Skocz do zawartości

PSN FAQ

easye

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj przez www i zaznacz aby ściągnęło na PS4, po czym odpal konsolę i sprawdź. Jak nie pomoże to poczekaj albo pisz/dzwoń do SOny.

Opublikowano

Spróbuj przez www i zaznacz aby ściągnęło na PS4, po czym odpal konsolę i sprawdź. Jak nie pomoże to poczekaj albo pisz/dzwoń do SOny.

0KMlOeW.png

Takie coś po wpisaniu kodu. Kod na 100% legitny, wyciągnięty wczoraj z zafoliowanego pudełka. 

W dobrym miejscu go wpisuje??

Opublikowano

A na co ten kod? Jak na PS+ to ktoś tam pisał, że sprzedawca musi go aktywować czy coś jako potwierdzenie zakupu.

Zwykle dlc do gry.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano (edytowane)

RGvnFKa.png

To by było na tyle... Ma ktoś inny mail?

// edit

ok udało się aktywować, dziękuje wszystkim za rady.

(miałem komunikat o konserwacji psn) i zaraz po tym kod przeszedł. 

Edytowane przez bid0n
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kumpel kupuje sobie PS4 i chciałbym by miał dostęp do zakupionych przeze mnie cyfrowych gierek. Koleś loguje na moje konto, ustawia na nim jako konsola podstawowa i już? Czy może jakoś imaczej trzeba yo ogarnąć?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siema. Mam problem, nie mogę kupić gry w playstation store gdyż jest domyslnie ustawiony kraj wydania karty na Polska przy płatności. Czy to dlatego, że kupiłam ps4 w Irlandii ale moje konto psn aktywowalam na ps3, które kupiłam będąc jeszcze w Polsce? Gdy tworzę nową kartę jest to samo, nie można zmienić na irlandzka. Ktoś wie jak można mi pomóc? Pewnie jakaś banalne rozwiązanie...

Opublikowano

Ostatnio zasililem portfel na ps store za 20 euro i brakowalo mi drugiej polowy do zakupu gry, to dodalem karte kredytowa, zeby moc zakupic ta gre. Wyszlo tak, ze pobralo mi z karty 40 euro i te 20 euro z portfela tez mi zniklo. Teraz musze do nich napisac, (pipi)ane zlodziejaszki, to juz drugi raz sie wydarzylo.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podłaczyłem ps4 do neta przez kabel, wczesniej lecialem po wifi.

Wszystko teraz pobiera sie duzo szybciej, zapierdala chyba z max predkoscia mojego łącza, tylko teraz nie moge jednoczesnie pobierac i przegladac np sklepu, bo ten zamula.

to normalne?

Opublikowano

Koleś wczoraj do mnie dzwoni i mówi że nie może pograć patcha od Battlefielda 4 i Uncharted 4. Pobiera mu się z prędkością baaardzo wolną, czas pozostały do ściągnięcia patcha +99 godzin. Co jest nie tak? Miał ktoś taki problem? Gość mówi, że ma to od dwóch dni.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Panowie mam pytanie apropos krajów w PSN. Mieszkam obecnie w Holandii i czy mogę zmienić coś w moim koncie by używać normalnie ichniejszych zdrapek? Czy muszę zakładać nowe konto? I co wtedy z wersjami językowymi? Tzn mogę mieć w konsoli kraj Holandię a język w grach PL (taki chcę mieć oczywiście na konsoli)? Trochę się już męczę z tymi polskimi kartami a obecnie mam zablokowaną i standardowo nie mogę doładować miesiąca bo nie ma aktywnej karty. Słyszałem, że tylko to miesięczne doładowanie jest felerne natomiast 3 miesiące działa już prawidłowo, prawda to? Proszę o odp. bo nie chcę stracić mojego konta w PSN, trochę gierek już z Plusa tam jest...

Druga sprawa to taka, że mogę mieć dwa konta, jedno PL, drugie NL i z tego co rozumiem jeśli oba są na tej samej konsoli, bez aktywności na innych konsolach to mogę grać jeśli oba będę doładowane, prawda? To już takie pytanie bardziej na przyszłość

Edytowane przez dawdi17
Opublikowano

Na koncie PL nie będą działały zdrapki przeznaczone na inne rynki i odwrotnie. Od siebie polecam jedno z dwóch rozwiązań, z czego powinieneś wybrać pierwsze :)

- zakup kodu PS+ czy karty doładowującej dla konta PL np na Allegro czy innym serwisie i nie męczyć się z doładowywaniem portfela poprzez kartę.

- założenie konta NL i ustawienie go jako główne, przez co wszystko kupione na tym koncie będzie działało na całej konsoli. Niestety wiąże się to z tym, że to co masz z usługi PS+ na koncie PL nie będzie działać bez aktywnego abonamentu na koncie PL. Zakupy poza Plusem będą działać normalnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie za miliart złota - ile może w przybliżeniu pożerać danych granie online na internecie LTE?

Opublikowano

Zależy od gry - od 10 do 40 MB/godzina. Niekiedy jest to nawet 100 MB/godzina. Pytanie czy używasz Voice Chat? To dodatkowe MB/h.