Zdunek 1 121 Opublikowano 14 listopada 2016 Opublikowano 14 listopada 2016 Jeżeli konto z Plusem jest kontem głównym to Plus działa na wszystkich profilach.Bez Plusa można grać w gry Free2Play.Jeżeli chcesz grać z kumplem na 1 Plusie zakładając że znajomy ma Plusa:-Aktywuj jego konto na swojej konsoli jako podstawowe 1 Cytuj
dziursonator 0 Opublikowano 17 listopada 2016 Opublikowano 17 listopada 2016 dostałem zawieszenie konsoli / konta bo młodszy brat, który także ma dostęp do konsoli ( jedno wspólne konto ) zwyzywał ludzi z którymi grał, odwieszą mnie jeśli wyjaśnię sytuację? Cytuj
PESinter 1 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 Prośba o pomoc. Przy niektórych pozycjach na PS4 nie chce mi się pobrać aktualizacja. Co może być przyczyną i jak to naprawić?? Powiadomienie gdy chcę pobrać zawartość ponownie brzmi: "Nie można pobrać zawartości. Aby pobrać tę zawartość, należy usunąc z pamięci systemu niepotrzebną zawartość" Co jest tą niepotrzebną zawartością? Wchodzę do pamięci masowej systemu i nie ma tam żadnego zepsutego pliku, który by blokował aktualizację. Pamięć na dysku też jest wystarczająca... POMOCY Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 Ile masz miejsca na dysku? Ja raz miałem komunikat, że nie może pobrać łatki, a miałem niecałe 30GB wolnego. Po usunięciu zbędnych rzeczy poszło normalnie. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 Chyba dalej trzeba mieć 2x więcej miejsca. Patch 20GB (o shiet), wymaga 40GB wolnego. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 Raczej nie. Ja wtedy ściągałem patcha do SFV, który miał kilkaset mega. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 24 listopada 2016 Opublikowano 24 listopada 2016 Nie napisałem jak się zakończyło, konsole dezaktywowałem i aktywowałem ponownie ( choć i tak było ustawione jako konto podstawowe), odnawiałem licencje, nic nie dało. Rano ciężko było się dodzwonić, po 14 połączyło prawie od razu, opisałem problem gość powiedział aby wysłać zdjecia z kłódką i screen z przegladarki www z zakupem DC. Wysłałem czekam na działania inżynierów Sony, powiedziano mi że jest kolejka i musze być cierpliwy Na reddit znalazlem wpisy, że niektórzy czekali 2 tygodnie, napisze jak się skończyło. Dzwoniłem w poniedziałek bo nie dostałem od 2 tyg żadnej odpowiedzi, powiedziano mi że jest kolejka i aby cierpliwie czekać, poinformują mailową. A wczoraj widze, że znikneła kłódka z Driveclub i gra normalnie już śmiga, maila żadnego nie dostałem. Prawie miesiąc czekania od pierwszego zgłoszenia, ale naprawili Cytuj
xbor 54 Opublikowano 25 listopada 2016 Opublikowano 25 listopada 2016 Mam dwa konta a PS4, konto główne jest z plusem, czy jak za pomocą kodu ściągne z ps store grę na drugim koncie ( nie głównym) to na głównym też będzie można w nią grać czy muszę wszystkie gry kupować przez główne konto, zaznaczam że oba konta są tylko na tej ps4. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 25 listopada 2016 Opublikowano 25 listopada 2016 Wszystkie konta na konsoli ustawiasz jako PODSTAWOWE w opcjach PSN z poziomu konsoli i możesz z każdego konta grać w gry 1 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 10 grudnia 2016 Opublikowano 10 grudnia 2016 (edytowane) Mieliście tak, że pomimo zaakceptowania karty przez PSN nie mogliście zrobić zakupów? PS Plus udało mi się kupić normalnie, z kolei Drivecluba za 63 zł już nie mogę. W historii transakcji mam nieuiszczone opłaty, a kasę za Plusa z konta ściągnęło. Nie przypominam sobie takich problemów jak jeszcze robiłem zakupy na PS3. Dodam jeszcze, że udało mi się zasilić konto o 20 zł. EDIT: Problem rozwiązany. Nie róbcie zakupy przez PC. Na Ps4 normalnie kupiłem. Edytowane 10 grudnia 2016 przez MajorZero64 Cytuj
