krupek 15 475 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 Za 30k to i cabrio by było nawet. Prestiż nie do opisania. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 (edytowane) już 3 strony dyskusji, a jeszcze nie padła propozycja e36? zgłaszam kandydaturę. no i wnętrze 20 letniej bmw > wnętrze tej corsy Super. Teraz zamknij oczy i pomyśl jak Red menager zarządzający zespołem ludzi podjeżdża pod swoją nową pracę (zapewne w jakimś nowym biurowcu) 20 letnim padłem, które królują w topach pożądania świeżych 18letnich posiadaczy prawa jazdy. Gorzej oby tylko nie było upału bo klima w postaci szyberdachu może nie wystarczyć na jego dress code mimo tak wytwornego wnętrza. Już pomijam fakt że sąsiedzi mogliby mu zabronić parkować to coś na parkingu pod ziemią ze względu na emisję spalin. Tak serio to rozumiem że dla kogoś takie auta są fajniejsze od nowszych, skromniejszych, nie zużytych i tańszych w eksploatacji ale akurat Red trochę innych aut szuka. Edytowane 3 stycznia 2016 przez balon Cytuj
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 tak wiem, pisałem to z przekąsem. Chociaż takim swiftem czy corsą też szału na tym parkingu nie zrobi, ale Redowi nie o to chodzi prawda? Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 No ale to akurat normalne zjawisko w Europie zachodniej że po mieście jeździ się miejskimi, autami w benzynie. Dzięki takiemu auto nie zwróci uwagi co innego takie stare padło zaraz by z niego zbitę mieli w korpo. To w PL jest kultura jeżdżenia 3km do pracy wypasionymi turbo dieslami z przebiegami 200 tys+. Cytuj
kanabis 22 449 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 Ja jezdze do swojego korpo 1km moim dizelkiem. Ale całe szczescie 13 letnim nie 20 Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 (edytowane) Za chwile to dopasujecie mi auto pod styl zycia, rozmiar zony, liczbe dzieci i kolor majtek xdAuto chcemy kompaktowe, mlode, nie zgnite, tak by posluzylo z 6 lat.Do roboty bede jezdzil tramwajem jak lamus, bo bynajmniej nie jest to biurowiec tylko stary budynek w centrum aa no i wazne, powtarzam, wazne, ze mieszkac bede w sredniej dzielnicy, wiec auto musi byc skromne. Audi mi rozkradno. Edytowane 4 stycznia 2016 przez _Red_ Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 No to jak nie będziesz jeździł ją na codzień to bierz 20 letni bmw w td tylko szukaj modelu z kilmą automatyczną. Problem rozwiązany. Cytuj
kanabis 22 449 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 Bierz astre taka jak ma czezki, zaje.bista jest ale nie wiem czy nie kosztuje milion. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 Ona ma chyba 3. Jak 3 to na bank starczy budżetu. Tyle że on ma 3 dzwiową, a Redy chyba 5 dzwiowej bryny szukają ? Cytuj
kanabis 22 449 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 Skoro chcesz koniecznie w miare młode auto to juz podalismy ci ze rozgladaj sie za ceedami i i30. Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 To teraz do swojej wishlisty dorzuciłem to http://otomoto.pl/oferta/hyundai-i30-klimatyzacja-serwisowany-2012r-5drzwi-ID6yf1KJ.html Do Jastrzębia to nawet nie tak daleko. Byleby wziąć auto gdzieś na kanał i przebadać. A dołożyć do aktualnego i30 nie dasz rady? Co do klimatyzacji. Od lat mam kontakt z klimatyzacją manualną oraz automatyczną i zasadniczo ta druga bardziej przydaje się w trasie podczas upałów - manualna w pewnym momencie zaczyna chłodzić za bardzo i ją wyłączam, by po jakimś czasie włączyć ponownie. Na krótkich odcinakach w gorący dzień nie ma wielkiej różnicy, bo zwykle klimatyzacja pracować będzie przez cały czas, a kiedy nie ma upału i tak jeździ się bez klimy. Poza tym włączona klimatyzacja w niedużym stopniu, ale zauważalnie, zwiększa zużycie paliwa i zabiera nieco mocy, co czuć w słabszych samochodach - dlatego czasem warto jej nie włączyć albo w automacie użyć przycisku off. Natomiast przydaje się też bardzo do usunięcia zaparowania szyb, nawet w zimie. Zasadniczo to na tyle ważny element, że na pewno nie kupiłbym samochodu bez klimatyzacji. Niemniej nie przeszkadzałaby mi klimatyzacja tylko manualna przy podobnym budżecie. Cytuj
