Skocz do zawartości

PSN FAQ

easye

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy miał ktoś problemy z 3-D secure? Chciałem kupić sobie Arkham Knight i o dziwo dzisiaj pokazał się nowy sposób zapłaty. Problem jest taki że po wpisaniu kodu SMS, odsyła mnie do wpisania hasła. A potem znowu do zapłaty 3-d secure. Przy próbie usunięcia karty, PSN się blokuje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

chciałem dzis wejść na ps4 zeby pobrać gierki z plusa (narwale całkiem bekowa gierka na kilka osób do wódki)

a tu mi wyskakuje tekst - żeby sie zalogować najpierw odbierz maila żeby zwiększyć bezpieczeństwo (zmiana hasla itp)

miał tak ktoś ostatnio? bo czekam na tego maila od 3 godzin i nic nie przychodzi a ja sie nie moge zalogować ... co to za kureva padaka?

Opublikowano

Tak, też nie wiem o co chodzi. Jakieś 2-3 tygodnie temu.

czyli nie tylko ja tak mam? i coś odwalają w tym temacie?

nie było by problemu jak by mail przyszedł odrazu, tak jak przychodzi natychmiast powiadomienie jak coś kupie z PS store. ale niestety mineło ponad 6 godzin i żaden mail nie przyszedła ja nadal nie moge sie zalogować... nie moge ani pobrać plusowych gier, ani wejść na party, nic nie moge zrobić. a mail nie przychodzi.... wkurza mnie to

Opublikowano

Ja chciałem się zalogować przez stronę i jak wklepałem pass przez www i od razu wywaliło alert że jest niezbędna zmiana hasła, przeniosło mnie na inną stronę, zmieniłem passy i potem jeszcze raz dla świętego spokoju bo nie wiedziałem o co chodzi. Mi tylko przyszły emaile że zmieniłem hasło.

Potem przeniosę posty gdzie trzeba jak dorwę się do laptopa żeby nie robić offtopa. 

Opublikowano

Wam to przynajmniej nie blokują wszystkiego na konsoli. Ja dziś znów blokada IP (3 albo i 4 raz w tym roku), a jeszcze po 17.00 było wszystko git. Nie mam już sił na to i poszedł mail do sony. Pewnie i tak nic nie zrobią, a odblokują za dwa tygodnie albo później :(

Opublikowano

Zalozcie sobie haslo 2 stopniowe na tel i po sprawie. Bez klopotow! Co z wami?

A po co to komu?

Opublikowano (edytowane)

Zalozcie sobie haslo 2 stopniowe na tel i po sprawie. Bez klopotow! Co z wami?

A po co to komu?

chciałem dzis wejść na ps4 zeby pobrać gierki z plusa (narwale całkiem bekowa gierka na kilka osób do wódki)

a tu mi wyskakuje tekst - żeby sie zalogować najpierw odbierz maila żeby zwiększyć bezpieczeństwo (zmiana hasla itp)

miał tak ktoś ostatnio?  bo czekam na tego maila od 3 godzin i nic nie przychodzi a ja sie nie moge zalogować ... co to za kureva padaka?

Dla bezpieczeństwa choćby i problemow w przyszłości. 

Edytowane przez MEVEK
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnimi czasy też miałem problem z kupnem przez stronę z użyciem karty, ale jak miałem kupić gry na różne konsole, to stwierdziłem, że pomęczę temat i po wyłączeniu podawania hasła po zakupie wyskoczyło mi dodatkowe okno z prośbą o podanie kodu CVV2 i transakcja przeszła :) Potem poszukałem w ustawieniach karty i faktycznie miałem puste pole od tego kodu. Może i w waszym przypadku też trzeba podać ten kod w sklepie, żeby transakcja przechodziła normalnie.

Wcześniej mi się zapętlało podawanie hasła PSN i kodu SMS z autoryzacji karty...

• Plusik 1
Opublikowano

Również wyłączyłem wpisywanie hasła przy zakupie, wpisałem cyfry CVV i przeszło. No i nie muszę teraz pleja włączać, tylko trochę się cykam, że bez hasła można kupować gierki... Chyba włączę, jak było.

Opublikowano

Da się zobaczyć listę znajomych z poziomu PC? Muszę powywalać trochę osób, a na PC od razu bym posprawdzał, co to za ksywy. 
No i wczoraj wrzuciłem screena na "ścianie". Można to gdzieś obczaić, poza konsolą?