Skocz do zawartości

Pomoc przy kupnie auta

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

haha tommo centralnie przegląda te same modele co ja xD Niech zgadne jestes z miasteczka do 50k? 

Fiat coupe wygląd zaje.bisty ale to fiat więc jesli o elementy wykonania pewnie kupa. ostatnio widziałem pieknego czerwonego coupe na Ostrołęce. Wiadomo, każdy głowe odwróći nie ma bata. jeszcze doj.ebać otwierane do góry drzwi i za 6 koła masz najbardziej efekciarski samochód jaki moze byc w tej cenie na świecie. oczwyiscie tylko z wyglądu :) 

Damian no chciałem wrzucic ten 

saab_9_3_2008r_91000km_jozefow_mazowieck

No ale to juz rok 2008 nie 2005. 

Gość Beka Wnusiu

jestem z metropolii do 10k

i tak jeszcze sie nawet na prawko nie zapisalem(chociaz badania i profil kierowcy juz mam) to do wakacji podumam, najgorzej bedzie z samym zakupem, zeby nie wj,ebac sie na mine kupuujac szrota od cwaniaka andrzeja

Jednak Saaba nie będzie

http://olx.pl/oferta/saab-9-5-2-0t-2005-r-CID5-ID7DIWN.html#ceb8ca6755

Oglądałem dzisiaj dokładnie ten egzemplarz. Samochód faktycznie bardzo ładny z zewnątrz i w środku. Niestety mechanicznie sporo niedomagał. Silnik z każdej strony zlany olejem, dodatkowo szum spod deski i bardzo słaby dół jeśli chodzi o przyspieszenie. Ogólnie model bardzo fajny ale trzeba poszukać innego egzemplarza. 

W sumie też rozglądam się za samochodem. Mam dość precyzyjne kryteria, czym ograniczyłem sobie ilość egzemplarzy do obejrzenia. Kompakt, silnik 1.6, koniecznie tempomat i najlepiej ESP. Oglądałem Renault Megane z 2006 z przebiegiem 55k, całkiem ładne i zadbane, świetnie wyposażone, no i ten mały przebieg (a sam dość dużo dołożę w najbliższych miesiącach). Równocześnie kusi mnie by namierzyć odpowiedniego Focusa 2 z 1.6 Ti-VCT. Golf V także mi się podoba, ale rozważam tylko 1.6 8v, który raz szału nie robi, dwa tych wersji nie ma aż tak wiele. Widziałem jednego całkiem blisko, ale ma już 160k i wgnieciony próg. Astra III też mogłaby być, ale akurat nie znalazłem odpowiednich egzemplarzy w pobliżu.

zderzaki to chyba w ogóle od innej toyoty założone, albo tak pomalowane.  Zdecydowanie wolałbym cougara no i młodszy będzie. 

a najlepiej na pierwsze auto to kup coś normalniejszego, focus, astra czy coś takiego. Bo te co wymieniasz to wygląda jakbyś chciał zrobić szpan na siłę i prędzej może wyjść z tego wiocha ;)

Gość Beka Wnusiu

wczoraj dowiedzialem sie, ze dobry kumpel sprzedal mazde 323f 97z gazem z sekwencją , w dobrym stanie na chodzie, blachy dobre tylko jakieś tam drobne bzdety do zrobienia za garsc miedziakow. wystawil ogloszenie za 1k i w ciagu godziny byl sprzedany o_o

zeby idiota powiedzial wczesniej to od reki dalbym mu dwojke golda bo furka zacna i se jezdzilbym

kupil za 4,5k kilka miechow temu a pogonil za jedynke, to je dopiero biznes

• Plusik 1