waldusthecyc 4 767 Opublikowano 2 grudnia 2013 Opublikowano 2 grudnia 2013 Gra dostępna w PS Store za darmo dla Plusowiczów, zebrała naprawdę baty w sieci. Słabe oceny, wiele bugów i noty od 3 do max 6. (choć na metacritic wersja na ps4 ma 6.8). Mnie zachęciła, gdyż lubię noir ale przede wszystkim lubię muzykę tego okresu, gdzie niczego nie udawano. Saksofon, fortepian, wokalistka i tłum na sali rozsadzony przy niewielkich okrągłych stolikach z lampką to jest to lubię najbardziej. Gra się przyjemnie, choć z czasem wkracza monotonia - gra w skrócie polega na zabawach logicznych z cieniem. (nasza postać przechodzi ze świata 3d do świata cieni i gra na chwile staje się platformerem 2d). Nie mam obecnie w rękach kieszonsolki Sony, ale taka pozycja wydaje się idealna na Vitę. Klimat jest, muzyka jest, a miejscówki mają klimat: (klatek w gameplayu jest sporo więcej, gif z funkcji share) i piękny music trailer http://youtu.be/kjMxRkKnnOI Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 2 grudnia 2013 Opublikowano 2 grudnia 2013 swietna pozycja mogla z tego byc ale jak kilka razy zawiesila mi sie postac s dziwnym miejscu to z w(pipi)ieniem wylaczylem to dziadostwo! Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 2 grudnia 2013 Opublikowano 2 grudnia 2013 Mi to przypomina troche styl tima burtona, ale gra słabiutka Cytuj
teddy 6 882 Opublikowano 3 grudnia 2013 Opublikowano 3 grudnia 2013 Jaka ta gra jest drewniana i zbugowana (zawieszanie się w powietrzu, wykrzaczanie animacji w efekcie czego postacie suwają się jak jakieś widma po planszy itp). Do tego animacja przycina xD Szkoda trochę bo bardzo lubię takie klimaty i liczyłem na trochę lepszą produkcję. Plus za łatwe achievementy Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 Jaka długośc mniej więcej?? Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 (edytowane) 100% jak ktos ogarniety i wie co robic mozna w 1h strzelic. A tak to mysle 2-4h Edytowane 6 grudnia 2013 przez Velius Cytuj
s-a-m 6 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 W contrast nie ma platyny. A co do samej gry to była by dobra gdyby nie częste błędy głownie związane z blokowaniem się postaci i interakcją z otoczeniem. Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 7 grudnia 2013 Opublikowano 7 grudnia 2013 Blokowanie się postaci jest troszeczkę upierdliwe. Ale rekompensuje to niesamowity klimat który ta gra posiada. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 7 grudnia 2013 Opublikowano 7 grudnia 2013 anarom to Ty jeszcze zyjesz chlopie! 1 Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 7 grudnia 2013 Opublikowano 7 grudnia 2013 (edytowane) Ale żeś natrzaskał tych calaków . Postanowiłem tu zagościć na stałe, oczywiście jeżeli mnie nie wyrzucą . Pozdrawiam cię serdecznie przyjacielu. Przepraszam moderację za mały offtop, ale spotkałem starego znajomego i się rozkleiłem Wracając do Contrast to tak jak napisał kolega wyżej. Parę godzinek z lizaniem każdego kąta i po zabawie Edytowane 7 grudnia 2013 przez anarom_pl 1 Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 9 grudnia 2013 Opublikowano 9 grudnia 2013 (edytowane) W związku z niemożnością rozegrania meczy online przysiadłem do tej gierki. Od razu zostałem zauroczony klimatem i stylem graficznym. Świat jest malutki i technicznie słaby ale design, oświetlenie i niektóre efekty dają rade przez co cyknąłem nie jednego print screena na pamiątkę. Wszyscy piszą o bugach i blokowaniu postaci, zgadzam się ale ani razu nie zblokowałem się na amen zawsze można jakoś wybrnąć. Fizyka obiektów to czasy psx'a, spadki animacji i miejscami tragiczne tekstury. Odnośnie samej rozgrywki to nie jest jakoś wymagająca, mam zerowe doświadczenie w tego typu grach a udało mi się ukończyć grę bez większych zacięć ale na pewno nie z marszu. Ogólnie jak na jeden wieczór bawiłem się nie źle i polecam wszystkim na taką szaro burą pogodę i w obliczu niedziałającego PSN. ] Edytowane 9 grudnia 2013 przez Dud.ek Cytuj
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 9 grudnia 2013 Opublikowano 9 grudnia 2013 Ja ją odpaliłem pierwszy raz wczoraj i powiem szczerze, że olałem wszystkie niedoróbki, błędy, grafikę - nie szukałem tu jakości rodem z Uncharted - nastawiłem się na chwile dobrej zabawy i może dzięki temu bardzo mi się spodobało. Bardzo fajny efekt z tymi cieniami, fajny klimat - do chwilowego odskoczenia od BFa idealna wręcz. Z ręką na sercu polecam! Cytuj
s-a-m 6 Opublikowano 9 grudnia 2013 Opublikowano 9 grudnia 2013 Bo gra sama w sobie jest dobra jednak niedoróbki psują ogólny odbiór, gdyby popracowali nad nią miesiąc dłużej była by to gra 7/10 .... wycalakowałem i skasowałem :] Cytuj
kangurello19 3 Opublikowano 10 grudnia 2013 Opublikowano 10 grudnia 2013 dziś jakiś patch wyszedł Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 10 grudnia 2013 Opublikowano 10 grudnia 2013 Teraz główna bohaterka będzie miała na wyposażeniu spray do usuwania kleju ze skrzynek i ścian . 1 Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 16 grudnia 2013 Opublikowano 16 grudnia 2013 Pograłem dziś, nawet dobry pomysł na grę tylko bardzo niedopracowane, absolutnie nie wykorzystany potencjał. Można pograć ale nie wyobrażam sobie wydać na to kasy poza PS+ Cytuj
Innuendo87 0 Opublikowano 6 stycznia 2014 Opublikowano 6 stycznia 2014 (edytowane) Przygoda ma z Contrastem: Na premierę ściągnąłem razem z Resogunem (z biegu na 100m w MM wyrwałem KZ+ AC IV). W wolnej chwili odpaliłem pograłem z 30 i stwierdziłem wtf? to nie NG ić Pan precz co za shit, po czym odinstalowałem i wróciłem do trzech wyżej wymienionych gierek. Teraz jednak gdy złapała mnie angina i mam za dużo wolnego czasu, a reszta tytułów ograna stwierdziłem, że dam drugą szansę. Zdecydowanie warto się pochylić. Nie wiem, może wyszły jakieś łatki, ale bugi jakoś nie doskwierają tak bardzo, a gierka przyjemna. Nic szczególnego, ale umili jeden- dwa wieczory. Warto przypomnieć, że 8 znika z PS Plusa. Edytowane 6 stycznia 2014 przez Innuendo87 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi