Skocz do zawartości

Pomoc przy kupnie auta

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Gość _Milan_
Opublikowano

dacia duster, dobry wybór w tej cenie?

czyli w jakiej ? 

60 000, samochód rodzinny i  w teren, bezawaryjny i nie zbyt szpetny ( z zewnątrz uważam że jest ok).

Opublikowano (edytowane)

Nówka super sprawa, ale niestety w segmencie SUV to mocno nadwyrężą budżet. Tak naprawdę innej opcji nie masz niż Duster, jeśli szukasz czegoś w teren i rodzinne jazdy.

edit. No mówiąc o terenie mówimy o swobodnej jeździe po lasach i zaśnieżonych parkingach. Wiadomo, że nikt na przeprawy takimi autami nie śmiga.

Edytowane przez krupek1
Gość _Milan_
Opublikowano (edytowane)

@lucek

bardzo zabawne (pipi)a, ja mowie o sluzbowych wyjazdach na budowe/ inwentaryzacje/ drogi gruntowe.

Nie mowie o paryż dakar.

Widze po budowach ze duster jest popularny

Ostatnio jak passatem byłem na wyjeżdzie w teren, to się wpier,doliłem ze klima wypłyneła.

Edytowane przez _Milan_
Opublikowano (edytowane)

Suvy w takiej robocie to złoto, mój ojciec ma Outlandera i nie raz już z nim śmigałem na roboty drogowe po lasach i innych za(pipi)ach. Wyjazdy z zasp śnieżnych included. Swoją drogą, ten Duster ma znośnego kopa, bo widziałem jak na A1 ostatnio sunął dobre 170 km/h.

Edytowane przez krupek1
Opublikowano

No ale koniecznie musisz brać 4x4 jak chcesz w " teren" nią wchodzić. Ten najnowszy model niestety ma znacznie brzydsze przednie lampy i grill. Trochę takie ufo z filmów z lat 60/70.

Opublikowano

Przynajmniej Duster sprawia w środku lepsze wrażenie niż robiony naprawdę po kosztach Logan. Poczytaj o tym systemie Media Nav, wydaje się być przydatnym, nowoczesnym gadżetem i na pewno polepsza odbiór prostego wnętrza.

Opublikowano

Logan w środku to straszna padaka, no ale to jest chyba typ samochodu, który ma zawieźć na budowę grupę osob, a nie zapewnić jak najwyższy komfort rodzinie w drodze do Międzyzdrojów.

Opublikowano

Obadałem jeszcze nieco sprawę i kolejnym najtańszym suvem po Dusterze jest Skoda Yeti. Moim zdaniem, o wiele ładniejsza wewnątrz i zewnątrz, ale trzeba byłoby dołożyć ok. 5k za niezbyt bogatą wersję. Wydaję mi się, że należałoby się zastanowić, czy kupowanie nówki ma sens, skoro w tej cenie auta nawet 2-letnie oferują znacznie więcej.

Ciężki orzech do zgryzienia masz, Milan ;)

Opublikowano

Internety mi mówią, że Yeti można zdobyć za 62-63k, a Sportage za 66k, więc faktycznie półka cenowa podobna. Coś mi się wydaje, że Milan już się napalił na tego Dustera, bo w Rodzinka.pl nim jeździli.

• Plusik 1
Opublikowano

Kup na budowe suzuki samurai. Do dzisiaj sie zastanawiam jak to male (pipi), moglo tak sobie radzic w terenie. Do dzisiaj chodzi mi po glowie jako zabawka na weekend, ale offroad to studnia bez dna. 

Opublikowano

dacia duster, dobry wybór w tej cenie?

W tej cenie - biorąc pod uwagę Twoje wymagania - lepszej nówki nie dostaniesz. Za 65 tys. masz auto AWD na pełnym wypasie. Niestety tylko 3 gwiazdki w teście Euro NCAP. Lucek na bank by brał, ale poślubił Supernianię, więc w grę wchodziły tylko pięciogwiazdkowe auta.

• Plusik 1
Opublikowano

W tej cenie - biorąc pod uwagę Twoje wymagania - lepszej nówki nie dostaniesz. Za 65 tys. masz auto AWD na pełnym wypasie. Niestety tylko 3 gwiazdki w teście Euro NCAP. Lucek na bank by brał, ale poślubił Supernianię, więc w grę wchodziły tylko pięciogwiazdkowe auta.

Nie brałbym, bo to auto jest odrażające pod każdym względem oprócz wyglądu zewnętrznego :( Z drugiej strony jest tanie i dość popularne, więc jak się Milanowi podoba to niech bierze. Ja osobiście wolałbym jednak dołożyć do wspomnianej Skody Yeti czy Kii Sportage.