Faka 3 979 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) Hejtowałem tę grę i wieszałem psy na twórcach na początku premiery i słusznie. Po roku premiery gra nie wygląda źle, kupiłem niedawno i jest całkowicie specyficzna, chilloutowa, odwiedzanie planet, szukaniem zwierząt czy fauny, sam czysty spokój i relaks. Jest dużo zadań, a są i zadania gildyjne gdzie przenosisz paczki od galaktyki do galaktyki, polowanie na piratów, no jest sporo roboty już w tej grze, a nawet i tak wszystkiego jeszcze tam nie odkryłem. Jest i sporo minusów, jak popup i wczytywanie tekstur na planecie jak latasz statkiem, no trochę to denerwujące ale idzie się przyzwyczaić albo czasami statek dziwnie lata, że lecisz sobie i w pewnym momencie Cię tak nagle zatrzymuje, a po czym Cię wystrzela z procy, no dziwnie to tak wygląda. Więcej bugów czy jakiś tam wywalającego errora do systemu jeszcze mi nie wyskoczyło póki co. Ta gra tak powinna wyglądać już w dniu premiery. Łazik po planecie czy budowanie bazy są fajną opcja, handel też jest ok. Szukaniem monolitu i zbieranie słownictwa danej rasy też jest ciekawym zajęciem, a z takich monolitów to możesz fajne multinarzędzia (czyt. taki pistolet lub karabin, który nosisz) znaleźć, które służy do zbierania materiałów na kombinezon czy inne pierdoły. Niech twórcy dalej szlifują tę grę, bo mają spore pole do popisu z tą grą i potencjał jako tako w tej grze jest. Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez Faka Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 450 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Niech twórcy dalej szlifują tę grę, bo mają spore pole do popisu z tą grą i potencjał jako tako w tej grze jest. A o synonimach słyszałeś? Tyle razy w jednym zdaniu - aż oczy zabolały :) Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 gra ukaze sie w wakacje na Xbox One, oprocz tego szykuje sie duzy update nazwany NEXT dostepny za darmo dla wszystkich wiecej info tutaj https://www.eurogamer.net/articles/2018-03-29-no-mans-skys-next-big-update-arrives-this-summer-also-launching-on-xbox-one prosze o przeniesienie do dzialu ogolne, latwiej bedzie go odnalezc Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Mogliby na ps4 tez wydać gierkę jeszcze raz, juz z upami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Matriks_1111 288 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Proszę o przeniesienie gry do działu "Ogólne" Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Żebym ja Cie zaraz nie przeniósł. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 5 minut temu, XM. napisał: Mogliby na ps4 tez wydać gierkę jeszcze raz, juz z upami. a te wszystkie dodatki co wyszly na ps4 nie sa darmowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 na xboxa i stema polecam bardziej astroneer, early access a wiecej contentu niz ta niedorobka, no i z coopem ma bardzo dobre opinie Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 5 minut temu, kubson napisał: a te wszystkie dodatki co wyszly na ps4 nie sa darmowe ? darmowe, pewnie mu chodzilo o sciaganie patchy i chcialby wersje gdzie juz wszystko na plycie Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 5 minut temu, kubson napisał: a te wszystkie dodatki co wyszly na ps4 nie sa darmowe ? Tak, są, chodziło tylko i wyłącznie o brak potrzeby ściągania 50gb danych z pss. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 11.61 GB na dysku zajmuje, tyle co nic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 450 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Dokładnie. Dzięki tej swojej "proceduralności" mimo rozrostu nadal zajmuje mało miejsca na HDD. Swoją drogą jakiś czas temu pograłem chwilkę i jest to dość... relaksujące doświadczenie (ale także nudne) Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 ja gierke na pewno sprawdze ale jak bedzie w game passie Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Pamietam jak sie ta gra jaralem i jaki z tego wyszedl kupsztal Kupic nie kupie, w passie bym raczej sprawdzil. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Szkoda czasu i miejsca na dysku są lepsze gry. Nie wiem po co w ogole to portuja na xboxa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 450 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Oj tam, oj tam... W drugą stronę nie pogardziłbym portem Sea of Thieves - też niby pośmiewisko bez zawartości, ale jakby wyszło na PlayStation to pewnie bym sam sprawdził, jak to z tym faktycznie jest 3 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) 28 minut temu, Wredny napisał: Oj tam, oj tam... W drugą stronę nie pogardziłbym portem Sea of Thieves - też niby pośmiewisko bez zawartości, ale jakby wyszło na PlayStation to pewnie bym sam sprawdził, jak to z tym faktycznie jest pomijając offtop, to z całym szacunkiem ale to absurdalne porównanie Edytowane 29 Marca 2018 przez asax Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 450 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 21 minut temu, asax napisał: pomijając offtop, to z całym szacunkiem ale to absurdalne porównanie Nie takie znowu absurdalne - określenie typu No Man's Sea nie wzięły się przecież znikąd No ale nieważne - tu temat o kosmicznej eksploracji, więc tego będziemy się trzymać W każdym razie mnie gierka zmęczyła i nie wiem, kiedy znów wrócę. Zacząłem w trybie perma-death i muszę powiedzieć, że teraz jest dużo łatwiej niż kiedyś, bo można sobie stateczek wezwać zdalnie, więc nie trzeba do niego drałować kij wie ile, żeby go naprawić. Kiedyś mam zamiar zobaczyć ten słynny środek galaktyki, ale póki co zmęczył mnie ten Minecraft i ciągłe strzelanie laserkiem w skały "_ Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) 31 minut temu, Wredny napisał: Nie takie znowu absurdalne - określenie typu No Man's Sea nie wzięły się przecież znikąd niewiele obchodzi mnie co ludzie piszą, potrafię sam formułować opinie. A że ludzie tak powtarzają? Cóż żyjemy w epoce memizacji. Problem pojawia się wtedy kiedy ktoś myli mem z poważną dyskusją. A porównanie jest absurdalne ponieważ: -Rare nigdy nie kłamało co do gry (otwarcie przyznawało że gra zaprojektowana jest jako Light Content) w przeciwieństwie do Hello Games które kłamało w tak zasadniczych kwestiach jak implementacja multiplayera -Rare przed premierą zrobiło szereg testów otwartych testów by gracze sami mogli sprawdzić grę i uniknąć zawodu w przeciwieństwie do Hello Games -Rare miesiącami tłumaczyło otwarcie na czym polega gra, w przeciwieństwie do Hello Games które do ostatniego dnia zwodziło graczy obiecując złote góry 31 minut temu, Wredny napisał: No ale nieważne - tu temat o kosmicznej eksploracji, więc tego będziemy się trzymać no i tego proponuje się trzymać zamiast urządzać porównania rodem z CW Edytowane 29 Marca 2018 przez asax Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Ale po tych wszystkich patchach to chyba całkiem spoko gra się zrobila, co? Ten patch NEXT wiadomo juz co wprowadzi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Ciekawe co tam szykują, może z ciekawości wrócę. No i ciekawe za ile będą to chcieli sprzedać na xboxie. Next póki co jest tajemnicą. No i faktycznie, łatek trochę było i jest znacznie więcej do roboty, budowanie baz np. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 450 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 6 minut temu, XM. napisał: Ale po tych wszystkich patchach to chyba całkiem spoko gra się zrobila, co? Ten patch NEXT wiadomo juz co wprowadzi? Bo ja wiem... to nadal ten sam nudny symulator spaceru połączony z Minecraftem, tyle że doszło więcej aktywności, jakaś namiastka fabuły, naziemne pojazdy i możliwość zbudowania własnej bazy (a także jakaś namiastka multi, gdzie ktoś może odwiedzić Twoją bazę i vice versa). Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Dalej nudna jak flaki z olejem. Wredny mówi jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Ta gra powinna mieć podtytuł nuda. Wytrzymałem jakieś 2h i sprzedałem. A koledzy uprzedzali że to kupsztal no ale wolałem sam sprawdzić. Ehhh Imo nie ma się czym jarać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 No, nie szczela się i nie ma skryptów. Dno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi