Skocz do zawartości

Pomoc przy kupnie auta

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może lepiej autko z salonu niż kilkuletnie wypasy które podałem.

Jest możliwość pomiędzy, 2-3 letni samochód kupiony od dilera marki w ramach programu dającego gwarancję i inne profity. Np:

https://gebrauchtwagen.bmw.de/CarSearch/Details/1258618/17

Minimalny przebieg, cena 20k euro niższa od nówki z tym silnikiem bez opcji i nawet 60k jeśli policzyć opcje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja przez ostatnie 3 tygodnie zrobilem 17letnim e46 ~4000km z czego 3tys w trasie do chorwacji i rowniez wszystko w porzadku. Jestem nawet mile zaskoczony bo spalil rekordowo malo (6-7l/100km).

Opublikowano

Moje e46 zaczyna coraz częściej się psuć, teraz jakieś totalne pierdoły typu podnośnik szyby, ale kase drenuje z portfela. Na bieżąco naprawiane wszystko a i tak jest niewdzieczne. Znajde coś wartego uwagi do 20 tyś,z jakąś mocną benzyną pod maską? Rocznikowo ok. 2004-05.

Opublikowano

Na szczęście w tym przedziale cenowym mocne wersje nie trzymają już tak ceny, bo ludzie boją się wydatków na paliwo. Może Astra H z 2.0 turbo? Tylko poczytaj opinie o silniku, sam nie orientuję się za bardzo, bo oglądałem jak już 1.6.

Opublikowano

właśnie myślę nad astrą h, tyle że 1.6turbo. Spalanie wg internetu podobne, a koszty utrzymania zapewne niższe. Tylko trafić nie bitą i nie katowaną to pewnie jak wygra ć na loterii

Opublikowano

Obecnie jezdze 2.8l benzyna, 193km. Chcialbym coś porównywalnego.

Watpie. W co bys nie wsiadl, mimo ze mlodszego, ale w tym budzecie to nie bedziesz zadowolony. 20k to jest wlasnie budzet na E46 330/328. Alternatywy nie widze.