Opublikowano 10 grudnia 20186 l Kupujesz na swoim i na swoim grasz, twój brat ma je jako domowe na swoim PS4 i może grać w wszystko co kupiłeś i korzystać z plusa na swoim koncie
Opublikowano 10 grudnia 20186 l Tak, teraz już wiem, w takim razie odpada taka opcja, bo konto na którym gram zakładałem jak jeszcze nie było polskiego pss, a gry kupuje na polskim, które służy tylko do kupna gier.
Opublikowano 3 stycznia 20196 l Do osob dobrze obeznanych w kupowaniu gier na premiere w sklepie PSS. Jezeli kupie gre z Japonskiego konta to bede mogl zagrac wczesniej niz europejska premiera(kilka h strefy czasowej) ?
Opublikowano 3 stycznia 20196 l Tak. Na tej samej zasadzie jest to przecież w PL, gra się odblokowuje o 00:00 naszego czasu. Tylko czy jest sens specjalnie brać na innym koncie niż zwykle, tylko żeby zagrać kilka godzin wcześniej?
Opublikowano 4 stycznia 20196 l Zamierzam kupic 2 wydania. Jedno w cyfrze, zeby zawsze sobie na spokojnie zagrac, bez zonglowania plytami. Drugie w retailu, zeby bylo na poleczne obok reszty perelek. Pytanie tylko, czy bede mogl zagrac z wlasnego europejskiegi konta, gdzie godzina wciaz bedzie grubo przed 00:00, jezeli wczesniej odblokuje gre z innego Azjatyckiego kraju ? Edytowane 4 stycznia 20196 l przez MEVEK
Opublikowano 4 stycznia 20196 l Mevek, czyli kupujesz wersje w cyfrze z japonskiego regionu, a chcesz kontynuować na płycie w europejskim wydaniu? To nie zadziała. Tak jest już od czasów PSXa - są inne numery z boku pudełka (CUSA w europie, nie wiem jakie indziej). Sejw będzie niekompatybilny.
Opublikowano 7 stycznia 20196 l W dniu 3.01.2019 o 23:47, Square napisał(a): Tylko czy jest sens specjalnie brać na innym koncie niż zwykle, tylko żeby zagrać kilka godzin wcześniej? Miałem zamiar powalczyć o Platyne w nowym MediEvil'ku. Co prawda mogłoby mi sie to udać, bo grę znam dość dobrze, tylko nie w tym rzecz. Problemem jest tu grupa ludzi, która ma dostęp do gry jeszcze przed jej oficjalna premierą. Zazwyczaj zdobywają platyne grubo jeszcze przed premiera ze 2 lu3 dni wcześniej. Także lipton z dostania sie do pierwszej 50 świata . Edytowane 7 stycznia 20196 l przez MEVEK
Opublikowano 7 stycznia 20196 l Spox czaję. A gdzie to niby można zobaczyć te Top50? Mam nadzieję, że nie na PSNProfiles.
Opublikowano 7 stycznia 20196 l W dniu 7.01.2019 o 10:08, Square napisał(a): Spox czaję. A gdzie to niby można zobaczyć te Top50? Mam nadzieję, że nie na PSNProfiles. Zgadza sie. Wydaje mi sie, ze to taki w miarę dobry portal. Korzystam z niego juz kilka lat. Wszystko w miarę sprawnie.
Opublikowano 7 stycznia 20196 l Nie twierdzę, że zły, sam z niego korzystam do przeglądu trofików. Bardziej chodzi mi o to, że wszelkie statystyki na nim jak np Top50 są tylko wśród aktywnych użytkowników czyli takich którzy mieli chodź raz zaktualizowany profil na tym portalu.
Opublikowano 7 stycznia 20196 l Najlepszy portal bylby taki ktory synchronizuje sie razem z konsola, bez dodatkowych ineterakcji z naszej strony. Znasz taki? Z reszta juz nie wazne. Dzieki za zainteresowanie. Edytowane 7 stycznia 20196 l przez MEVEK
Opublikowano 7 stycznia 20196 l Ale nie musisz mi się tu obrażać, po prostu próbuje Ci oszczędzić rozczarowań i zbędnych wydatków
Opublikowano 7 stycznia 20196 l Nie ma opcji zebym sie zmiescil w pierwszej 50. Moze w 100, ale jaki portal udostepnia takie statystyki? Troche sie napalilem, nie powiem. Chcialem stanac przed wyzwaniem, ale nie ma co sie angazowac w rywalizacje, gdzie juz na starcie jestem zdany na porazke. Gdyby jeszcze trofea byly naliczane, odblokowywane od premiery? Ehhh...
Opublikowano 7 stycznia 20196 l Chyba nie ma żadnego portalu, który pokazuje statystyki z poziomu global. Nie wystarczy Ci, ze będziesz pierwszy na forumku?
