Skocz do zawartości

Pomoc przy kupnie auta

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Gość GregZPL
Gość GregZPL
Opublikowano

Dzięki. Troszkę żałuję, że nie odważyłem się na hybrydę, ale zdecydował bagażnik. Hybryda ma niesamowite 5,5 do 100, diesel 6,9. Co i tak jest niesamowitą wartością

Opublikowano

no i fajnie, zawsze lepiej na ulicy spotkać jakieś INNE auto - nie same vw/audi ;)

osobiście zawze się ciesze jak ktoś znajomy kupuje cokolwiek innego niż szary/czarny golf/passat/a3/a4 1.9 tdi :)

Opublikowano

Greg ale ta cena to twoja? Ile w końcum Ciebie wyszło bo ta cena co tam podana to mega okazja. Za tyle to chodzą mega dopasiome Paski nowe czy A4. Fajny, odważny wybór . Propsy!

Gość GregZPL
Opublikowano

165 tysi już z opłatami, do tego opony 8000 zł zimówki, bo auto stoi na letnich i foteliki dla dzieci 1600. Czyli niecałe 180 z opłatami. Nowe takie stoi po 300. Nie mogłem nie skorzystać

Opublikowano

Infiniti M30d S-Premium. Czarny, jasne skóry. 3.0 V6 Diesel, 238KM (6,9 do 100). Pełne wyposażenie, 20 calowe koła. Pierwsza rejestracja 02/2012, gwarancja do 02/2015. Przebieg 8000 km. We wtorek/środę rejestruję

no i (pipi)a to rozumiem, a nie jakieś zakichane BMW dla derektorskiej biedoty. co to (pipi)a ma być w ogóle. 20 inchy też git, myślę, że przy tej furze 15k za komplet opon i tak nie robi wrażenia. 

g r a t u l a c j e 

jak dasz foto to będzie czuć zapach nowego auta. 

auta

co ja (pipi)a piszę

Infiniti 

Lucuś - i bardzo dobrze - tak ma być. Następny w kolejce biznesman kanabis, obstawiam Lexus cabrio

Ja jestem biznensmen mniejszego kalibru. Kupuje alfe 156 <biedak>

Gość GregZPL
Opublikowano (edytowane)

Srebrna, ale za to w mega dobrym stanie, z silnikiem prosto po całkowitej generalce, wymienionymi rozrządami, sprzęgłami i tak dalej. Jak odpuścisz sobie kolor to będziesz miał najlepszą Alfę 156 w tym kraju :)

Edytowane przez GregZPL
Opublikowano

Ja w sobotę znowu robię tournee po salonach, tym razem mam upatrzone kilka samochodów, które chcę sprawdzić jeden po drugim żeby od razu obczaić różnicę i zdecydować się już konkretnie czego chcę. Na pierwszy ogień pójdą Insignia i Astra w kombi, potem Mondeo, ewentualnie Mazda 6, ale to raczej w jakimś komisie musiałbym obczaić, bo najnowsza generacja nie wchodzi w grę.

W ogóle w międzyczasie przeglądam sobie też Allegro i moją uwagę przykuwają takie oferty:

http://allegro.pl/cosmo-sport-insignia-turbo-alu19-navi-maxx-i3855822179.html

Przebieg duży (i ciekawe na ile prawdziwy), ale niby trzaskany u Niemca, a nie u nas. Kurde, nadal sam nie wiem czego chcę -_-

Opublikowano

Lucek jeździłem jakiś czas temu trochę, podobną wersją z tym silnikem tyle że nie kombi. Auto pierwsza klasa , dynamiczne, fajnie wykonane z najwygodniejszymi wg wielu testów fotelami w swojej klasie ale. No właśnie ale z tego co pamiętam to masz dwójkę dzieci, a sam jesteś słusznych rozmiarów, więc te auto będzie da Ciebie/ Was za małe. One jest naprawdę małe w porównaniu do wymiarów zew. Kombi jeszcze jako tako ale np w hatchbacku osoby po 180 cm z tyłu głową mega chaczyła o sufit, bo nawet niższe osoby to robiły! Z przodu też bez szału z miejscem.

Opublikowano

Co Wy ostatnio same oferty z Płocka wyrzucacie :-) ? Kurde nie wiem, czy tego typka nie znam czasem, bo to obok praktycznie...

Insygnia ma jakieś opcję z napędem czy tylko przód?

Opublikowano (edytowane)

No ale to diesel, który nie wchodzi w grę, tylko benzyna ;) No i jakoś nie jestem miłośnikiem Alf - w sensie, że jestem wieśniakiem i nie podobają mi się jakoś specjalnie :D

Z drugiej strony, musiałbym się taką Alfą przejechać po prostu i wtedy ocenić :)

Edytowane przez Lucek