winner 183 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 O tak, Laguna II w dieslu mmmm.... Nie ma lepszej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 W cenie do 7 tys. szukałbym chyba Seata Ibizy, albo Mazdy 323. W miarę solidne autna. Do francuskich aut mam uraz, stąd Laguny bym raczej nie brał, choć wizualnie mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Znam przypadek, Laguna II i silnik 2 razy wymieniany, a za trzecią awaria na złom poleciała. Fajnie całkiem wygląda, ale to szrot. Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 972 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Zakochalem sie w tej Alfie Podobno kazdy raz fan motoryzacji musi miec raz w zyciu Alfe, to prawda forumku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 (edytowane) Chyba tak, a która Alfa podbiła twoje serce, Brera? Edytowane 18 Października 2014 przez Pajda Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Znajomy kupił 159 2.0JTD 3 dni temu i już wymienił czujnik położenia wału i sterownik klimatyzacji, a w kolejce czeka jeszcze zawór podcienienia i regulator napięcia alternatora. Nie powiem, jest smutny, bo podczas zakupu wszystko było niby sprawne i auto było sprawdzane. Przejechał 800km i takie cyrki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nie_lubie_was_rozrabiaki 8 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Miałem w Volvo silnik od Renault i był zaj.ebisty. Szkoda tylko, że pasek rozrządu (pipi).nął - ten typ tak ma. Ale to był francuski TDI (1.9 TDI 95 km) a nie common rail, dci. Autko ma sześć biegów, po wymianie rozrzadu, turbiny - zarezerwowane do wtorku jak przyjade wlasnie do domu, to jade od razu - bo to nie daleko. Obejrze sobie i tyle. Potrzebuje auto na trase, ta laguna wydaje się jak znalazł, bo na 6 w niemczech eko sobie pojade 150 Laguny II to już nie mają opinii królowej lawet, więc dlatego się nad nią zastanawiam. Co do Japońca to tak samo jak ludzie mówią o awaryjności alf, francuzów itp - ja mowie o awaryjnosci japońców ECU w galancie wymieniałem 5 razy, w civicu ciągle mi padał alternator... Nie chce już więcej ich. W marcu już sobie tu w germanii kupie alfe 156 ostatni wypust najlepiej (taki mam plan przynajmniej) i sprowadze ją do kraju, a może zarejestruje i dam już im te ełrasy za podatek drogowy (póki co, cebula), więc auto nie ma być na lata, a raczej na chwilę... Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Był za(pipi)isty ale pasek (pipi)ną jaki to ma sens. Wybij sobie to auto z głowy albo brnij w błędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 mama ma lagune 2 1.9dci z 2007. kupila ja z przebiegiem 70 kilku tysiecy km. przez 45k km nie dzialo sie tam nic, samochod jezdzil jak marzenie. jednak przy okolo 118k km strzelil pasek klinowy i przestalo byc tak kolorowo. Do tego progi troche pordzewialy i tez trzeba bylo je bylo robic, bledy w komputerze to chyba standard. Plusem jest swietny wyglad budy w kombi po fl, mega wygodna pozycja za kierownica, spory bagaznik, duzo miejsca w srodku i nawet fajny dzwiek silnika jak na diesla. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Znajomy kupił 159 2.0JTD 3 dni temu i już wymienił czujnik położenia wału i sterownik klimatyzacji, a w kolejce czeka jeszcze zawór podcienienia i regulator napięcia alternatora. Nie powiem, jest smutny, bo podczas zakupu wszystko było niby sprawne i auto było sprawdzane. Przejechał 800km i takie cyrki. No to słabo było sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Znajomy kupił 159 2.0JTD 3 dni temu i już wymienił czujnik położenia wału i sterownik klimatyzacji, a w kolejce czeka jeszcze zawór podcienienia i regulator napięcia alternatora. Nie powiem, jest smutny, bo podczas zakupu wszystko było niby sprawne i auto było sprawdzane. Przejechał 800km i takie cyrki. No ja mam od ponad pół roku 1.9 jtd i wymieniłem tylko pare wahaczy i linki od ręcznego więc twój znajomy kupił jakąs mine na kółkach i była chu.ja sprawdzana moim zdaniem. Ile dał za nią 3 tysiące? Równie dobrze to samo moge powiedziec że mój kumpel ostatnio kupił civica i był bardzo smutny kiedy rdza zjadła mu pół podwozia, musiał wymienić zawieszenie itd. No a hondy ponoc takie niezawodne. Mógł kupić alfe jak ja frajer Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Hehe, Laguna. Ostatnio właśnie kolega robił mi podliczenie: kupił Lagune za 9, włożył w nią 6, a sprzedał za 7 tys. : ) Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Była sprawdzana w ASO Fiata... Albo taki pechowy egzemplarz, albo wszystko było zrobione pod sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nie_lubie_was_rozrabiaki 8 Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Był za(pipi)isty ale pasek (pipi)ną jaki to ma sens. Wybij sobie to auto z głowy albo brnij w błędzie. To była ironia... Powiedzcie mi może lepiej co się tak niby psuje w tych lagunach, a nie "że się psuje", bo narazie to wygląda na takie samo gadanie jak o alfach. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 (edytowane) Ja słyszałem że elektryka strasznie sie je.bie w nich ale to tylko słyszałem więc wiarygodne to tak samo jak awaryjnośc alfy bo kolega kolegi powiedział Edytowane 19 Października 2014 przez kanabis Cytuj Odnośnik do komentarza
Nie_lubie_was_rozrabiaki 8 Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 (edytowane) W C5 też podobno jest awaryjna, ja nie miałem żadnego problemu akurat, żadnych głupich błędów ani nic, kolega z kolei taką samą C5 miał, nawet ten sam kolor... Co chwila jakieś problemy, błędy, podświetlenia gasły ogólnie choinka na desce rozdzielczej. edit: W 159 jest JTDm, to inne niż te twoje jtd, bo ty chyba nie masz 159? Edytowane 19 Października 2014 przez Nie_lubie_was_rozrabiaki Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 A no sorry niedoczytałem ze chodzi o 159 xD przepraszam winner, a historie o hondzie kolegi zmysliłem Cytuj Odnośnik do komentarza
Luk248 104 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Mam dylemat jak cholera. Chce zmienić moją zasłużoną Octavke na coś nowego. W grę wchodzi jakieś Audi, Bmw i może Opel Insygnia. Chcę wydać około 10000€. Każda pomoc mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Jakie Audi i jakie BMW? Cytuj Odnośnik do komentarza
Luk248 104 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Jakas A6 a z BMW to sie wcham miedzy 3er, albo 5er. No i chce w benzynie bo generalnie robie malo kilometrow Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Dla mnie BMW 5 to faworyt, ale nie w tej cenie najnowsza generacja ciężko osiągalna u nas, nie wiem w jakim kraju Ty mieszkasz. Poprzednia generacja jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Luk248 104 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Mieszkam w DE. Wiadomo ze poprzednia generacja. Do 10000€ to w najlepszym przypadku roczniki do 2009. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 No i tak zayebiście, ja bym na bank brał Piątkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Ja jestem za A6, wydają się mieć w środku więcej miejsca, niż BMW. Ogólnie to jest kwestia chyba wybitnie gustu, bo są to auta zbliżone do siebie, no ale jak wsiadłem do 5, a potem do A6, to dla mnie różnica była kolosalna, chociaż obiektywnie, pewnie są to bardzo zbliżone do siebie pojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Kolega z miesiąc temu wybierał właśnie między 5'tka (E60), a Audi A6. Wybrał A6'tke, wg mnie dobrze. Aczkolwiek ja i tak bym brał jakieś ładne E90 albo C Klase:). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi