Skocz do zawartości

Pomoc przy kupnie auta

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak sprzedawałem samochód ostatnio i przyjeżdżał jakiś cymbał, co mi wmawiał, że silnik dziwnie pracuje albo ryska na zderzaku to powód do oddania samochodu do lakiernika to mu powiedziałem wprost, że tracimy czas i się z nim pożegnałem. Dwóm takim podziękowałem a trzeciemu specjalnie grałem na nerwach aż się poddał.

Niestety Red, im tańszy samochód sprzedajesz tym więcej cmokania będzie.

Edytowane przez Szejdj
  • Plusik 1
Opublikowano

Na szczęście jeden gość chce niby na 100%. Trzech się "umawiało" bez skutku, ale ten już miał być z kasą za pół godziny, gdyby nie to, że nie mam teraz jak się umówić (praca).

Mam jutro do komisu mu to odwieźć, potem on mnie z powrotem wyrzuci do centrum swoim autem. Ciekawe czy deal dojdzie do skutku :notsure:

Tylko pamietaj by podpisac z nim umowe, a nie taka in blanco ;)
Opublikowano

Naturalnie, inaczej byłoby mi ciężko zgłosić zbycie pojazdu :) Koleś prowadzi firmę i chce taniego wózka, by robotnicy mogli wozić dupska i bagaże. Dla mnie spoko, niech sobie rdzę wyczyści, a ja pozbędę się balastu, który za miesiąc musiałbym ubezpieczać na 2016.

Opublikowano (edytowane)

a nie accenta?

co do volvo...

mojej poprzednie auto to volvo bylo i przyznam, ze duzy sentyment mam do tej marki po nim i moge ja szczerze polecac. 

Plusy:

+ bardzo fajne prowadzenie i zawieszenie

+ bardzo (!) dynamiczne (subiektywnie duzo bardziej, niz niektore inne auta z takimi samymi parametrami na papierze- krzywa mocy i momentu byla w nim tak zrobiona, ze naprawde mase frajdy dawal w czasie jazdy), przy tym oszczedne

+ "twardy", meski charakter auta widoczny np. w takich aspektach jak wspomaganie kierownicy, ktorej nie wystarczy obracac malym paluszkiem, tylko trzeba zlapac za morde i poprowadzic

+ design (to akurat kwestia gustu, mi akurat szwedzka minimalistyczna stylistyka bardzo odpowiada, niektorzy pewnie wlicza ten punkt do minusow)

+ materialy, jakosc wykonczenia wnetrza

+ bezpieczenstwo

+ trwalosc / niezawodnosc

Minusy:

- pojemnosc wnetrza ponizej srednich w swoich klasach

- stosunkowo drogie w zakupie, jak i utrzymaniu (przynajmniej jesli chodzi o czesci dostepne wylacznie w ASO)

Podsumowujac:

Jak ktos chce i moze wydac troche wiecej i nie przeszkadza mu troche ciasniejsze wnetrze, to bedzie zadowolony czerpiac naprawde duzo przyjemnosci z jazdy..

Edytowane przez tommi
Opublikowano (edytowane)

ja akurat mialem V40 z koncowki 2002 r .(ostatnia wersja przed wejsciem V50, ale jednak konstrukcja troche wiekowa, bo z '95 czy '96 r., wnetrze to jednak nie to samo co V50), w t-dieslu od renault, 1.9 115 km. Jezdzilem tez np. laguna II z tym samym silnikiem (chyba w wersji 116 albo 120 km, nie pamietam) i volvo bylo nieporownywalnie bardziej dynamiczne- az trudno bylo uwierzyc, ze to ten sam silnik. Kultura pracy tez zdecydowanie na korzysc volvo- bez kitu w ogole diesla w nim nie bylo slychac (jak go kupowalem to przez chwile sie zastanawialem czy gosciu mnie w chuya nie robi i benzyny nie chce wcisnac). Prowadzenie rowniez zdecydowanie na korzysc v40 (wielowahacze z tylu robily robote). Za to laguna wieksza, pojemniejsza, bardziej komfortowa, lepiej wyposazona. Naprawde lubilem to auto, nie liczac rozladowanego akumulatora i drobnych pierdow po poprzednim wlascicielu, ktore musialem wyeliminowac w pierwszych miesiacach, nigdy mnie nie zawiodlo. No i mowie, naprawde duzo radosci z jazdy dawalo. Patrzac po ich obecnych modelach zachowali te cechy- motory maja naprawde mocne w palecie, kumpel tez jazde robil chyba xc60 i mowil tez, ze swietnie sie prowadzi, bardzo zwinne jest, jak normalna osobowka.

Edytowane przez tommi
Opublikowano (edytowane)

Naprawde, nie chcę jechać po kanabisie, bo sam fakt ze on pisze takie rzeczy jest smutna i niepoważna, no ale wiadomo, ciemny współpasazer.

Ale nawet gdyby miał kalse  i gust, to pisanie takich rzeczy o zwykłych ludziach ktorzy chca miec samochod pojemny i niesprawiajacy problemów, no nie wiem co  z tymi ludzmi.

Tak , miałem passata, i był przezayebisty.

No troche nie trafiłes bo wiekszosc tych wiesniakow w passatach wozi sie jakies 3 razy bardziej niz ja swoja alfą :)

Juz pomijajac fakt ze pisąłem to żartobliwie ale rozumiem ze posiadacza passata moglo to zaboleć. 

Moze zamiast dacii powinienes w takim razie volkswagena transportera kupic. Pojemny, niesprawiajacy problemów i nawet ładniejszy od dacii. No co z tobą Mili?

Poza tym dla mnie wiesniak ktory rusza z piskiem opon e36 albo passatem b5 z odkręconą na ful muzyką i uchylkona szyba zebyw szyscy słyszeli to nie ejst normalny czlowiek. Zobacz ja mam bose a słucham na 30db akcentu. Mozna miec ładne i dobre auto i byc skromnym ? Mozna. A teraz przepros

ps: Taki troche chu.jowy sie zrobiles Mili, dystans zauwazyłem zostawiłes razem z podpisem w salonie Daćwagena. 

Taki gosc typu "smiejmy sie z wszystkich ale nie ze mnie bo sie obraze i pójde do domu"

kanabis myśli że stara alfa z elektrycznymi szybami i imitacją drewna w środku to luksus i przepych

Nie chce bys nieuprzejmy ale z którego roku jest twoja octavia ?

Edytowane przez kanabis
Opublikowano (edytowane)

Kolejny rodzyn  od oficjalnego dealera Opla w Poznaniu :) chcieli sprzedaż samochód z cofniętym licznikiem o 100 tyś km. I nie mówimy o samochodzie za 15 tyś ale o audi a6 3.0 TFSI za ponad 121 tyś 

Edytowane przez marekjw2523
Opublikowano

Ok, to kto podejmie sie przepisania linka ?

Wbiłem w google VIN ale wybiło że oferta już nie jest aktualna i znikło ze strony 

Audi A6 3.0 TFSI Quattro

Rok produkcji : 2011

Przebieg : 135 600

Cena : 121 900 zł

VIN : WAUZZZ4G3CN014701

http://otomoto.pl/oferta/audi-a6-3-0-tfsi-quattro-299km-vat23-skora-bose-navi-pneumatyka-pewne-uzywane-ID6ydU67.html

Kopia : http://otomoto.pl/oferta/audi-a6-3-0-tfsi-quattro-299km-vat23-skora-bose-navi-pneumatyka-pewne-uzywane-ID6ydU67.html

Auto podesłane od Auto Moto Serwis

Samochód sprzedaje Westmotor Autoryzowany Dealer marki Opel w Poznaniu.

Gwarancje, finansowania, ubezpieczenia.... wystarczyłby samochód, który nie ma cofniętego przebiegu ! Samochód ma obecnie minimum 220 000 km przebiegu (zapewnie bliżej 300 000 km), a co najlepsze fałszywy przebieg próbowano zalegalizować w ASO ! Emotikon smile 

Historia wszystkich wpisów : 

06.10.2011 - 27 000 km

04.11.2011 - 31 742 km

14.12.2011 - 47 785 km

07.02.2012 - 62 303 km

14.02.2012 - 64 863 km

02.03.2012 - 72 420 km

08.03.2012 - 72 420 km

24.04.2012 - 88 874 km

22.06.2012 - 107 337 km

06.09.2012 - 121 593 km

29.10.2012 - 147 754 km

31.10.2012 - 147 754 km

20.11.2012 - 154 208 km

25.02.2013 - 181 052 km

10.09.2013 - 89 450 km (- 92 000 km)

Opublikowano

aaaaccent, to mnie się pokiełbasiło coś, że Red sprzedaje Accorda :D ale tak czy tak podeślij ogłoszenie ;]

Zamkniete juz. Mogles znalezc na otomoto, chyba jeden akcent wystawiony na Krakow :f

Opublikowano

Ok, to kto podejmie sie przepisania linka ?

Wbiłem w google VIN ale wybiło że oferta już nie jest aktualna i znikło ze strony 

Audi A6 3.0 TFSI Quattro

Rok produkcji : 2011

Przebieg : 135 600

Cena : 121 900 zł

VIN : WAUZZZ4G3CN014701

http://otomoto.pl/oferta/audi-a6-3-0-tfsi-quattro-299km-vat23-skora-bose-navi-pneumatyka-pewne-uzywane-ID6ydU67.html

Kopia : http://otomoto.pl/oferta/audi-a6-3-0-tfsi-quattro-299km-vat23-skora-bose-navi-pneumatyka-pewne-uzywane-ID6ydU67.html

to jakies aso audi wpisalo zanizony przebieg do rejestru mimo, ze maja historie wszystkich przegladow ?

Opublikowano

kanabis myśli że stara alfa z elektrycznymi szybami i imitacją drewna w środku to luksus i przepych

Nie chce bys nieuprzejmy ale z którego roku jest twoja octavia ?

2003, ale spokojnie, żartowałem z tą alfą  :rose:  

Opublikowano

ponawiam pytanko, budzet 25 tysiecy plus 5 w pamieci na ewentualne costam jeszcze/naprawy

bmw 1 2004 rocznik, da rade? na otomoto.pl bez lipy, ale na mobile.de juz nie. nie wiem czy sie w to pakowac?

Opublikowano

A mi się smutno robi, że już moim gruchotem nie pojeżdżę :( Coś w tym jest, że człowiek przywiązuje się do tej kupy blachy.

Nawet facet z komisu jak testował auto (było nas 3 ciężkich chłopa w aucie) i depnął gaz, to mówi "eee... no dobrze to jedzie". No i git, niech im posłuży jeszcze za cenę średniego roweru, a ja nie muszę już pakować się w kolejne ubezpieczenie za chwilę (i potencjalne naprawy jak za chwilę zacznie puszczać część po części)

827314925_6_1080x720_13-75km-1999-2000-h

R.I.P. [']  48c8ef87026ee0eb7b064f4c5b42efdc.png

Komisiarz jeszcze wspominał historię swojego biznesu, ile to nie naściągał szrotów z DE do wyklepania w Polsce w swoim czasie xdddd I weź tu zaufaj potem handlarzom. Teraz tylko sprawdzony import przez znajomego, albo polski posalonowy ze sprawdzoną historią.

Opublikowano (edytowane)

Red pie rdol handlarzy ja gdzieś za 4 lata będę sprzedawał swojego prywatnego. Odkładaj już. Przebieg będzie ok 50 tys km. no i co ważne będziesz dalej wierny marce !

On czeka na Ciebie (nie mój ale identyczny look- kolor, felgi, światła itp.)

501c090e7b7f.jpg

Edytowane przez balon