balon 5 323 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 (edytowane) A grałeś czy jak zwykle w przypadku WiiU wydajesz opinie po YT? Ale tak oczywiście to moje zdania. Jednak przy dużym braku czasu jakbym miał wybierać Mario czy ZombiU to nawet s.sek. bym się nie zastanawiał. Edit to do Figaro Edytowane 23 Stycznia 2014 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 309 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Czarek nie, nie odbieram to jako hejtu.nie pasują Tobie te tytuły i tyle. No ale te gry to największe atuty WiiU. Po ich odrzuceniu, kupienie WiiU to kasa wyrzucona w błoto. ZomieU jest tragiczne. Jednya fajna rzecz tam to klimat. Grafika, animacja, fabuła, chaos, słabe sterowanie, słaba muza wszystko na bardzo słabym, ewentualnie mocno średnim poziomie. Zgadzam się, jednak ta gra to nie te rzeczy, które są na minus lecz klimat. Powiedz gdybym spoglądał na grafę itd to wydwałbym prawie dwie stówy na taką serię jak Disgaea? Nigdy nie żałowałem ani złotówki, a fun był ogromny. Grafika nie równa się zadowolenie. Czasami nawet myślę, że moja skala oceniania jest inna i nie zagrałbym w wiele pozycji ponieważ dostały 4, lub 5/10 a jednak wybieram je i bawie sie świetnie. Nie wiem czemu w dzisiejszych czasach wyznacznikiem jest grafika? Spoglądałem na gameplay z Youtuba i podoba mi się to co się dzieje, trochę coś w rodzaju Fatal Frame, lub Clock Tower jeśli ktoś pamięta:) Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Nie wiem ale oprócz grafiki wymieniłem jeszcze 5 elementów, które dla mnie leżą w tej grze. Tego nie zauważyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Nie wiem po cholerę te dywagacje każdy ma swój gust. Wiek nie ma nic do rzeczy - w tym roku kur.wa poleci 38 i właśnie WiiU jest nr 1 do zakupu - czekam tylko na nową zeldę i donkey conga i łykam. Właśnie za takimi grami mi najbardziej tęskno. A od POWAŻNYCH gier to są PS3/360/XONE czy PS4. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Mozecie sie klocic, a ja jednak zdecydowałem się na ta konsole z grami dla dzieci;-) Super mario 3d world, rayman legends, zelda, lego, nintendoland ;-) pol roku bede to ogrywal Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 I bardzo dobrze, trzeba wspierać Nintendo w kłopotach. Nasz forumowy kolega popełnił ciekawy wpis o kondycji tej firmy. Ciekawe co przyniesie przyszłość. Ja myślę że nie będzie rewolucji i Wii U podzieli los Gamecuba czyli raz na jakiś czas dostaniemy perełkę, a grać będziemy na PS4/XO/PC. https://kontownia.wordpress.com/2014/01/17/koniec-dziecinstwa/ Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Ja mysle ze sie zepna i zrobia to co z 3dsem. On w takiej samej sytuacji był. Zarzuca duzo gierek. Wystarczy zelda i Pokemony;-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 tylko ze 3ds ma olbrzymie wsparcie firm zewnetrznych, jeszcze te firmy zewnetrzne tworza exy na ten system. Nie ma szans by cos takiego samego stalo sie z Wii U - najwieksze tuzy branzy maja wy.(pipi)ane na ten system. Nikt widzac jak bardzo zacofany jest, nie bedzie sie bawic w portowanie gier z ps4/xone na niego. Konsola do samych exow - ale ile ich N dostarczy rocznie jak jeszcze musi ogarniac 3ds? 3-4 na rok max? Cytuj Odnośnik do komentarza
morciba 14 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Balon mam nadzieję, że nie odbierasz mojej wypowiedzi jako hejtu. Tu nie o to chodzi, przy Gacku bawiłem się świetnie! A opinia o wieku tyczy się mojej osoby, ktoś inny może nadal fascynować się bajkowymi postaciami, dla mnie jednak granie w wieku prawie 30 lat w tego typu gry mija się z celem bo nie dają mi tylu radości. Teraz nie byłbym wstanie ocenić czy coś z tego gatunku jest fajne czy nie. Młodsi gracze mogą czuć sie obrażeni, ale oni najlepiej ocenią tego typu produkcje i ich zdanie przyjąłbym za prawidłowe, gdyż byłby najbardziej trafne i wiarygodne (obiektywne) Wiek nie ma z tym nic wspólnego :-) tylko osobiste preferencje. Pytanie pomocnicze - czy miałeś Wii? WiiU jest wstecznie kompatybilna, a na Wii wyszło sporo fajnych gierek, m.in. Xenoblade i Last Story czyli ścisła czołówka jrpg-ów poprzedniej generacji konsol, a po Twoich wpisach widzę, że ten gatunek Ci leży. Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Panowie a napiszcie mi ile kosztuje osprzęt do Wii niezbędny aby zagraćw gry z Wii na WiiU - mnie najbardziej kręcą: Muramasa, Mad World, Last Story i Pandora Tower i gry nintendowe. Co muszę kupić aby w nie móc zagrać i ile to gdzieś kosztuje?? Pozdrawiam Miałem Wii kieeeedyś ale opchnąłem. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Sensor bar, wiilot z motion plus i grucha. Ceny na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza
morciba 14 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Sensor bar, wiilot z motion plus i grucha. Ceny na allegro Sensor bar jest w zestawie z czarną WiiU. Do białej musisz dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zeby grac we dwoje w gierki wiiu to co musze miec? Pro kontroler? Czy grucha z willotem moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Jeżeli gra obsługuje willota z gruchą, to będzie git. 3DWorld obsługuje praktycznie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Jesli ktos nadal zastanawia sie nad zakupem Wii U i tym co ciekawego oferuje to zapraszam do mojego wpisu poswieconego konsoli zawierajacego kilka zdjec, po zakupie postanowilem tam co nieco opisac:http://www.ppe.pl/blog-17181-3504-moj_pierwszy_next_gen___wii_u.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi