Opublikowano 15 sierpnia 20168 l Czy planety, sa generowane losowo dla każdego gracza z osobna, czy to serwery je generują ?
Opublikowano 15 sierpnia 20168 l Przypuszczam, że losowo, ale w momencie odkrycia jakoś to zapisuje na serwer jako "oficjalną" wersję.
Opublikowano 15 sierpnia 20168 l Można grać bez połączenia z netem, ale w sumie szkoda bo myślałem że te pierdyliard planet będzie dla każdego takie samo.
Opublikowano 15 sierpnia 20168 l planety sa generowane losowo ale wydaje mi się, że według jakiegos konkretnego klucza. tzn to co się znajduje podczas gry jest raczej narzucone od góry no i "poziom trudnosci planet" też imho zaczyna wzrastać. edit. no i jak juz sie odkryje jakas planete, potem wyśle na serwer jako odkrycie to inni gracze tez ją mogą zobaczyc (o ile znajdą kiedys)
Opublikowano 15 sierpnia 20168 l Ja bym to widział tak, że planety są generowane z jednego seeda, który nie jest losowy. To znaczy był w momencie wybierania go, ale teraz wszyscy mają ten sam. A więc wszyscy gracze grają w tym samym uniwersum wygenerowanym proce,duralnie. To co mówicie o wysyłaniu na serwer to mi się nie widzi za bardzo.
Opublikowano 15 sierpnia 20168 l Czyli mówicie że gra nadaje się na jesienno / zimowe wieczory gdy za oknem pizga deszcz / śnieg a człowiek wraca w pracy i che przenieść się w inny kolorowy świa zamiast wyjść na browar do pubu rwać desperackie 40'tki na jedno-nocne rąbanie.
Opublikowano 15 sierpnia 20168 l Czy planety w tej grze sa okragle? Tzn. da rade idac caly cas prosto obejsc glob i wrocic do tego samego miejsca? Albo wyladowac na biegunie pn a potem obleciec planete i wyladowac na pd?
Opublikowano 15 sierpnia 20168 l Tak, możesz oblecieć planetę. Z tym lądowaniem to różnie, bo z tego co obczajałem to nie da się lądować w dowolnym miejscu. W ogóle latanie nie sprawia przyjemności, gra połowę czasu próbuje sterować za Ciebie.
Opublikowano 15 sierpnia 20168 l Najlepszy jest brak możliwości zatrzymania się w trakcie zwiedzania planety Edytowane 15 sierpnia 20168 l przez Kymel
Opublikowano 15 sierpnia 20168 l Bo jak wyjasnic brak online? Byc moze dlatego, ze poty planeta jest nie odkryta jest losowa, a wiec dla kazdego unikatowa, co przeczy graniu po sieci. To tak, jakby kazdy mial inna mape, a chcieliby sie spotkac imo. Edytowane 15 sierpnia 20168 l przez iMEVEK
Opublikowano 15 sierpnia 20168 l W dniu 15.08.2016 o 09:08, u55r napisał(a): Czyli mówicie że gra nadaje się na jesienno / zimowe wieczory gdy za oknem pizga deszcz / śnieg a człowiek wraca w pracy i che przenieść się w inny kolorowy świa zamiast wyjść na browar do pubu rwać desperackie 40'tki na jedno-nocne rąbanie. u55r pewnego pieknego zimowego wieczoru wraca po ciezkim dniu pracy do domu, odpala ps4, wklada plytke no mans sky z nadzieja na przeniesienie sie do kolorowego swiata z cieplymi kolorami, zrezygnowal z browara i zdesperowanych 40tek na rzecz tej przygody. Siada za sterami statku kosmicznego, widzi swoja pierwsza planete, pelen ekscytacji laduje myslac o tych zywych kolorach ktore zaraz ujrzy w ten zimowy wieczor... i nagle... okazalo sie... ze wyladowal na zimowej planecie ze srednia temperatura -100 Sam juz pogralem wczoraj grubo, wciagnelo mnie bardziej niz sie spodziewalem, wstepne wrazenia jak najbardziej pozytywne z pewnymi zgrzytami, jednak pogram jeszcze troche zanim wydam ostateczne osądy i opinie. Powoli jednak widze chyba dlaczego gra ma tak polaryzujace oceny, o czym na pewno napisze wkrotce.
Opublikowano 15 sierpnia 20168 l NMS to będzie taki drugi DriveClub. Świeżo po premierze hejtowane a po aktualizacjach stanie się hiciorem.
Opublikowano 15 sierpnia 20168 l W dniu 15.08.2016 o 09:52, iMEVEK napisał(a): Bo jak wyjasnic brak online? Byc moze dlatego, ze poty planeta jest nie odkryta jest losowa, a wiec dla kazdego unikatowa, co przeczy graniu po sieci. To tak, jakby kazdy mial inna mape, a chcieliby sie spotkac imo. Wcale nie. Brak online można wyjaśnić prościej: nie został zaprogramowany. Przeciez dwoch graczy bylo na identycznej planecie, po prostu sie nie widzieli i nie mogli wejsc w zadna interakcje. Jak Wy to sobie wyobrazacie, ktos gral offline, odkryl jakas planete i po podlaczeniu sie do sieci za jakis czas gra odkrywa, ze o, ktos tu wczesniej niby sobie cos wygenerowal i co teraz?
Opublikowano 15 sierpnia 20168 l Moim zdaniem gra jest mega. Nie jest to zaden space sim pokroju elite, ale zaiebista gra o eksplorowaniu kosmosu. Na jednej planecie ostatnio biegalem przez 3h bo jaralo mnie szukanie monolitow obcej cywilizacji. W przyszlosci widzialbym tryb stricte survivalowy pokroju FTL gdzie musimy spieprzac w okresolonym kierunku jak najszybciej ale poki co taka spokojna eksploracja starcza.
Opublikowano 15 sierpnia 20168 l To jest doskonała baza do dodawania nowego kodu z ficzerami. Jeśli Sony nie oleje sprawy i potraktują to jako bazę do rozbudowy, to może być tylko lepiej. Edytowane 15 sierpnia 20168 l przez Siara_iwj
Opublikowano 15 sierpnia 20168 l Dodac tylko online, frakcje, walke o planety czy surowce i fajny szpil bedzie.
Opublikowano 15 sierpnia 20168 l Gra póki co jest ogromny sukcesem sprzedażowym (co ten PR robi z ludzmi heh) bo w UK to drugi najlepszy start gry od Sony na PS4. Na steamie też bestseller.
Opublikowano 15 sierpnia 20168 l omg... jak na złość dziś nie mogłem odszukach cholernej miedzi (lewitujące skałki na planetach lub skały w przestrzeni) do zrobienia upgradeu hipernapędu. No ale w końcu mam! A teraz miedź jest wszędzie... btw. plany upgradeu dostałem po tym jak pozwoliłem zrobić na siebie eksperymenty w jakimś ośrodku badawczym ;-)
Opublikowano 15 sierpnia 20168 l W dniu 15.08.2016 o 15:47, rajus napisał(a): ale sony to raczej nic tutaj nie gadania nie ma, bo gry nie robi Nie no mają agreement promocyjno-marketingowy więc pewnie będą chcieli ciągnąc ten wózek jak najdłużej.
Opublikowano 15 sierpnia 20168 l W dniu 15.08.2016 o 15:54, rajus napisał(a): Rycerz Noman, z rodu Sky. czyli już na starcie wygrywa z
Opublikowano 15 sierpnia 20168 l Wlaczam gre... o, 5 godzin pozniej a ja jeszcze po planecie biegam Ciekaw jestem jak szybko zacznie powietrze uchodzic z tego tytulu, poki co dalej bawie sie bardzo dobrze. A wlasnie, poki co gra chodzi wysmienicie, mialem jeden spadek dosc drastyczny tylko przy wchodzeniu do atmosfery planety, gdzie sterownosc i tak jest mega ograniczona (ukryty loading?), calosc trwa jakies 5 sekund tak wiec nie odczuwa sie tego praktycznie w ogole. Latalem nad powierzchnia na pelnej, w kosmosie, walczylem, rozwalalem grunt na planetach - beton 30.