mcp 2 016 Opublikowano 31 marca 2021 Opublikowano 31 marca 2021 Trzeba ukraść film z torrenta bo inaczej nie da się go obejrzeć xd W dobie streamingu za grosze aż zapomniałem jak to się robi. Cytuj
Mani 685 Opublikowano 31 marca 2021 Opublikowano 31 marca 2021 (edytowane) Ja też się cofnąłem w czasie. Ale jest. 1080p WEBRIP się już zasysa z Yify. Będzie oglądanko. Edytowane 31 marca 2021 przez Mani Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 31 marca 2021 Opublikowano 31 marca 2021 Obejrzalem i w sumie jakoś ku.rwa nie wiem. Wątek ludzki to taki sam ściek jak w każdej części. Bitki spoko, ale muszę obejrzeć jeszcze kiedyś na blu ray. Nawet nie wiem czy podobało mi się bardziej niż Król Potworów. Spoiler A najbardziej mnie rozczarował design Mechagodzilli i brak jakiegoś motywu muzycznego jak w starych filmach gdy odpalał wszystkie działa w stronę Godzilli. Ogólnie wyszedł bardzo średnio myślę. Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 31 marca 2021 Opublikowano 31 marca 2021 Ten film to jeszcze gorsze gówno niż poprzednia część. Zero logiki w czymkolwiek. Postacie tak papierowe i dwuwymiarowe, że jak tylko się pokazały na ekranie to już wiedziałem, że w tym filmie klisza będzie gonić kliszę. Kto mi teraz kurva odda 2 godziny z życia? Przy tym filmie Godzilla z 2014 to dzieło sztuki. 2 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 31 marca 2021 Opublikowano 31 marca 2021 Moment, oglądałeś ten film dla ludzkich postaci? 1 Cytuj
Pupcio 18 432 Opublikowano 31 marca 2021 Opublikowano 31 marca 2021 Niech mnie chuy jak ten film wygląda teraz żałuję jeszcze bardziej że nie mogę zobaczyć tego w kinie Spoiler Monke kurwa jebana dostajesz w tą małpią mordę aż miło Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Opublikowano 1 kwietnia 2021 7 godzin temu, Masorz napisał: Moment, oglądałeś ten film dla ludzkich postaci? Ciężko nie skoro zajmują 60% filmu. Cytuj
BieŃ 923 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Opublikowano 1 kwietnia 2021 8 godzin temu, LukeSpidey napisał: Ten film to jeszcze gorsze gówno niż poprzednia część. Zero logiki w czymkolwiek. Postacie tak papierowe i dwuwymiarowe, że jak tylko się pokazały na ekranie to już wiedziałem, że w tym filmie klisza będzie gonić kliszę. Kto mi teraz kurva odda 2 godziny z życia? Przy tym filmie Godzilla z 2014 to dzieło sztuki. Logika? W filmie o dupnej radioaktywnej jaszczurce i maupie xD? Poj.ebaly ci sie filmy chyba 1 Cytuj
Pupcio 18 432 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Jak skończycie film to mi powiedzcie czy tylko dla mnie KRÓL potworów ma jakąś dziwną mordę w tym filmie. Wydaje mi się że ostro ją zmienili w porównaniu do poprzednich części. No a marudzenie na wątki ludzkie w godzilli to może przemilcze Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Wątki ludzkie - odpalamy laptopa i praca zdalna, a film leci w tle Bitki potworów - przerwa od pracy zdalnej, chipsy, colka i oglądamy Tak trzeba żyć. Cytuj
mcp 2 016 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Czyli akcji z potworami jest tyle, że zdążę zjeść paczkę czipsów? Bo przy pierwszej części to bym nie zdążył nawet małych laysów zrobić. Cytuj
Pupcio 18 432 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Byczku, dużo bitki jest. A jeszcze jak ten szympas dostaje po mordzie to od razu człowiek dostaje apetytu więc nawet i 2 paczki zjesz! Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Dokładnie, najlepsze momenty jak małpa jest dojeżdżana. Ale mimo wszystko akcenty wszystkie raczej przeniesione w stronę konga. Lore Godzilli wogóle nie poszerzone. Pod tym względem dla mnie zawód Cytuj
Sep 1 623 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Czy na końcu Kong z Godzillą przybijają piątkę i zostają najlepszymi przyjaciółmi? Cytuj
Pupcio 18 432 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Opublikowano 1 kwietnia 2021 No w ogóle twórcy poszli śladem tlou2 i chcą żebyśmy lubili konga (nawet podobny jest do Abby) A i tak każdy normalny człowiek stoi murem za potężną Godzillą 3 Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Szkoda, że Kong taki duży bo mógłby popierdzielać na placach Godzilli z kilofem w górze. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 2 kwietnia 2021 Autor Opublikowano 2 kwietnia 2021 Jest wersja 4k na zatoce, polecam. sam film to mam wrażenie brakuje 30 min backgroundu by wyjaśnić o co chodzi z niektórymi postaciami i przede wszystkim ta korporacja Apex. Oczywiście przez pół filmu trzeba oglądać dzieciaki które mogą wszystko, to jest po prostu klisza klisz xD ale najważniejsze ze są bitki, jest Godzilla, Mecha, Kong i oczywiście Spoiler zrogowaciały małpiszon zostaje wyjaśniony przez kozak k u r w a Godzillę i oszczędzony jest na co popatrzeć i to tyle Jednakże stwierdzam ze zarówno Godzilla 2 jak i Godzilla vs Kong trochę już za bardzo popłynęły w stronę Pacific Rim i to tej drugiej, słabszej części. Chyba po prostu za dużo SF wjechało. Można narzekać z e w Godzilla 2014 było za dużo wątków ludzkich i za mało potwora ale jakoś tam to o wiele lepiej zagrało a rzadkie pojawianie się jaszczura powodowało budowanie klimatu jak np w Szczękach. Czuć było tez potęgę i apokaliptycznosc Godzilli, bardziej niż w następnych częściach. 1 Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Opublikowano 6 kwietnia 2021 W dniu 2.04.2021 o 10:19, MaZZeo napisał: Można narzekać z e w Godzilla 2014 było za dużo wątków ludzkich i za mało potwora ale jakoś tam to o wiele lepiej zagrało a rzadkie pojawianie się jaszczura powodowało budowanie klimatu jak np w Szczękach. Czuć było tez potęgę i apokaliptycznosc Godzilli, bardziej niż w następnych częściach. I taki raczej był plan, wzorują się mocno na erze Showa - amerykański reboot idzie podobną ścieżką, chociaż od razu celuje w bardziej familijne tony, mimo, że pierwsza część (tak jak oryginał z 1954-go) jest generalnie poważniejsza. Osobiście jestem raczej zadowolony, bo kino stricte rozrywkowe zostało przekształcone w fabrykę komiksowych adaptacji, więc Godzilla w swojej obecnej formie jest niezłym odpoczynkiem. Toho bardziej eksperymentuje z własnym cyklem, filmowy (kolejny) reboot: Shin Godzilla, to w zasadzie ostra satyra polityczna ubrana w film katastroficzny z Godzillą i nie ma planów na kontynuację, a reszta rzeczy przeznaczona jest na rynek animacji (okropna trylogia od Polygon Pictures i zbliżająca się, niepowiązana z tym nowa seria od Bones Inc.). Toho planuje też w przyszłości robić kolejną serię, tym razem za wzór wymieniając MCU i zwiększyć częstotliwość swoich projektów, przy okazji dalej udzielając licencji dla chętnych. Cytuj
Pupcio 18 432 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Opublikowano 6 kwietnia 2021 A z shin godzillą nie było tak że po prostu musieli czekać aż wyjdzie ostatnia amerykańska godzilla żeby ruszyli z kontynuacją? Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Tak, podpisali umowę z Legendary na czasową wyłączność (do 2020 - oficjalnie już się skończyła)*. Ale sam Shin od początku nie miał mieć kontynuacji - kolejne filmy od Toho nie będą nawiązywać do tego tytułu, swoją drogą Shin pewnie powstałoby trochę wcześniej, ale Anno miał kolejną depresję po ukończeniu Evangeliona 3.0 i pierwotnie odmówił, kilka miesięcy później dopiero się zgodził. *Jeśli dobrze pamiętam, to ta umowa chyba tylko zabraniała wypuszczać w tym samym roku co filmy od Legendary. Cytuj
Pupcio 18 432 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Mam nadzieję że jednak zmienią plany bo shin jest świetny, a przeglądając jakieś fanowskie teorie jakby mógł wyglądać sequel to już w ogóle chce dwójkę Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Też uważam, że Shin jest świetny (moja ulubiona współczesna Godzilla), ale Toho dość jasno wyraziło swoje plany, a te są pod znakiem: shared universe i nowego cyklu, więc o ile sam projekt Kaiju może się pojawić, to szanse na fabularną kontynuację są małe Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Podobał mi się remake Konga z Jack Blackiem i Adrianem Brodym, przyłożyli się do tego filmu. Była przygoda, wyprawa stateczkiem, wątek romantyczny i kilka komediowych. Podobał mi się ten film, oglądałem go ze 4 razy. Godzilla King of Monsters też był najlepszy z dotychczas mi zaserwowanych. A Godzilla vs Kong takie słabe 5/10, ok. Więc w rzeczywistość Godzilli wpletli King Konga i ubrali to w znośną fabułę. A ich walka przypominała grę Primal Rage z 94 wydaną przez autorów Mortal Kombat. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 7 kwietnia 2021 Autor Opublikowano 7 kwietnia 2021 nawet nie zauwazylem w ferforze walki jak Godzilla zwył sobie z małpiszona xD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi