ZakOnIck 22 Opublikowano 5 grudnia 2013 Opublikowano 5 grudnia 2013 Hej mam pytanie czy gdzieś jest opcja w ps4 żeby sygnał dźwiękowy szedł tylko do jednego źródła? W ps3 taka opcja była. Konsole mam podpięta optykiem do kina domowego i tak w opcjach zaznaczyłem a wraz dźwięk jest przekazywany do tv niby błachostka ale jakos mnie drażni. A i może ktoś wytłumaczyć o co chodzi z Bitstream i Linear PCM? Cytuj
Emtebe 2 554 Opublikowano 5 grudnia 2013 Opublikowano 5 grudnia 2013 A nie możesz w opcjach TV wyłączyć wewnętrznych głośników po prostu? Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 5 grudnia 2013 Opublikowano 5 grudnia 2013 No właśnie ja też tego nie mogę znaleźć. U mnie HDMI idzie do Amplitunera i z amplitunera do TV więc nie używam optyka. Wyłączenie dźwięku w TV nic nie da ponieważ otrzymuje on dźwięk z kabla hdmi. Cytuj
Emtebe 2 554 Opublikowano 5 grudnia 2013 Opublikowano 5 grudnia 2013 Ja w przypadku PS3 mam wyłączony w opcjach TV dźwięk w wewnętrznych głośnikach telewizora, bo mam podłączone osobne głośniki. Wszystko bangla jak trzeba. Cytuj
ZakOnIck 22 Opublikowano 6 grudnia 2013 Autor Opublikowano 6 grudnia 2013 oczywiście że mogę i tak właśnie robię co nie zmienia faktu że w 3 taka opcja była, pierdoła ale irytująca Cytuj
spencer13 6 Opublikowano 9 września 2015 Opublikowano 9 września 2015 Czyli rozumiem ze problemu nikt nie ogarnal ?? Mialem pisac w tej samej sprawie. Nie widzi mi sie sciszac lub wylaczac dzwiek w tv za kazdym razem gdy chce pograc na ps4. Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 9 września 2015 Opublikowano 9 września 2015 Na chwilę obecną jest bez zmian. Może w FW 3.0 to poprawili/poprawią. Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 15 września 2015 Opublikowano 15 września 2015 Będą mogli to zmienić wyłącznie jeśli stworzyli sprzętowo taką możliwość, a patrząc na różnego rodzaju cięcia kosztów w PS4 obawiam się, że procesor sygnałowy już zawsze będzie produkował audio na wszystkie wyjścia. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 3 października 2015 Opublikowano 3 października 2015 Właśnie sprawdziłem po aktualizacji 3.0 dźwięk pomimo ustawienia na HDMI a potem na Optical nadal leci kablem HDMI też do telewizora. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 3 października 2015 Opublikowano 3 października 2015 A ja się podepnę. Mam podłączone PS3 do amplitunera kablem HDMI i to pod tv. Problem jest pewnie sam amplituner (harman kardon), bo nie wydaje krótkich dźwięków: przeglądam menusy w XMB i nie słyszę tych "klików", dopiero jak przewijam listę na maxa, to wtedy dźwięk robi się dłuższy i go słychać, ale takich sekundowych dźwięków nie odpala. Ponadto urywa też początek dźwięków z odpalania konsoli - niedługo zapomnę jak to brzmiało Miałem stary JVC z lat '90tych to było dobrze, a tera lipa. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 3 października 2015 Opublikowano 3 października 2015 Sprawdziłbym na kablu optycznym jak odtwarza te dźwięki. Ale musiałbyś mieć / pożyczyć taki kabel. Co raczej nie ma sensu skoro dźwięk przesyłany jest już kablem HDMI. Ale i tak bym sprawdził. Gdyby działało to tylko sam obraz puszczałbym przez ampli to TV a dźwięk przekierowałbym już przez Optyk. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 3 października 2015 Opublikowano 3 października 2015 Pewnie pytanie wojenkowe, ale lepszy optyk czy hdmi? Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 3 października 2015 Opublikowano 3 października 2015 (edytowane) Lepszy dźwięk masz po hdmi. Najwidoczniej twój ampli ma opóźnienie kiedy zajarzy że otrzymał dźwięk. Miałem kiedyś to samo na starym onkyo. Edytowane 3 października 2015 przez mattaman Cytuj
WisnieR 2 738 Opublikowano 3 października 2015 Opublikowano 3 października 2015 Miałem tak samo ze swoim amplitunerem. Zanim załapie dźwięk to jest opóźnienie. Pomogło ustawienie w amplitunerze ustawienie wejścia audio na twardo cyfrowy, a nie na auto wykrywanie. Może też taką opcję gdzieś masz. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 3 października 2015 Opublikowano 3 października 2015 No dzięki, jutro sprawdzę. W sumie to pierdoła, a mam z tym problem ze trzy lata. Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 3 października 2015 Opublikowano 3 października 2015 Widać ten typ tak ma. Zmiana wejścia na inne nic nie zmieni. Nowe ampli nie mają tego problemu. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 4 października 2015 Opublikowano 4 października 2015 To jest sprzęt nowy z 2012 miał chyba premierę i używam go trzy lata. Kosztował kupe kasy, a jest mniej przyjazny dla użytkownika niż jakiś no name Manty. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 4 października 2015 Opublikowano 4 października 2015 Taka ciekawostka, tylko dodam że brat ma Amplituner Sony i takiego problemu nie ma. Sprzęt zaprojektowany żeby ze sobą współpracować. Dźwięk pewnie nieco gorszej jakości niż Harman ale nie audiofil tego nie zauważa. Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 4 października 2015 Opublikowano 4 października 2015 Grzybiarz, to czemu tego nie reklamowałeś? Może po prostu masz skopaną sztukę. Sprawdź jeszcze ten optyk i daj znać. A napisz jeszcze czy ogólnie tego na słychać czy np tylko na DTSie itp. I napisz jaki model. Cytuj
WisnieR 2 738 Opublikowano 4 października 2015 Opublikowano 4 października 2015 Przeczytaj cala unstrukcje najpierw bo jak wspominalem ja mialem wlaczona opcje dual audio. To znaczy ze najpierw amplituner musial wykryc zrodlo dzwieku. Stad te opoznienia. Poszukaj uatawienia wejscia audio gdzie masz do wyboru opcje preferowanego sygnalu i ustaw na cyfrowy. Wtedy zawsze bedzie od razu z HDMI zaciagac. To nie wina amplitunera tylko ustawien. Nie wszystko jest plug & play a w szczegolnosci sprzet audio z multum opcji ☺ Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 4 października 2015 Opublikowano 4 października 2015 (edytowane) Muszę przywrócić chyba fabryczne ustawienia, bo kiedyś tak namieszałem, że mam jednocześnie dźwięk i z tv i z kolumn - jak gram na pleju. Po prostu tam jest za dużo konfiguracji - dwa piloty, milion ustawień, wejść/ wyjść. Instrukcja to wielka księga formatu A4.Niby taki dobry sprzęt, ale np. mkv nie odpala:) Popatrzę wieczorem, nie chce mi się tego ogarniać, jak już tyle czasu mam ten problem.---Dobra, włączyłem pleja i zaraz zobaczę, tylko niech mi się najpierw updejt ściągnie:) Edytowane 4 października 2015 przez grzybiarz Cytuj
sigonik 0 Opublikowano 14 sierpnia 2017 Opublikowano 14 sierpnia 2017 Witam mam zapytanie o podłączenie głośników Genius SW-HF 5.1 4500 pod ps4 mianowicie jest wyjście aux ale jak patrzyłem przy konsoli jest ono szerokie da się kupić taki kabel i czy to bd hulać ? Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 14 sierpnia 2017 Opublikowano 14 sierpnia 2017 U Ciebie w głośnikach nie ma wejścia optycznego.Musiałbyś dźwięk z Tv brać.Z wyjścia słuchawkowego TV kablem jack-cinche do wejścia w głośnikach.Ale to nie da Ci prawdziwego 5.1. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi