Gość Rozi Opublikowano 25 sierpnia 2017 Opublikowano 25 sierpnia 2017 Panowie, robiłem ostatnio odbudowywanie bazy danych i teraz przy każdym włączeniu konsoli mi się to pojawia, trwa sekundę i konsola normalnie odpala. Mam się martwić, czy nic się nie dzieje? Cytuj
cithall 107 Opublikowano 25 sierpnia 2017 Opublikowano 25 sierpnia 2017 Też kiedyś coś takiego miałem i z czasem samo przestało się pojawiać. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 26 sierpnia 2017 Opublikowano 26 sierpnia 2017 Sony coś chyba schrzaniło w tej ostatniej aktualizacji. Nawet robienie screenów trwa jakoś długo a gram na Pro gdzie powinno być szybciej. Do tego przy wciśnięciu Share konsola wyda dźwięk jakby przełączała się między gra a menu. Wcześniej takich kwiatków nie było. Zauważalne dopiero po ostatnim updejcie. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 26 sierpnia 2017 Opublikowano 26 sierpnia 2017 Tak, mam to samo - w czasie gdy konsola zapisuje zrzut ekranu naciskając przyciski na padzie słychać dźwięki z menu. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 26 sierpnia 2017 Opublikowano 26 sierpnia 2017 Ty też grasz na Pro czy bazowej? Może na standardowych PS4 tego nie ma. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 26 sierpnia 2017 Opublikowano 26 sierpnia 2017 Pro. Ogólnie to im w miarę wyszła ta aktualizacja - wcześniejsza beta sypała błędami jak diabli. Tutaj jak do tej pory to pierwszy problem. I faktycznie dłużej zapisuje screeny pomimo tego że mam wpakowany dysk SSHD. Wcześniej dawała info o screenie momentalnie, teraz trzeba dłuższą chwilkę poczekać. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 26 sierpnia 2017 Opublikowano 26 sierpnia 2017 Mówicie o 5.0 czy wcześniejszym? Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 5.0 ktoś już dziś instalował (nie beta) ? wszystko ok bez problemów? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 A to już wyszło? Weź poczekaj. Po ostatnich zmianach i problemach jakie miałem lepiej się wstrzymać. 5.00 dużo dłużej się konsola uruchamia i do końca testów nie naprawili (przynajmniej na prosiaku) robienia screenów (dźwięk w tle) Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 (edytowane) Przeca i tak instalacja tego firmware jest obowiązkowa także tego, nie da rady się z tym wstrzymać jak masz grać w online/być w sieci czy hulać sobie po sklepie store. Edytowane 3 października 2017 przez Faka Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 Dziś wyszła 5.0 i jest obowiązkowa Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 No jak tam chcecie. Mi się nie śpieszy bo online nie muszę grać :D Będzie ok to zainstaluję, jeden dzień mnie nie zbawi xD Z ppe: Powaga, po zaktualizowaniu konsola cały czas się resetowała, odbudowa bazy danych nic nie dała i jedyne co zostało to twardy reset systemu. ;) Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 u mnie wszystko w porządku działa ¯\_(ツ)_/¯ Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 U mnie też wszystko dobrze hula Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 (edytowane) Zegar w quick menu, no w końcu. Na 1116 wszystko jest si po apdejcie. Edytowane 3 października 2017 przez messer88 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 Testuje intensywnie najnowszy firmware i jestem tez zadowolony. Co prawda nie moge "jeszcze" znaleźć opcji zmiany nicka w psn i kasowania z listy trofeów gier w ktore juz nie zagram albo ktorych niechce juz miec. Ale moze wypuszcza jakiegos patcha do firmware'u Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 Testuje intensywnie najnowszy firmware i jestem tez zadowolony. Co prawda nie moge "jeszcze" znaleźć opcji zmiany nicka w psn i kasowania z listy trofeów gier w ktore juz nie zagram albo ktorych niechce juz miec. Ale moze wypuszcza jakiegos patcha do firmware'u Takie zmiany były zapowiadane w tej aktualizacji, czy tak sobie wymyśliłeś? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 Jaja sobie robisz? Przecież to co wymieniasz są to funkcje sieciowe a nie umieszczane w FW konsoli :D Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 U mnie też, eh..po cichu liczyłem że jednak dadzą możliwość zmiany nicku, naiwny jestem, wiem :( Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 kamila-88 bardzo ładne jest, nie trzeba zmieniać. Firmware absolutnie bzdurny, same nic nie wnoszące głupoty. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 Zmiany nicka raczej nie wprowadzą. Straszny burdel by się zrobił. A co z kontami, które mają już 10 lat i nie ma na nich logowania? Powinni kasować. A o kasowaniu trophy to mi się marzy od dawna - tyle śmieciowych gierek z plusa zaśmieca listę... dobrze że można chociaż te 0% pokasować od jakiegoś czasu (pewnie nie wszyscy o tym wiedzą i właśnie łapią się za głowę). 3 Cytuj
Wredny 9 553 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 Zmiany nicka nie będzie nigdy z tego względu, że jest to technicznie niemożliwe i tyle. Tak to sobie na początku zaprojektowali, że jest nie do ruszenia. Ewentualnie ktoś tam "u góry" może zmienić komuś PSN ID (jak było w moim przypadku), ale to wyjątkowe sytuacje, do których uciekają się w ostateczności, po wielu tygodniach nękania i proszenia. Do tego nie jest to metoda "bezinwazyjna", bo przy takiej "usłudze" znikają nam wszystkie trofea i jedziemy od zera (chyba że znów komuś "u góry" będzie się nudziło, to po paru latach przeniesie ze starej ksywy na nową, jak miało to miejsce u mnie). Także ten... to nie jest zwykła "zmiana nicka", tylko poważne grzebanie w systemie. Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 Dlaczego na boxie można to zrobić. Nie za darmo oczywiście;) Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 Tylko tam jest amerykański Microsoft i pewnie pisząc posta wysłałeś siedząc na ich systemie. Japończycy może gierki robią dobre, ale zobacz jak wygląda serwis online np. na Nintendo: friendcody to śmiech na sali. PS3 było bardzo skomplikowane przy programowaniu i pewnie tam nawet zmiana nicka na PSN jest bardzo wymagającym zajęciem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi