Skocz do zawartości

No Man's Sky

hav7n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na kazdym z tych filmikow robia to samo - siedza na kanapie z tworca, pad od ps4 podlaczony kablem i sie jaraja ze mozna nazwac planete czy nowe zwierzatko. Na tym ostatnim dochodzi jeszcze komiczna destrukcja otoczenia :dynia: Dla ludzi w wyobraznia i checia poznawania gra bedzie idealna ale cala reszta pewnie sie odbije.

Opublikowano

No dobra ja wam powiem jak to widze... (pipi)alem ta gre z gory na dol i wciaz uwazam, ze sluszie, chociaz nie wyglada najgorzej. Gdyby dodali mozliwosc tworzenia wlasnych statkow kosmicznych i gdyby owymi mozna bylo dokowac w tych wielkich w przestrzeni i zwiedzac je. Gdyby jakies tlo fabularne, cokolwiek. Starozytne cywilizacje ktore pozostawialy informacje na monumentach o tym jakie byly, dlaczego przestaly istniec? A ty mozesz to wszytsko szukac i skladac historie do kupy. Gdyby te ciotowate stwory na planetach byly w stosunku do nas bardziej agresywne, lub chociaz mniej przewidywalne. To tchnelo by niesamowita ilosc zycia w ta tekturowa gre. Swietny pomysl ale tak cholernie plytko zrealizowany. Moze fakt, ze nie odkryjemy 99.9% wrzechswiata nie jest taki istotny, bow koncu i ak go nie odkryjemy. Bedzie tam i na tej swiadomosci skonczy sie czerpanie przyjemnosci z tego faktu. A my bedziemy bladzic po tych kilkunastu planetach bez ladu i skladu. A po kilku godzinach( za przeproszeniem) pier.dolniemy gre w kat i nigdy wiecej do niej nie powrocimy.

Idea genialna, mozliwosc wdrozenia niezliczonej ilosci pomyslow ktore nigdy nie zostana wdrozone. Wroze straszny zawod.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Dla mnie niby pomysł jest fajny ale problem w tym, że ten system generujący kolejne planety non stop będzie korzystał z tych samych składowych elementów i w sumie wszystko będzie do siebie podobne. 

Edytowane przez Nemesis
Opublikowano (edytowane)

Dwa tygodnie po NMS wychodzi nowy Deus i zgadnijcie na którą grę mam większy hajp :reggie: Na ten okres latanie po planetach było by idealne ale za dwa miechy to już nie wiem.

Edytowane przez hav7n
Opublikowano (edytowane)

Hype spada a na dodatek sierpien to Deus EX wiec wybór raczej oczywisty :reggie: . Jezeli faktycznie będzie działać kulawo na zwykłych PS4 to chyba całkiem oleje i kupie na PC.

Edytowane przez pawelgr5
Opublikowano

Znając życie, kolesie tez w końcu odkryja premiere Deus Ex i postanowią jeszcze doszlifować co nieco. Więc premiera w 2017 gdzieś będzie :dog:

• Plusik 1
Opublikowano

Hype spada a na dodatek sierpien to Deus EX wiec wybór raczej oczywisty :reggie: . Jezeli faktycznie będzie działać kulawo na zwykłych PS4 to chyba całkiem oleje i kupie na PC.

U mnie hype nadal wysoki :good:  w sierpniu będzie grane :obama:  jajko niespodzianka w postaci No Mans Sky i Mesjasz Deus

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pobawiłem się troche okularami VR i jak ta gra będzie to miała dobrze zaimplementowane to jest to absolutny must have dla kazdego kogo na VR będzie stać :banderas:

A jakimi okularami konkretnie VR ?? 

Opublikowano

Ja testowałem sobie VR do telefonów Samsung Galaxy S6 Edge. Gierka nazywała sie Gunjack i robiła niesamowite wrazenie a to tylko stacjonarne działko. Na PS VR będzie sterowanie Move'em więc i latanie w NMS będzie lajtowe. Taka całkowita izolacja w grze o podróżach kosmicznych i odkrywaniu innych swiatów to czysty geniusz i nowy poziom immersji. Przejście z 2D do 3D - to był ostatni pozytyny szok jaki gierki u mnie wywołały.... no a teraz Gunjack VR jak zacząłem się rozglądać w tutorialu. Niesamowite wrazenie a to tylko badziewne okulary do jakiegos telefonu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Gdyby w tej grze zrobili fajne kosmiczne bitwy, z rozgrywka, grindem, ulepszaniem statku jak w Rebel Galaxy to mielibysmy nie lada hit, ale cos czuje, ze gameplayowo do dziela double damege sie nawet nie zblizy.

Edytowane przez easye
Opublikowano (edytowane)

Do zrobienia będzie sporo ale bez konkretnej motywacji żeby to robić. Będzie handel i upgrady statku. Będzie walka w kosmosie, eksploracja planet i zbieranie artefaktów, mozna będzie dołączać do różnych frakcji, kosmos jest nieskonczony, jest cykl dnia i nocy na planetach tylko... nie bardzo jest po co to robić bo gra nie ma fabuły jako takiej. 

Dla mnie to nie jest gra za 250zł. Bardzo chce w to zagrać ale z VR na głowie (no i za max 100zł).

Edytowane przez pawelgr5