kanabis 22 449 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 (edytowane) @balon 3 ? Myslalem ze 4? Co za biedak. No to faktycznie mozna sie za tym rozejrzec w hatchbaku. Moj kumpel ma w benzynce to sobie chwali, wyposazenie tez spoko Edytowane 3 stycznia 2016 przez kanabis Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 No astra 3 czy Corsa w 3 drzwiach są ładne (astra nawet bardzo), w 5 już takie se się robią. Z 3 drzwiowymi jest ten problem, że potem trudniej sprzedać. Bo nie ma jak fotelika na tyl włożyć, czy dziecka małego. No jest to racja bo nie wyobrażam sobie maleńkiego gówniaka w gondoli upychać na tył przez przednie drzwi. Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 (edytowane) Skoro chcesz koniecznie w miare młode auto to juz podalismy ci ze rozgladaj sie za ceedami i i30.Taki mam plan. Bede sobie szukal wsrod tej klasy. 5-drzwiowe to koniecznosc. @Mustang. Wiadomo, ze zawsze mozna dokladac i dokladac, ale jakas granice sobie wyznaczylem, bo za chwile kupie infinity Ogolnie dziekuje za porady, juz mniej wiecej wiem co i jak. Edytowane 3 stycznia 2016 przez _Red_ Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 i30 to bardzo fajne autko, 1.4 spala w miescie niecale 7literów 1 Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 Red nie bierz hundaia a ni Kii.. Mam znajomego w firmie flotowej to opowiedział jaka jest awaryjność tych cudów techniki jakimi są Kia Ceed i Hyundai i30. Moja sugestia - szukaj albo Toyoty Yaris albo Swifta - jeśli nie przeszkadza Ci mały bagażnik. Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 (edytowane) No i plot twist o 180° Pewnie ile ludzi tyle opinii. Ja o hujdaja nie dbałem w ogóle, a nigdy nie rozsypał się w drodze, nie było też problemu z odpaleniem (no raz - jak akumulator padł). Na autocentrum bardzo chwalą i30 i Cee'd do 'rodzinnego' użytku. Może gorzej to wygląda w profesjonalnym transporcie. Ogólnie w pierwszej kolejności pojeżdżę obadać Corsy, i30 i może jeszcze coś. Ten typ pisze, że sprowadza tylko Hundaie i Kie i nie ma problemu z podjechaniem do serwisu Hyundaia celem weryfikacji stanu auta http://allegro.pl/hyundai-i30-2010r-1-4b-6-sztuk-ladne-zapraszam-i5892635746.html Oferta wygląda ciekawie, co prawda 2010, ale ładne wyposażenie. Edytowane 3 stycznia 2016 przez _Red_ Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 Ale co się tam psuło? We flotach zwykle mają diesle, może to problemy typowe dla takich silników były? A może Fabia lub Ibiza kombi 1.4/1.6? Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 A może wina leży że samochód był we flocie jak jeździ 10 osób samochodem i każdy ma w (pipi)e to jak się go traktuje bo nie za własny pieniądze ?. To choćby był czołg to i tak go za(pipi)ią Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 Tak naprawdę to w tych kategoriach (klasa B/C, stosunkowo nowy samochód i prosta benzyna) trudno o konkretną wtopę. Jakbyś znalazł fajne 207, Clio, Punto, Polo, Fiestę itd. to też nie będzie złym wyborem. Skoro ci nie zależy możesz rzeczywiście szukać nieco mniej cenionych marek dla lepszego stosunku ceny do jakości, ale poza tym jest spore pole manewru. Może są jakieś modele, które po prostu ci się podobają? Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 Ogólnie w pierwszej kolejności pojeżdżę obadać Corsy, i30 i może jeszcze coś. Ten typ pisze, że sprowadza tylko Hundaie i Kie i nie ma problemu z podjechaniem do serwisu Hyundaia celem weryfikacji stanu auta http://allegro.pl/hyundai-i30-2010r-1-4b-6-sztuk-ladne-zapraszam-i5892635746.html Oferta wygląda ciekawie, co prawda 2010, ale ładne wyposażenie. Rozmawiałem z facetem. Jest mechanikiem, dorabia dodatkowo na sprowadzaniu hyundaiów i kijanek. Wydawał się konkretny, mówiąc, że ściąga towar z salonów, który sam sprawdza dokładnie. Można przyjechać, pomierzyć, zbadać. Przyznał, że lakier na zderzaku jest odmalowany, co wynika z miernika. No czyli pierdoła, być może otarte na parkingu. Do wyposażenia sam może domontować w cenie czujniki parkowania, wtedy miałbym komplet elektryki, jaką chciałbym posiadać. Gdzieś w tyle głowy zatem czuję, że to nie jest Mirek-handlarz, ale z drugiej strony - mechanik potrafi też prawdopodobnie zreanimować szroty. No tylko ta historia auta z Austrii - szukam właśnie jakiegoś wiarygodnego weryfikatora po VIN. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 (edytowane) mechanicy tych czasach znaja bardziej zasady manipulacji ludzmi niz akwizytatorzy, podziwiam jak potrafia podejsc do klienta, to udawanie niby prostego uczciwego mechaniaka, albo zimnego mechanika informatyka, echh, nienawidze ich. Jedyny błąd jaki popełniłem za mldou, nie interesowałęm się samochodami, chciałbym byc na poziomie np. pajdy w tej kwestii. Edytowane 3 stycznia 2016 przez ajebisty 2 Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 Ogólnie w pierwszej kolejności pojeżdżę obadać Corsy, i30 i może jeszcze coś. Ten typ pisze, że sprowadza tylko Hundaie i Kie i nie ma problemu z podjechaniem do serwisu Hyundaia celem weryfikacji stanu auta http://allegro.pl/hyundai-i30-2010r-1-4b-6-sztuk-ladne-zapraszam-i5892635746.html Oferta wygląda ciekawie, co prawda 2010, ale ładne wyposażenie. Rozmawiałem z facetem. Jest mechanikiem, dorabia dodatkowo na sprowadzaniu hyundaiów i kijanek. Wydawał się konkretny, mówiąc, że ściąga towar z salonów, który sam sprawdza dokładnie. Można przyjechać, pomierzyć, zbadać. Przyznał, że lakier na zderzaku jest odmalowany, co wynika z miernika. No czyli pierdoła, być może otarte na parkingu. Do wyposażenia sam może domontować w cenie czujniki parkowania, wtedy miałbym komplet elektryki, jaką chciałbym posiadać. Gdzieś w tyle głowy zatem czuję, że to nie jest Mirek-handlarz, ale z drugiej strony - mechanik potrafi też prawdopodobnie zreanimować szroty. No tylko ta historia auta z Austrii - szukam właśnie jakiegoś wiarygodnego weryfikatora po VIN. Najprosciej to wziac od typa VIN, info w ktorym salonie bylo kupione i do nich przedzwonic i sie wszystkiego dowiedziec. Zanim zadzwonisz do niemcow to przedzwon do jakiegos aso w polsce i sie dowiedz czy ich baza jest na cala europe to moze Ci polak sprawdzi co tam bylo robione u austriakow. Jak tak dygasz za 30k, to ogarniecie telefonu do salonu u niemcow to obowiazek. Cytuj
kanabis 22 449 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 mechanicy tych czasach znaja bardziej zasady manipulacji ludzmi niz akwizytatorzy, podziwiam jak potrafia podejsc do klienta, to udawanie niby prostego uczciwego mechaniaka, albo zimnego mechanika informatyka, echh, nienawidze ich. Jedyny błąd jaki popełniłem za mldou, nie interesowałęm się samochodami, chciałbym byc na poziomie np. pajdy w tej kwestii. Bez kitu. U nas juz jeden taki typ jest skonczony xD wzieli sei za typa ostro, pozwy zbiorowe, interwencja w mediach lokalnych. Typ potrafił nie tylko krasc czesci z aut kobietom ale tez psuc je, jakas typiara pojechała z wymianą oleju a typ gadał ze skrzynia rozje.bana jest i trzeba wymienic xD Jezu takich biłbym az by zawory w gaciach padły Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi