Skocz do zawartości

No Man's Sky

Featured Replies

Opublikowano

I ma fajna graficzke i soundtrack. Goty.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 141,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Yano ale ty grałeś xxxx godzin w division, mgs online i monster huntery. Twoja tolerancja na powtarzalne nudne grindowanie jest większa od naszej.

• przecież widać na pierwszy rzut oka, że to nieoficjalna okładka tylko jakiś marnie wykonany fanart

Opublikowano

Do zrobienia będzie sporo ale bez konkretnej motywacji żeby to robić. Będzie handel i upgrady statku. Będzie walka w kosmosie, eksploracja planet i zbieranie artefaktów, mozna będzie dołączać do różnych frakcji, kosmos jest nieskonczony, jest cykl dnia i nocy na planetach tylko... nie bardzo jest po co to robić bo gra nie ma fabuły jako takiej. 

Dla mnie to nie jest gra za 250zł. Bardzo chce w to zagrać ale z VR na głowie (no i za max 100zł).

Czyli jednak jakas nadzieja jest - w Rebel Galaxy robie ciagle to samo, a oderwac sie nie mozna.

Opublikowano

Do zrobienia będzie sporo ale bez konkretnej motywacji żeby to robić. Będzie handel i upgrady statku. Będzie walka w kosmosie, eksploracja planet i zbieranie artefaktów, mozna będzie dołączać do różnych frakcji, kosmos jest nieskonczony, jest cykl dnia i nocy na planetach tylko... nie bardzo jest po co to robić bo gra nie ma fabuły jako takiej. 

Dla mnie to nie jest gra za 250zł. Bardzo chce w to zagrać ale z VR na głowie (no i za max 100zł).

Czyli jednak jakas nadzieja jest - w Rebel Galaxy robie ciagle to samo, a oderwac sie nie mozna.

Destiny jak nie miało fabuły tak dalej nie ma a ludzie już dwa lata ciorają :)

Opublikowano

Mi tam na fabule nie zalezy - w Rebel Galaxy jedyny cel to grind i coraz lepszy statek, w Diablo tez chyba nikt na fabule nie zwracal uwagi ? tego typu gry opieraja sie na najprostrzym schemacie, a i tak oderwac sie nie mozna!

Opublikowano

No dokładnie, ale czy taki cel bedzie w NMS? Bo ja go nie widzę. Poza lataniem na planety, i skanowaniem zwierzaków niczym się nie chwalą. :lapka:

Opublikowano

Celem NMS, wielokrotnie mówione przez twórców, jest dotarcie do centrum galaktyki. Po to się będzie zbierać surowce i budować nowe statki, bez tego nie będzie możliwe dotarcie do wyznaczonego miejsca. Tyle, mi to wystarczy.

Opublikowano

No dokładnie, ale czy taki cel bedzie w NMS? Bo ja go nie widzę. Poza lataniem na planety, i skanowaniem zwierzaków niczym się nie chwalą. :lapka:

cel jest taki, żeby kupić od nich gierkę

Opublikowano

Normalne ze tu nie bedzie nic ciekawego do robienia skoro tak sie migaja od udzielenia konkretnych odpowiedzie i pokazania jak miala by taka wedrowka wygladac. Narazie to sobie skanowali zwierzatka i czytali cos tam w PDA.

Opublikowano

A to juz jest niewiadoma, po filmach - fakt - nie zachecaja! ^^

Opublikowano
  • Autor

Szykuje sie gra typu ''kochasz albo nienawidzisz''. Dla milosnikow wolnej exploracji, podrozowania i kosmosu to pewnie spelnienie mokrych snow ze mozna polatac kolorowym stateczkiem po nieskonczonej kolorowej przestrzeni. Dla ludzi ktorzy chca miec jasno okreslony cel i jakas fabule bedzie to zapewne parujaca kupa :reggie: Dobrze ze premiera w okolicach nowego Deusa jasno okreslila moje priorytety growe.

Opublikowano

Kusi mine by kolekcjonerke trzasnąć na premiere. Lubie żyć na krawędzi. Wiele wskazuje na to, że gra będzie słaba i nudna, a może okazać się kozakiem

Opublikowano

No w kosmosie raczej cyklu dnia i nocy nie zrobia :cool:

Osobiscie polecam sprawdzic kazdemu kto jest NMS zainteresowany gre o tytule Rebel Galaxy, cena znacznie nizsza, a i jest co robic, do tego oczywiscie story.

Opublikowano

A ja tam biorę na premierę. Dla mnie to jest idealna gra o której marzyłem za gnoja.

A jak się znudzi to na pchli. :hi:

A jak nikt nie kupi to dostane nauczkę.  :sorcerer:

Opublikowano

Może jednak trzeba dać gierce szanse. Kto wie, może faktycznie wciąga. Fabuła nie jest najważniejsza, jeśli rozgrywka będzie pochłaniająca. 

Opublikowano

Fabuła akurat jest spoko, Konspekt podróży do centrum galaktyki czy tam wszechświata(wybaczcie nie pamiętam) brzmi bardzo romantycznie, jak z czasów gdy gry nie były projektowane przez bezdusznych analityków analizujących co się sprzeda, a co nie. 

Problem leży właśnie w rozgrywce, wygląda to tak jakby ta zgraja z poprzedniej strony, tak bardzo była pochłonięta realizacją swojej artystycznej wizji, że zapomnieli o całym mięsie gry czyli rozgrywce, która wygląda na bardzo ubogą i nudną.

Trochę to przypomina ambitne studenckie projekty gdzie autorzy tak bardzo zatracają sie w twórczości, że tracą kontakt z rzeczywistością

Opublikowano

Ogólnie kluczem do grywalności będzie rozbudowanie gry. Tylko, że nie w sensie terenu, ale czynności do wykonania.

Opublikowano

pamiętam jak ktoś w ekstrimie (chyba Zax?) pisał że fajnie byłoby gdyby np. losowo nawiedzały nas burze radiacyjne przed którymi należałoby w porę znaleźć schronienie, a nawet budować schrony i ulepszać statek. przydałaby się również wymiana handlowa między graczami, choć w tym wypadku powinna ograniczyć się np. do czystej kosmetyki 

ja chciałbym zobaczyć niespodzianki w postaci bardzo rzadko spotykanej obcej cywilizacji, oraz bycia zaatakowanym przez drapieżniki  

Opublikowano

Edycja Limitowana w MM za 279 zł. Płatność w markecie, także pozostaje czekać na recenzje

Opublikowano

W sumie jedna wielka niewiadoma. Niby ciekawy koncept, ale cholera wie, ile w tym marketingowego bełkotu, a ile prawdy. Do tego faktycznie zwiedzanie może być fajne, ale pozbawione większego sensu i braku motywacji, może zwyczajnie znudzić... Z drugiej strony dodanie tych rzeczy, o których piszecie, może niebezpiecznie upodobnić No Man's Sky do stareńkiego Frontiera...

A propos gry Davida Brabena - wie ktoś, co z tą nową częścią na PS4? Kiedy to wyjdzie?