Smiti 313 Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 WItam, mam takie pytanie. Na przystanku znalazłem dwie karty z doładowaniem PSN 100zł. NIe wiedziałem jednak czy były one aktywowane. Po wprowadzeniu kodu na stronie pisze, że konto zostanie doładowane kwotą 100zł, czy to oznacza, że karty są aktywne i mogę je spokojnie sprzedać, czy po kliknięciu kontynuuj może się okazać, że karty nie są aktywne? Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 Ładnie zes wyniósł z Empiku Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 Gdyby były wykorzystane, to w momencie wprowadzenia kodu i kliknięcia "dalej" byłby odpowiedni komunikat. Cytuj
Smiti 313 Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 Nie chodzi o wykorzystanie tylko na karcie pisze, że jest aktywna po nabiciu na kasie. Zastanawiam się czy jakieś małolaty nie za(pipi)ały z kiosku i po przeczytaniu tego wyrzuciły na chodnik. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 Są dwa typy tych kart - starsze, które były zapakowane w identyczne pudełka jak te od gier na PS3 i PS4 oraz zafoliowane z paskien z logo PS3 i PS4 i one nie wymagały aktywacji. Wszystkie nowe jakie teraz wychodzą wymagają aktywacji - głównie kartoniki. Jak są to takie małe karty - zdrapki bez pudełka to na 100% muszą być aktywowane. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 12-to znakowy kod wprowadź w PSS i zobacz jaki masz komunikat. Jak nie odrzuci to znaczy, że działa. Gdyby kod nie był aktywny, to byś nie miał komunikatu o doładowaniu konta. @up jak w PSS pokazuje aktywna to przyjmie i doładuje, tak to rozumiem. Ostatnio ktoś pisał o tym i mu wywalało od razu błąd. Po aktywacji na kasie poszło. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 Square - źle mówisz Jak wprowadzisz nieaktywny kod to i tak pokaże się komunikat na co on jest - w tym przypadku doładowanie. Jak się kliknie dalej to pojawi się komunikat o tym że kod nie był aktywowany albo że wystąpił błąd. Cytuj
Smiti 313 Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 Dzięki Kyo, spróbowałem i po zatwierdzeniu wyskoczyło: Podany kod karty przedpłaconej jest nieprawidłowy lub nieważny. Nie będzie karpia na święta ;/ Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 Kody w takich pudłach nie wymagają aktywacji (ale też mają swój termin ważności): Raczej wszystko inne w tej chwili wymaga aktywacji (zabezpieczenie przed złodziejami ) Cytuj
luk_ash 88 Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 noobowe pytanie - czy taki kod 365 dni Plus - Playstation Network Plus Card PSN (http://www.fabrykakluczy.pl/game/playstation-network-27/365-dni-plus-playstation-network-plus-card-psn-154.html) to tylko dla nowych użytkowników (tak jak promocja na psn -20%) ? czy jest to też doładowanie konta? Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 6 stycznia 2017 Opublikowano 6 stycznia 2017 Czy karta doładowująca z np. Belgii zadziała na koncie np. włoskim? Wszak obie maja wartośc w euro, choc moze się mylę i każdy kraj ma właściwe karty przypisane tylko dla kont zarejestrowanych na ten kraj. Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 Były jakieś ataki na psn ostatnio? Bo znów wyskoczył mi błąd WS-37397-9 po dzisiejszej konserwacji... Zaczynają mnie słabić już. Człowiek płaci plusa, a dupki będą jeszcze ip blokować bez powodu. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 7 stycznia 2017 Opublikowano 7 stycznia 2017 A to była jakaś konserwacja dzisiaj? Mi normalnie śmigało wszystko. Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 Taka kwestia: jeśli założę sobie konto na US PSN, żeby pobrać stamtąd grę, to żeby widzieć ją potem na swoim normalnym koncie i łapać trofea, muszę ustawić tamto konto jako podstawowe? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi