Skocz do zawartości

Pomoc przy kupnie auta

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wcześniej troche było o kabrioletach, to z tych tańszych polecam Citroen-a C3 Pluriel. U mnie co prawda żona taki użytkuje ale sam również lubię nim jeździć :-) Z tego co widzę to na wartości nie traci, a na ulicach coraz ich więcej widuję :)

Opublikowano

To prawda,ze zlozenie dachu to meczarnia? Kolezanka mi opowiadala,ze okropnie to rozwiazali i jestem ciekaw ile w tym prawdy. Tak swoja droga szkoda,ze elementy dachu trzeba zostawiac w garazu.

Opublikowano (edytowane)

Panowie to już oficjalne, zmieniam samochód. Prosze polecic jakis piekny sedan do 12 tyś(3koła zostawiam na wkład) w benzynie(ze sprzedaży audika założę możliwie najlepszą instalacje lpg). Dynamiczny, nie zjadający spalaniem silnik do pojemnosci 2.0-2.2, najlepiej wersja turbo, żeby miał min te 150 kuca.

Zależy mi na pięknym stanie wizualnym w tej cenie, bogatym wyposażeniu(czarny sedan+jasna skórzana tapicerka), rocznikowo wolałbym coś w miarę młodego.

Jakiś rover, może saab, a może doyebana A4?

tak w skrócie, samochód musi wyglądać prestiżowo, żeby sąsiedzi zesrali się na rzadko a świnie miały mokro jak będę z niego wysiadał,posiadać w miarę tanie części, być mało awaryjny i żeby bardzo zadbane egzemplarze nie były słabo dostępne

Edytowane przez najdas85
Opublikowano

To prawda,ze zlozenie dachu to meczarnia? Kolezanka mi opowiadala,ze okropnie to rozwiazali i jestem ciekaw ile w tym prawdy. Tak swoja droga szkoda,ze elementy dachu trzeba zostawiac w garazu.

W Top Gear Jeremy się śmiał dawno temu z Citroena C2 Cabrio.

Opublikowano

Saaby sa swietne,ale ten srodek... haha :D. Takie 1.8T dobra opcja.

Szejdj, w niedziele widzialem wlasnie jak szydzil z Pluriela,ale jestem ciekaw jak to jest naprawde, bo wiadomo,ze w TG lubia koloryzowac :). Oryginalny pomysl, chyba 5 roznych wariacji nadwozie. Auto gejowe, pomysl nieglupi, zastanawia mnie wlasnie wykonanie tego.

Opublikowano (edytowane)

Odnośnie tego SAABa, 2.2 z opla to jest porażka, nie znajdziesz takiego co nie łapie błędów egr, nie kopci, nie ma zajechanej turbiny. Jeśli coś to tylko Saabowska turbo benzyna której nie znajdziesz w idealnym stanie. Sprawdzone info, na pewno nie w tych pieniądzach. Rover 75 jest tragiczny, dla emeryta. Jedynie MG ZT na którego w idealnym stanie nie masz. 

http://allegro.pl/lexus-is-200-automat-skora-prestige-i5640860377.html

Edytowane przez Dud.ek
Opublikowano

od bmw wole http://allegro.pl/idealny-9-3-gwarancja-i5625233904.htmlprzynajmniej wyroznialbym sie troche na ulicy

TYPIE GURWA TY BECZYSZ JAK COŚ CI SIE ZJE.BIE W STARYM ZŁOMIE GDZIE CZĘŚCI DOSTANIESZ ZA GROSZE NA SZROCIE TO JAK CI W SAABIE ZAWIECHA CZY COŚ INNEGO PADNIE TO OSZCZYSZ TE JASNE SKÓRY I ŻADEN SZMUL TAM NIE WEJDZIE BO BĘDZIE JE.BAĆ BIEDOTO TYPIE CZAISZ. KUP SE GURWA MOTORYNKE TYPIE

ten rover fajny, ale 115 koni w automacie i przy tej masie to szału nie zrobi.

• Plusik 2
Opublikowano

lexusy ponoć nie bardzo sie nadaja do zagazowania

a czemu rover dla emeryta? kozak limuzyna typie.tylko szukac min 150 kuca. kumpel kiedys se kupil na pierwszy samochod 620 w benzynie 2,0 czy 2.2 T ponad 200 kuca, czarny lakier i te jasne skórki, ku,rwa ale to był wóz, szkoda, ze wje,bal sie w komus w ogrodzenie i poszedl na szrot

Opublikowano

115 kuca i srodek jak w matizie ojca xd kisne

Twój stary ma skóry w matizie? Ja pier.dole to chyba na rokse nim jezdzi

Co do rovera 75. Zaje.bista fura, brałem pod uwage najbardziej obok alfy. A srodek nie ma sobie równych to fakt. 

Aha ten rover tez ma 115 kucy i z chu.jowszym silnikiem niz alfa z której sie smiałes ;)

Opublikowano

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-156-wersja-gta-ID6y84YF.html

Patrz typie , 3.1 silnik 250 koni, obs.rałbys sie na mietowo nawet masz spojler który mógłbys zdemontowac i przy(pipi)ac do matiza ojca zeby miałs zanse sie scigac z toba. Z taka fura może bys nie musiał cąłować w ręke świętego krzystofa co wisi u ciebie na lusterku w tym patologicznym rzęchu zwanym audi 80 przy wyprzedzaniu kolumny eLek

Opublikowano

Wyobraź sobie, że możesz mieć auto narysowane przez mistrza Italdesign, Giorgetto Giugiaro, ale o azjatyckim poziomie niezawodności. Z mocnym, dwulitrowym silnikiem, ale ekonomiczne i bardzo dobrze współpracujące z LPG. O prostej konstrukcji, ale zapewniające niebywały komfort dzięki wielowahaczowemu zawieszeniu z tyłu. Z klimą, skórami, alusami, pełną elektryką, "drewnem", w dodatku bardzo łatwo o auto w dobrej kondycji, od pierwszego właściciela. A to wszystko za niecałe 5-6 tysięcy złotych polskich.

Brzmi kusząco? Czy już wiecie, o czym mowa?

daewoo-leganza-3.jpg

:dynia:

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

typy co wy tu wrzucacie? lexus is 200 za 12k? alfa gta za 15k? tommo skarbonki szuka? czy bedzie sie zglaszal do 'auto marzen kup i zrob'?

Edytowane przez Szejdj
Opublikowano

No jak on chce auto powyżej 150 koni żeby założyć gaz, no i żeby sie nie psuło. No i zeby wyglądało. No i że za 12k. 

Widzisz choc cien logiki w tym? 

tommo kupuj fiata coupe je.bnij znaczek ferrari, fiacik lubi gaz. Jak dla mnie to idealny samochód dla ciebie. Oprócz nubiry albo leganzy