Opublikowano 8 stycznia 20196 l Nie wiem, czy forumek w ogole planuje zakup przytoczonej przeze mnie gry!? Pewnie gora kilka osob
Opublikowano 12 stycznia 20196 l Dawno nie odpalałem ps4 teraz gry chcialem wrocic do grania nie moge pobrac nic z ps store pisze ze nie dostepne w moim regionie :O region mam na polske i jezyku tez na polske wie ktos o co chodzi ?
Opublikowano 14 stycznia 20196 l Pojawiła się nowa promocja na plusa, 180zl za 12 miesięcy, z tym że dotyczy to osób, które wcześniej plusa nie miały. Stąd moje pytanie, plus jest powiązany z kontem czy konsolą?
Opublikowano 14 stycznia 20196 l No to zajebista promocja nie ma co. Yeti, Plus jest przypisany do konta tak jak wszystko. E: sprawdziłem to promo i nie można mieć aktywnego Plusa, tak więc jak komuś się skończył, albo kończy przed 24/01 to będzie mógł skorzystać. Cytat Participants must not have an active PlayStation® Plus Membership when the product is purchased.
Opublikowano 19 stycznia 20196 l W dniu 10.12.2018 o 09:33, Figuś napisał(a): To musi być konto na którym kupujesz gry, Niestety nie da się tak jak na PS3, że robiło sie konto do wspólnych zakupów, a grało na swoich Nosz k$#waaaaa!!! A ja wczoraj doładowanie za 20 funów zakupiłem. Yhhh...chce ktoś odkupić? Wiem, że można zmienić region sklepu, ale co z tego skoro nie mogę nic z niego kupić. Po co to w ogóle zrobili? Na razie sprawdzałem tylko na appce, ale mniemam, iż będzie tak samo na konsoli. Pokazuje mi, że nie ma możliwości zakupienia w danym store bo to nie jest mój region, a regionu konta z jakiegoś durnego powodu nie można zmienić. Da się jakoś to obejść?
Opublikowano 19 stycznia 20196 l Żeby nie było niejasności. Masz swoje konto na PL i chcesz coś kupić na koncie UK i grać na swoim? Jeżeli tak, to po prostu to konto na UK ustawiasz jako podstawowe i to co na nim kupisz będzie dostępne na całej konsoli.
Opublikowano 11 marca 20196 l Mam pytanie do kolegów Chcę sprzedać PS4 pro, mam masę gierek z ps+, ale nie mam już subskrypcji. Co zrobić żeby ktoś mógł zagrać w nie na swoim koncie? dodam że moje konto nie będzie miało ps plusa. Czy kupienie ps plusa na innym koncie rozwiąże sprawę? Edytowane 19 marca 20196 l przez Dragen
Opublikowano 11 kwietnia 20195 l Ktoś mi się włamał na konto PSN i zmienił hasło. Zmienił też hasło w e-mailu, albo go nawet usunął, bo nie mogę odzyskać do niego hasła. Jestem załamany. Da się odzyskać dostęp do konta PSN nie mając dostępu do e maila? Na jakie konto wtedy wyślą mi nowe hasło? Słyszałem, że można to zrobić telefonicznie, tylko nie pamiętam dokładnie jaką podałem datę urodzin i nie pamiętam jakie zrobiłem pytanie pomocnicze. Na koncie PSN jest ślad po mojej karcie płatniczej więc są podstawy do zweryfikowania mnie. Proszę, powiedzcie, że da się coś z tym zrobić. Czy ktoś był w takiej sytuacji?
Opublikowano 11 kwietnia 20195 l Najlepiej to od razu dzwoń do Sony i z nimi wyjaśniaj, a nie czekaj na odpowiedź, która może nie nadejść.
Opublikowano 13 kwietnia 20195 l W dniu 11.04.2019 o 16:41, Pure Bladestone napisał(a): Ktoś mi się włamał na konto PSN i zmienił hasło. Zmienił też hasło w e-mailu, albo go nawet usunął, bo nie mogę odzyskać do niego hasła. Jestem załamany. Da się odzyskać dostęp do konta PSN nie mając dostępu do e maila? Na jakie konto wtedy wyślą mi nowe hasło? Słyszałem, że można to zrobić telefonicznie, tylko nie pamiętam dokładnie jaką podałem datę urodzin i nie pamiętam jakie zrobiłem pytanie pomocnicze. Na koncie PSN jest ślad po mojej karcie płatniczej więc są podstawy do zweryfikowania mnie. Proszę, powiedzcie, że da się coś z tym zrobić. Czy ktoś był w takiej sytuacji? Podstawowy błąd. Właśnie po to są takie zabezpieczenia żeby podać _swoją datę urodzin_ ...