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 (edytowane) Ci co mają problem z wolnym pobieraniem z PSN: ustawiamy DNS googlowskie, podłączenie kabel i max łacza gogo, 10mb/s confirmed 8.8.8.8 8.8.4.4 Jeśli sprawdziłeś i pomogło ci zostaw plusa zobaczymy ilu osobom pomoże Edytowane 17 września 2015 przez Fanek 1 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 To nie pomaga, tak samo jak parę razy już tu wspominana zmiana MTU. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 No myśle, że jednak warto sprawdzić bo na innym forum 10 osobom to pomogło full max łacza Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 Co to znaczy full max łącza? 100MB/s, 50MB/s czy to twoje 10 mega bitów? Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 18 września 2015 Opublikowano 18 września 2015 Wydawało mi sie, że zrozumiale napisałem, pobiera na max ile Twoje łacze pozwala Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 18 września 2015 Opublikowano 18 września 2015 No, ale napisałeś 10mb, a to jest mała prędkość Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 18 września 2015 Opublikowano 18 września 2015 Jak to z PSN,wszystko to loteria. Ja dns google ustawilem zaraz po pierwszym odpaleniu ps4 i dopiero teraz pobiera sie w miare przyzwoicie. Na laczu 100mbps wyciagam 5MB/s czyli psn uzywa polowe mozliwosci mojego lacza. Wiadomo,ze wolalbym 10MB/s bo kupuje cyfrowki ale lepsze to niz 0.5MB/s-1MB/s ktory byl wczesniej. Cytuj
Gość Opublikowano 21 września 2015 Opublikowano 21 września 2015 Na oficjalnym forum PlayStation, ziomek jakiś czas temu ładnie wytłumaczył czemu ustawienia DNS nie mają wpływu na prędkość pobierania. Cytuj
messer88 6 471 Opublikowano 6 października 2015 Opublikowano 6 października 2015 Nie wiem czy to odpowiedni temat, super że w końcu wprowadzili zdrapki o nominałach mniejszych niż 100. Cytuj
Wolny 29 Opublikowano 8 października 2015 Opublikowano 8 października 2015 (edytowane) Mam problem. Dlaczego na jednym koncie w jednej konsoli da się odpalić Betę Battlefront a na innym jest ona zablokowana? To samo miałem np. z jednym motywem. Czym to jest spowodowane. Edytowane 8 października 2015 przez Wolny Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 13 października 2015 Autor Opublikowano 13 października 2015 (edytowane) Spróbuj odbudować licencję, PS4 na koncie głównym jest aktywowane jako podstawowe? I moje pytanie, jak często można aktywować i dezaktywowac ps4, przywracać licencję? Jak dam kumplowi dostęp do swoich dodatków to po powrocie z dłuższego urlopu będę mógł spowrotem przenieść licencje na swoją konsolę? Edytowane 13 października 2015 przez easye Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi