Infidel 218 Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Tego nie wiem, moze jest na lancuchu. Jesli nie, to na 100% przy 120tys. do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Filtr cząstek stałych wymaga przejechania przynajmniej od czasu do czasu dłuższego dystansu poza miastem żeby wypalanie było. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Infidel ma rację, za bardzo się nakręcasz. IMO powinieneś odpuścić tego diesla Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Filtr cząstek stałych wymaga przejechania przynajmniej od czasu do czasu dłuższego dystansu poza miastem żeby wypalanie było. No ja mam w swoim aucie FAP i przebieg ok 180 tys i nie mam z nim problemów, w ogóle z silnikiem zero problemów. Nie no żona 3 x w tyg trasa ok 40 km jakieś wczasy i wyjazdy weekendowy to byśmy tym robili ale... Infidel ma rację, za bardzo się nakręcasz. IMO powinieneś odpuścić tego diesla O rety, rety ja naprawdę się nie nakręciłem, czego dowodem może być to, że odpuściłem tą furę / silnik. Po części także dzięki waszym radą. Ja na furach to naprawdę się nie znam. Wiadomo podobają mi się itd. ale budowa silników itp. to ciemna masa jestem. A w sumie pierwszy raz w życiu bym wybierał używkę stąd może taka lekka "naiwność". Dodatkowo ja kocham C5 obecnej generacji i polecam każdemu się przejechać tym autem. Za ok 90-100 tys zł dostajemy auto o komforcie podróżowania zarezerwowanego dla aut 250 tys zł i drożej. No nic szukam dalej. Dziś żona jakoś w.je.b.ała psa do bagażnika Corsy, nie narzekał strasznie tak więc ciśnienie trochę opadło, bo dobijał ją i mnie jak latał po tylnej kanapie (co z tego, że była mata ochronna jak biegał tam jak głupi i rozpraszał), gorzej z fotelikiem dla dziecka do 3d ale z tym też można jakoś sobie poradzić. Tak więc szukamy na spokojnie, a przy obliczeniach wychodzi, że do października jak się zaweźmiemy to na luzie dozbieramy do auta salonowego, w klasie o której myślimy za gotówkę. Jednak jak będziecie mieli jakieś fajne info, że np znajomy sprzedaje jakieś kombi z salonu PL, najlepiej w benzynie to walić śmiało. Edytowane 22 Lutego 2014 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 No, uff... Bierz benzyne, tak jak chłopoki mówią. Takie małe "trasy" prędzej czy później by sie odbiły na aucie. Inna sprawa, że po przygodzie z C4 nigdy w zyciu nawet mi przez myśl nie przejdzie Citroen:f. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 A co się działo z tym C4 ja ze swojej C5 jestem mega zadowolony ale mam ją od nowości, ma teraz 3 lata więc może dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Balon jaki silnik masz w tej Corsie? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 1.4 16V 90 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 A co się działo z tym C4 ja ze swojej C5 jestem mega zadowolony ale mam ją od nowości, ma teraz 3 lata więc może dlatego. co chwile sie cos (pipi)ało (3 razy moduł ABS - o kosztach nawet nie wspominam...), silnik jakoś (pipi)owiasto chodził, zimą czujniki parkowania wariowały, problemy z centralnym (klapa bagażnika, która sie sama otwierała), co chwile padały żarówki i jeszcze pewnie wiele rzeczy, które mnie w(pipi)iały, ale nie pamiętam. dodam, że auto raczej (wiadomo jak jest, ale sprawdzane było dosyć dokładnie) pewne, bezwypadkowe. oczywiście rozumiem, że są osoby, które Citroena chwalą (np. Ty;) - każdy wyrabia sobie swoją opinie o samochodzie/marce. dla mnie Cytryna to (pipi):). Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Różne roczniki, różne modele, IMO ciężko to jednak porównywać. Roczniki francuzów z pierwszej połowy ubiegłej dekady na pewno wypadały gorzej niż późniejsze, np. Laguna 2 po lifcie wypada podobno znacznie lepiej niż wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 oczywiście, nie neguje jeśli ktoś ma zaufanie do tej marki. jeden może jeździć bezawaryjnie przez lata, drugi raz w miesiącu musi coś wymieniać. akurat w moim przypadku Citroen okazał się mega miną, więc w oparciu o własne doświadczenia nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Jak ojciec oddawał 407, to po paru awariach w aucie z salonu też miał nigdy nie wybrać Peugeota. Ale ostatnio jednak rozważał 508. Tylko jakby załapał się mniej więcej wtedy na nowego Passata B6, to po aucie z wczesnym 2.0 TDI mógłby równie dobrze psioczyć na VW. Do tematu, to jak dla mnie balon powinien jednak poszukać jakiej benzyny przy tak małych przebiegach. Edytowane 22 Lutego 2014 przez Mustang Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 No ja mam tą C5 2011 z bardzo mocnym hdi 2,2 200 KM z potężnymi 450 nm więc b.dobre osiągi + mega komfotr i mi żona marudzi jak się nim przejedzie, że też tak chce nacodzień, bo tak wygodnie itp. Ja tam mam chyba wszystko co może być elektroniczne i tylko mi te asysty parkowania zimą szwankują powdując błędy w kompie, więc zimą je wyłączam w menu auta i mam spokój. No to dalej wróciłem do tego Aircrossa w benzynie tylko musimy dozbierać, żeby nie brać rat bo Kanabis odradzał bardzo raty. Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Zastanawiam się nad zakupem Hondy Civic przed wakacjami. Ten model produkowany pomiędzy 2001, a 2005 rokiem. Ma ktoś? Jakie opinie? Dużo się różni wersja przed liftingiem z tą po liftingu? Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Panowie ma ktoś jakieś doświadczenie lub przeżycia z Citroen Xsara Picasso ? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Nie wierzę, że nie ma w necie jakiegoś forum poświęconego tej furze. Przecież tej francuskiej multiplii jest u nas od groma Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Panowie ma ktoś jakieś doświadczenie lub przeżycia z Citroen Xsara Picasso ? Ja mam, nawet się fajnie jeździ, ale jest brzydkie jak multipla Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Zastanawiam się nad zakupem Hondy Civic przed wakacjami. Ten model produkowany pomiędzy 2001, a 2005 rokiem. Ma ktoś? Jakie opinie? Dużo się różni wersja przed liftingiem z tą po liftingu? Mam dosyc dluga przygode z Type-R'em,ale ciezko mi porownac jak sie on ma do cywilnych wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 ja jeździłem 5 lat Civiciem z 2002 roku. 1,4 benzyna z manualną klimą, bez szału, ale katowałem to auto do potęgi. objeździłem nim całe Włochy. Silnik ideał, padało non stop zawieszenie z przodu - wylewały mi każde amortyzatory (oryginały czy zamienniki, obojętnie). Zepsuło mi się pokrętło zmiany nawiewu (jest to na linkach i z czasem się zużywa), poza tym sensowne, plastikowe auto które kocham po wsze czasy, bo to pierwsze moje własne. Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 90KM starcza? Czy brakuje trochę mocy? Od rodziców jak biorę astrę z 101KM to jest w miarę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
qraq_pk 371 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 90KM spokojnie starcza w 6 generacji civica przy 1-2 osobach w wozie. Przy pełnym już czuć że przydałoby się trochę więcej kucy. A że 7 generacja waży trochę więcej... niewiele ale jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 starcza, ale szału nie ma. Jak potrzebowałem więcej mocy to wyłączałem klimatyzację Cytuj Odnośnik do komentarza
qraq_pk 371 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 no ale na pewno 1.4 jest pomyłką w 8 generacji (ufo). Dziwię się że ktoś kupował takiego zamuła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Łebi 311 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 starcza, ale szału nie ma. Jak potrzebowałem więcej mocy to wyłączałem klimatyzację True jak mała dawka podtlenku to działa hehe Cytuj Odnośnik do komentarza
qraq_pk 371 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 no w moim 6gen raz wiozłem 5 chłopa i bagaże po dach. Wóz tarł wydechem o każdą fałdę na drodze. Lato, ze 35 stopni. klima właczona i spod świateł ruszałem tak "żwawo", że myślałem że pchając lepsze przyspieszenie osiągnę Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi