Pupcio 18 647 Opublikowano 25 lipca 2022 Opublikowano 25 lipca 2022 A jest sens grać w cokolwiek godzine dziennie? na mniej niż 2h granka to szkoda odpalać sprzęt Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 25 lipca 2022 Opublikowano 25 lipca 2022 Ok to nie kupuje, dzieki senior memberze Pupcio 1 Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 25 lipca 2022 Opublikowano 25 lipca 2022 Ja dopiero zacząłem i mam za sobą dwie godziny i nawet to mało żeby ogarnąć podstawy. Raczej się w to nie wciągnę. Gra bez przerwy na Xboxie się aktualizuje i dociąga kolejne gigabajty. Często miałem tak że gdy włączam Series X'a żeby w to pograć to witała mnie aktualizacja więc olewam dalsze granie. Fajnie jednak że po klapie na premierę, twórcy ogarnęli grę bezbłędnie. Cytuj
estel 806 Opublikowano 28 lipca 2022 Opublikowano 28 lipca 2022 W NMSa można grać godzinkę dziennie na spokojnie. Gra jest bardzo rozbudowana i tę godzinę można spędzić na eksploracji, budowaniu, craftowaniu, questach, walce itd. Warto sprawdzić bo można wyrwać za 50 zika, a gra starczy na setki godzin jeżeli ktoś się wciągnie. Cytuj
PiotrekP 1 882 Opublikowano 8 grudnia 2023 Opublikowano 8 grudnia 2023 (edytowane) Odświeżam po ponad roku. Na TGA wrzucili filmik z rozwijania gry i zapowiedzieli jej dalszy rozwój. Edytowane 8 grudnia 2023 przez PiotrekP Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca Jak po tych wszystkich latach? Zawartości przybyło od groma ale ma to jakaś oś fabularną prowadząca do teoretycznego końca gry czy jest to gigant z masą opcji do robienia ale jednocześnie jest grą o niczym z lataniem po bezkresnym kosmosie? Cytuj
PiotrekP 1 882 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca @Daffy fabuła to tylko 1% tego co tu można robić. Niby jest, ale wcale tego nie czuć. To raczej kosmiczny plac zabaw, gdzie brakuje tylko budowania statków jak w starfieldzie. 1 Cytuj
PiotrekP 1 882 Opublikowano 17 lipca Opublikowano 17 lipca To co się przez te 8 lat działo/dzieje z tą grą to już materiał na spory artykuł. Tym bardziej, że cała ta zawartość jest darmowa. Jak się uporam z innymi grami to zobaczę co oni tam pozmieniali. Czyli pewnie zdążą wypuścić jeszcze trochę nowej zawartości. 1 Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 17 lipca Opublikowano 17 lipca Właśnie ściąga mi sie update. Na ten moment grałem prawie równo 24h i czuje, że nic nie widziałem. Niesamowicie oddana atmosfera samotnej eksploracji kosmosu (oczywiście są moment gdzie jest raczej tłoczno) i taki ideał dla mnie do grania na chill. Pykam sobie co jakiś czas tę godzinkę. Powoli gdzieś tam zaczynam główna fabułę, mam własną fregatę i jak już znajdę odpowiednią planetę to pobawię się w budowanie bazy. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca 12 godzin temu, PiotrekP napisał(a): To co się przez te 8 lat działo/dzieje z tą grą to już materiał na spory artykuł. Tym bardziej, że cała ta zawartość jest darmowa. Jak się uporam z innymi grami to zobaczę co oni tam pozmieniali. Czyli pewnie zdążą wypuścić jeszcze trochę nowej zawartości. Do mnie ten tytuł to największe w historii branży odkupienie win z premiery. Niesamowite co oni przez tyle lat zrobili tymi darmowymi rozszerzeniami. Przegonili pierwotną wizję już dawno. A ja dalej się zastanawiam czy kupić i czy nie przepadne potem w tym ogromie kosmosu. Nawet jak jednak nigdy gierki nie spróbuję to i tak szanuję ją mocno. Cytuj
kudlaty88 494 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca 4 godziny temu, Daffy napisał(a): Do mnie ten tytuł to największe w historii branży odkupienie win z premiery. Niesamowite co oni przez tyle lat zrobili tymi darmowymi rozszerzeniami. Przegonili pierwotną wizję już dawno. A ja dalej się zastanawiam czy kupić i czy nie przepadne potem w tym ogromie kosmosu. Nawet jak jednak nigdy gierki nie spróbuję to i tak szanuję ją mocno. Kurde jak lubisz survivale, zbieranie surowców do porzygu, kilku godzinne szukanie miejsca pod bazę która zostawisz bo chwilę później znajdziesz ładniejsza planetę i tak że 20 razy to bierz. Jedyne wady po jakiś 250h grania to brak swobodnego latania między układami tylko wybierasz z mapy i loading ukryty pod animacja i te ekspedycje, ograniczone czasowo eventy w których grasz od nowa do wykonania określonego celu z jakimiś modyfikacjami wszechświata. W sumie to może że dwie zrobiłem bo zawsze albo miałem coś innego do ogrania albo brak czasu na granie i przegapiłem fajne kosmetyczne fanty a fomo we mnie silne i mam ból dupy o to. Mimo to gra zasługuje na mocne 8,5/10 a to co hello games odwala z rozwijaniem tej produkcji to mistrzostwo i zasługują na szacunek aż mnie kusi na preorderek w ciemno LNF, takie zaufanie mam do nich. Teraz najlepszy moment na wbicie w Nms bo chyba tradycyjnie przy nowym updejcie gra jest na promce. Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 23 lipca Opublikowano 23 lipca Ja dopiero po 20 zdobylem pierwsza Fregate i teraz pasuje gdzies poczytac jak tym efektywnie zarzadzac. Musze tez powoli kupic jakis lepszy stateczek bo ten ma krotki zasieg i ciagle konczy sie paliwo. @kudlaty88 Masz jakis pro tip na paliwo? Czy to wiecznie bedzie trzeba zbierac? Da sie wybudowac w bazie jakies urzadzenie ktore mi to ulatwi? Cytuj
Boomcio 4 157 Opublikowano 23 lipca Opublikowano 23 lipca W dniu 18.07.2024 o 12:50, kudlaty88 napisał(a): ograniczone czasowo eventy Te expedycje to ile zajmują czasu? Cytuj
kudlaty88 494 Opublikowano 23 lipca Opublikowano 23 lipca 2 godziny temu, pawelgr5 napisał(a): Ja dopiero po 20 zdobylem pierwsza Fregate i teraz pasuje gdzies poczytac jak tym efektywnie zarzadzac. Musze tez powoli kupic jakis lepszy stateczek bo ten ma krotki zasieg i ciagle konczy sie paliwo. @kudlaty88 Masz jakis pro tip na paliwo? Czy to wiecznie bedzie trzeba zbierac? Da sie wybudowac w bazie jakies urzadzenie ktore mi to ulatwi? Można zbierać albo obkupić się na stacji, chyba że coś dodali w którymś updejcie i jest rafineria. Najszybciej to by było wybudowac kopalnie danego surowca i tylko teleportem skoczyć od czasu do czasu żeby mieć na crafting paliwa. @Boomciokilka kilkanaście godzin zależy jak ci idzie ogarnianie zbieractwa 2 Cytuj
PiotrekP 1 882 Opublikowano 23 lipca Opublikowano 23 lipca Jutro chyba wrzucę płytkę do PS5 i zobaczę jak to teraz wygląda. Raczej grał zbytnio nie będę, bo mam inne tytuły, ale kto wie. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 8 sierpnia Opublikowano 8 sierpnia Prawdziwy kosmos jak tą grę ogarnęli graficznie Cytuj
number_nine 1 344 Opublikowano 8 sierpnia Opublikowano 8 sierpnia ciekawe skąd na to pieniążki mają, bo gre da się kupić wszędzie za grosze, jest w game passie itd, także szacun, że nie porzucili tego projektu, kokosów pewnie z tego nie ma. Mam tylko nadzieję, że poprawili też wygląd nieba i chmur na tych generowanych planetach, bo jak grałem 2-3 lata temu, to wyglądało to obleśnie Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 5 września Opublikowano 5 września Zastanawiam się, jakim cudem tak długie, darmowe rozwijanie gierki dla Hello Games opłacalne W sensie - z czego to studio żyje? Wielu innych developerów po jednej wpadce idzie do piachu, a oni nie dość, że odbili się od dna to wciąż ulepszają i tak już zajebistą zawartość - kto za to płaci? Jak oni to monetyzują? Tak czy siak ślicznie ta woda wygląda. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 5 września Opublikowano 5 września 9 minut temu, Wredny napisał(a): Zastanawiam się, jakim cudem tak długie, darmowe rozwijanie gierki dla Hello Games opłacalne W sensie - z czego to studio żyje? Wielu innych developerów po jednej wpadce idzie do piachu, a oni nie dość, że odbili się od dna to wciąż ulepszają i tak już zajebistą zawartość - kto za to płaci? Jak oni to monetyzują? Tak czy siak ślicznie ta woda wygląda. Gra cały czas się sprzedaje i studio jest niewielkie, wikipedia mowi, ze w 2022 roku mieli 45 pracownikow. 2 1 Cytuj
kudlaty88 494 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada Grał ktoś w tą grę na pstryku? Nie chodzi mi jak działa tylko czy jest po polsku bo by był fajny prezent dla dzieciaka zajaranego grami w kosmosie a niestety angielski to jeszcze za kilka lat zacznie ogarniać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi