milan 7 022 Opublikowano 25 maja 2019 Opublikowano 25 maja 2019 Obejrzałem sobie wczoraj ponownie jedynke a dzisiaj konga. Zaprawde porzadne to filmidla, po czasie mocno zyskuja. Piękne zdjecia. 1 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 25 maja 2019 Opublikowano 25 maja 2019 Jaram się tym filmem, popcorniak roku dla mnie, ide day1. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 26 maja 2019 Autor Opublikowano 26 maja 2019 o ja yebie jakie cudo. Aż się przypomniały kasety VHS czuję że będzie petarda Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 27 maja 2019 Opublikowano 27 maja 2019 (edytowane) 13 godzin temu, MLeKSk napisał: Bear McCreary przerobił oryginalny motyw Mistrza Ifukube, który też znajdzie się w filmie. Nie mogę się doczekać i coś czuję, że do kina pójdę kilka razy :-) O ja pierd*le, ale mistrzostwo Btw. nie wyobrazam sobie oglądać ten gdzie indziej, jak w Imax. Tylko Imax Edytowane 27 maja 2019 przez Shago Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 27 maja 2019 Opublikowano 27 maja 2019 Wyglada mega zaje.biscie. Czuje jednak, ze ta rozzarzona godzilla z trailerow to troche spoiler z koncowki. Jest zamysl zeby pojsc do kina. Cytuj
czeskimaster 3 290 Opublikowano 27 maja 2019 Opublikowano 27 maja 2019 Pewnie już było ale.. świetna seria . Z tego co pamiętam, to były chyba trzy filmy z tego universum od Netflix. 1 Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 27 maja 2019 Opublikowano 27 maja 2019 Uniwersum fajne, ale odcinki strasznie rozmemłane i przegadane. Ja jako fan jaszczura przemeczyłem bo podobała mi się koncepcja przyszłości i strona wizualna. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 28 maja 2019 Opublikowano 28 maja 2019 W dniu 27.05.2019 o 12:44, Mejm napisał: Wyglada mega zaje.biscie. Czuje jednak, ze ta rozzarzona godzilla z trailerow to troche spoiler z koncowki. Jest zamysl zeby pojsc do kina. @Mejm Zbieramy ekipę z Wro i idziemy do imax? Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 29 maja 2019 Opublikowano 29 maja 2019 Są już pierwsze recenzje na RT. Jeśli ktoś spodziewa się potworów i rozwałki to godzilla jest dla niego. Cytuj
mcp 2 014 Opublikowano 30 maja 2019 Opublikowano 30 maja 2019 Z tego co czytam to kompletnie odwrócone zostały proporcje w stosunku do pierwszej części czyli teraz mamy napier.dalankę potworów przez większą część filmu, a wątek ludzi ponoć po macoszemu. I walki ponoć chaotyczne i ukazane z dołu tj. z perspektywy człowieka. Ale chu.j tam, to wciąż walczące potwory Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 30 maja 2019 Opublikowano 30 maja 2019 1 godzinę temu, mcp napisał: mamy napier.dalankę potworów przez większą część filmu, a wątek ludzi ponoć po macoszemu. I tak powinno byc. A nie, ze mamy Alien vs Predator i 3/4 filmu to ludzie zagubieni w piramidzie. 1 Cytuj
czeskimaster 3 290 Opublikowano 30 maja 2019 Opublikowano 30 maja 2019 Uniwersum fajne, ale odcinki strasznie rozmemłane i przegadane. Ja jako fan jaszczura przemeczyłem bo podobała mi się koncepcja przyszłości i strona wizualna. Obejrzałem wszystkie 3 części i potwierdzam... 1 cześć jeszcze spoko, ale reszta jest przegadana.. Spokojnie mogli z tego zrobić serię po plus minus 45 minut. Szkoda, bo potencjał był.. Z tego co czytam to kompletnie odwrócone zostały proporcje w stosunku do pierwszej części czyli teraz mamy napier.dalankę potworów przez większą część filmu, a wątek ludzi ponoć po macoszemu. I walki ponoć chaotyczne i ukazane z dołu tj. z perspektywy człowieka. Ale chu.j tam, to wciąż walczące potwory Podobna była sytuacja z scenami walki w ostatniej godzilli... Mało co było go widać, jak było widać to było Cięcie.. Jedynie ostatnia scena była jako tako.. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 30 maja 2019 Autor Opublikowano 30 maja 2019 (edytowane) nie po to ide do imaxa by oglądać gadające gęby. Ma być napie/rdalanka potworów i tyle. Edytowane 30 maja 2019 przez MaZZeo 1 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 3 czerwca 2019 Opublikowano 3 czerwca 2019 W dniu 30.05.2019 o 22:42, MaZZeo napisał: nie po to ide do imaxa by oglądać gadające gęby. Ma być napie/rdalanka potworów i tyle. To możesz się trochę zdziwić bo trochę tych gadających głów jest. Zwłaszcza na początku filmu. Niemniej rozpie/rdol jest konkretny a byłem na zwykłym 2D tylko. Fani Jaszczura na pewno będą zadowoleni. piz/gają się w sumie cztery potwory good guys gojira/mothra vs bad guys ghidora /rhodan potworkuff cała masa - 17 XD kilka nawet widać przez dobry moment na ekranie ale nie mają żadnego wpływu na plot ghidora z kosmosu a godzilla królem atlantów XD Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 Kto idzie w piątek? Mam dziwne przeczucie że będzie zawód, sam nie wiem dlaczego, ale zbyt dużo powodów by się jednak przekonać. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 Ja się wybieram w sobote. Gorzej od poprzedniczki być nie będzie bo tutaj potwory się naprawdę mają napier.dalać, a nie jak tam, że jak godzilla się pojawiała na ekranie to tylko na 2 sekundy. W sumie to jakoś mam ochotę odświezyć jedynkę bo jednak ma ten swój zayebisty klimacik i zdjęcia. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 Jedynka super, ale też mi.in. tymi momentami bez godzilli, tutaj jest Vera ale to jeszcze nie pewniak ze będzie ok w tych kwestiach. No ale napier,dalanka będzie. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 Odświeżyłem sobie jedyneczkę i kurde po czasie ten film bardzo zyskuje. Teraz widzę, że ten zabieg z nie pokazywaniem nam ciągle Godzilli ma sens bo fajnie teasuje finałową walkę, a do tego wcześniejsze migawki zaspokajają chwilowy apetyt na potwory. Zdjęcia i klimacik znakomite od początku do końca. No nie mogę się doczekać dwójeczki. Jeszcze tylko jutro przeżyć. Aż Konga chyba sobie też odświeżę. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 Oba filmy mocno zyskują przy drugim seansie, ja miałem dziwne wspomnienia że godzilli było bardzo mało w filmie, a jednak wcale tak źle nie jest, chociaz pierwsze starcie ucięte w dziwny sposób, noc i nagle dzień po. Cytuj
Pupcio 18 430 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 Też w weekend robiłem sobie rewatch jedynki, super film ale mi podobał się już za pierwszym razem. Tak to już jest jak jest się godżilofagiem kong też sztywny Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 Scena na lotnisku z pierwszym ujawnieniem gada robi najbardziej. No i fatality w koncowej walce. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 15 czerwca 2019 Opublikowano 15 czerwca 2019 (edytowane) Właśnie wyszedłem z kina i o panie czego w tym filmie nie ma. Oczywiście historyjka jest strasznie naciągana i głupia, a postaci poza japońskim doktorkiem są słabo napisane. No ale potworki to cud, miód i orzeszki. Jak się pojawiają to wchodzą istne ciareczki a gdy dochodzi do walk to w ogóle pięknie to wygląda w ruchu chociaż przez szare barwy może się wydawać inaczej. No i troszkę szkoda, że brakuje tego fajnego klimatu jedynki. Zdziwiłem się, że w filmie jest znacznie więcej potworów niż zapowiadano. Co prawda są one bardzo krótko na ekranie ale jednak fajnie że nie musimy czekać do kolejnych filmów żeby ujrzeć co tam w tym uniwersum jeszcze siedziało pod ziemią. No i kolejne zaskoczenie to to, że Mortha jest po stronie Godzilli. Do tego film na napisach końcowych fajnie opowiada co sie dzialo potem oraz teasuje Godzilla vs Kong. Nie umiem jednak tego filmu ocenić. Ja poszedłem na niego oczekując walk potworów oraz większego nakreslenia ich lore i to otrzymałem chociaż momentami potrafiłem ziewnąć w pierwszej połowie głównie przez słabo napisaną historię ludzi i ich motywacje. Na pewno do powtórki w domu bo odbiór może być jeszcze lepszy wtedy i będzie się można skupić na smaczkach, które są przez krótki czas na ekranie. Edytowane 15 czerwca 2019 przez suteq Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 15 czerwca 2019 Opublikowano 15 czerwca 2019 @suteq mnie rozje/bało -gojira - król atlantów xd Cytuj
Gość suteq Opublikowano 15 czerwca 2019 Opublikowano 15 czerwca 2019 (edytowane) Mimo, że było to dosyć proste wytłumaczenie to miało ono sens w kwestii przeszłości Godzilli i tego jak przetrwała bez wystawiania się na ludzi. No i Godzilla w trakcie finałowej walki jak się świeci na czerwono i fale, które wytwarza zwyczajnie zmiataja kolejne części Ghidoraha. Edytowane 15 czerwca 2019 przez suteq Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi