Skocz do zawartości

Pillars of Eternity (aka Project Eternity)

Kazuun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta akcja zaraz po wyjściu z

pierwszej jaskini, kiedy ginie dwójka kompanów od razu przypomniała mi ucieczkę z więzienia w BG2. Nie ten sam kaliber straty, ale podobne zdziwko

.

Opublikowano

Gra jest oparta o tła 2D, więc ciąć specjalnie nie ma czego, chyba, że efekty pogodowe/świetlne, które sporo robią dla ogólnego odbioru strony graficznej tej gierki. Obsidian mógł to potraktować jako integralną część wizji artystycznej, a nie dodatkowy element, którego wyłączenie nie będzie specjalnie zauważalne, a może dodać parę klatek więcej. Pamiętajmy, że to jest tytuł coreowy, skierowany do zapaleńców, a ci zwykle nie grają na kalkulatorach z biedy, no chyba, że coreowy gracz ostatni raz robił update kompa w okolicach 2009 roku i to wcale nie na hi-endowy sprzęt.

Opublikowano

Czy komuś jeszcze też gra zalicza takie mikro przycięcia w trakcie rozgrywki?

U mnie tak bywa podczas eksploracji. Ale nie rzutuje to zbytnio na rozgrywkę.

Mam pytanie - gdzie można zgarnąć więcej ludzików do ekipy ? Chcę mieć więcej historii i roleplaya, więc rekrutacja w tawernie odpada. Aktualnie mam maga i wojaka z pierwszego miasta. Ktoś coś ?

Tutaj masz wszystkie przyłączalne npc:

http://pillarsofeternity.gamepedia.com/Party

Nie jest ich dużo i przyłączają się na tym samym lvl co ty, więc lepiej szybko postaraj się dołączyć tych co chcesz bo mogą słabo sobie rozłożyc zdolności.

• Plusik 1
Opublikowano

Uwaga BUG!

Nie zmieniajcie ekwipunku poprzez dwukrotne kliknięcie na wybraną rzecz bo stracicie jedną z aktywnych statystyk. Da się to potem odwrócić cheatem albo (podobno) odłączając i przyłączając postać do drużyny.

Opublikowano (edytowane)

Radzę nie wybierać się do Raedric's Hold ponieważ można już nie wyjść. Jeżeli nie chcecie zostać uwięzieni aż do wypuszczenia patcha to polecam się udać w innym kierunku.

Właśnie przed chwilą problem udało się rozwiązać. Bug zostanie usunięty wraz z pierwszym patchem który zapowiedziano na ten tydzień.

Edytowane przez Spuczan
Opublikowano

Ja tam byłem i nic złego się nie stało. Może dlatego, że

Zdając sobie sprawę z przewagi gwardii przybocznej Raedrica postanowiłem się z nim sprzymierzyć i zamordować biednego uzurpatora mehehehe...

Opublikowano

Ja tam byłem i nic złego się nie stało. Może dlatego, że

Zdając sobie sprawę z przewagi gwardii przybocznej Raedrica postanowiłem się z nim sprzymierzyć i zamordować biednego uzurpatora mehehehe...

Różne są wersje. Jedni mówią, że udało im się opuścić warownię w przebraniu kapłanów a inni, że wchodząc "dyplomatycznie" mogą wchodzić i wychodzić cały czas. Jeszcze inni grzebali w save'ach. Jak ktoś się tam nie wybierał to niech lepiej poczeka. A jak ktoś był i wyszedł to ma po prostu farta.

Opublikowano (edytowane)

Miałem to szczęście, że wyszedłem ale co sie nakombinowałem, żeby zabić Readerica i tę jego sworę to tylko moje:D Przypominają się dawne czasy i kombinowanie jak tu zrobić żeby przeżyć :) 

Edytowane przez YariQ
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli ktoś jeszcze został uwięziony w Warowni i nie może wyjść podaję rozwiązanie.

Wchodzimy tu sciągamy moda który wyłącza autosave i możemy wyjść z Warowni. Zadziałało u paru graczy z innych for oraz przetestowałem to u siebie.

Edytowane przez Spuczan
Opublikowano

obawialem sie ze gra jedzie na sentymencie baldurs gate itp itd ale ona jest naprawde zayebista, nie mozna sie do niczego przyczepic, wciaga jak bagno

Opublikowano

Nie skonczylem jeszcze nawet Divinity bo w polowie zaczelo mnie troszke nuzyc (ale poczatek mega wypas i gralem po 10h w weekendy) i zastanawiam sie czy PoE caly czas trzyma poziom i wciaga? Warto nabyc ta edycje awanturnika?

Opublikowano (edytowane)

Nie skonczylem jeszcze nawet Divinity bo w polowie zaczelo mnie troszke nuzyc (ale poczatek mega wypas i gralem po 10h w weekendy) i zastanawiam sie czy PoE caly czas trzyma poziom i wciaga? Warto nabyc ta edycje awanturnika?

PoE nuży w podobny sposób. Fabuła zdecydowanie przekombinowana i zrobiona na siłę. Żerowanie na sentymentach i próżności intelektualnych superiorów, którzy za chwile zarzucą mi, że jestem debilem i każą grać w kal of diuti.

(chociaż może moja opinia jest trochę podyktowana tym, że jestem znudzony fantasy i wolę postapo albo cyberpunk, które wydają się mniej szablonowe i mniej dziecinne).

Edytowane przez Il Brutto
Opublikowano

PoE nuży w podobny sposób. Fabuła zdecydowanie przekombinowana i zrobiona na siłę. Żerowanie na sentymentach i próżności intelektualnych superiorów, którzy za chwile zarzucą mi, że jestem debilem i każą grać w kal of diuti.

(chociaż może moja opinia jest trochę podyktowana tym, że jestem znudzony fantasy i wolę postapo albo cyberpunk, które wydają się mniej szablonowe i mniej dziecinne).

Myslę, że Twoja opinia jest trochę podyktowana tym, że jestes znudzony fantasy i wolisz postapo albo cyberpunk, które wydają się mniej szablonowe i mniej dziecinne.

• Plusik 1