Skocz do zawartości

Pomoc przy kupnie auta

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Grzechu dobrze prawi.

Zobacz że np Golf 7 jest robiony od 2013, a te Polo od 2009. 4 lata i różnica klasy w segmenci (B i C), to przepaść w motoryzacji.

Za 65 tys celowałbym w jakiś kompakt, a nie auto klasy B (typowo miejskiej). Z drugiej strony za tyle to już jakiegoś Golfa z TSi powinieneś złapać, a to naprawdę będzie przepaść względem Polówki.

Edytowane przez balon
Opublikowano

Grzechu dobrze prawi.

Zobacz że np Golf 7 jest robiony od 2013, a te Polo od 2009. 4 lata i różnica klasy w segmenci (B i C), to przepaść w motoryzacji.

Za 65 tys celowałbym w jakiś kompakt, a nie auto klasy B (typowo miejskiej). Z drugiej strony za tyle to już jakiegoś Golfa z TSi powinieneś złapać, a to naprawdę będzie przepaść względem Polówki.

Wg cennika VW na modele 2017 (produkcja 2016) to golfy zaczynaja sie od 70 kafli.

Polo takie bardzo sensowniejsze to 65k, wiec roznica w cenie jest duza.

Zeby kupic sensownego golda to pod 80 klockow musialbym podejsc.

Opublikowano

Ostatnio znajomy z salonu w Warszawie wyrwał Fabię III z 2015 roku w jakimś topowym wyposażeniu, wersję demonstracyjną z ~2000km przebiegu za 43,000PLN. Bez żadnych oznak zużycia. W wyposażeniu było chyba wszystko co Skoda ma w ofercie. Przejechałem się i byłem zachwycony. Słyszałem opinie, że ta Fabia to taki klekot ze słabymi plastikami i słabym wykończeniem, ale jak tak wygląda słabe wykończenie to nie mam pytań :)

Oczywiście takiej Fabii pewnie daleko do VW pod względem wyciszenia, wykończenia detali, użytych elementów, no ale różnica w cenie robi swoje.

Opublikowano

przy takim budżecie śmiało można przeskoczyć o segment wyżej niż e36 i polecić kultowe e46, rozważałeś? 

1.2 tsi to ma w ogóle 4 cylindry czy już na 3? Na mieście to pewnie jeszcze daje radę, ale jechać tym w trasę i jeszcze wziąć pasażera i jakieś bagaże to musi być dramat. Ile taki wyżyłowany silnik może pochodzić. Ja wiem, że was inżynierki to nie obchodzi bo za 3 lata to sprzedacie, ale ja kiedyś znowu będę szukał auta i nie chciałbym się naciąć, nara. 

Opublikowano

Szejdj na twoim miejscu raczej jak bym sie ogladał za alfa to celował w niezawodne JTD z ktorym problemow miec nie powinienes najmniejszych niz srednie beznzyniaki, w dodatku 11 letnie auto z przejchanymi 115k sugeruje ze jakies 50k widocznie przejechalo na lawecie.

Swoja droga serio da rade kupic GT w ladnym stanie JTD do 14k? Myslalem ze ze 20k trzeba wylozyc. Tanieja te alfy, kusi przesiadka ale jednak wiecej drzwi to naprawde solidny argument zeby zostac :/

Opublikowano

no ale ja nie chce już JTD, ile można tę ropę lać, chce poczuć zapach benzyny w samochodzie :/ chce wolnossącego benzyniaka, bez żadnych dwumas, dpfów, turbo :/ te 2.0jts ponoć od 2004 są poprawione, nie ma z nimi problemów. Jak już miałbym się o coś bać to o zawieszenie. 

Opublikowano

Z takimi drogami to w kazdym aucie mozesz sie bac o zawieche ;) Nie wiem czy gt tak jak w 156 ale maja twarde zawieszenie , fajnie sie to prowadzi ale drogi mamy jakie mamy i to czuc niestety

Opublikowano

zajebać wam?

Ja bym mu nie fikał, ponoć jak wchodzi na halę w firmie, to nikt nie śmie pisnąć słówkiem, każdy wzrok wbija w ziemię.

Taki typowy ptasi móżdżek.

Opublikowano

no ale ja nie chce już JTD, ile można tę ropę lać, chce poczuć zapach benzyny w samochodzie :/ chce wolnossącego benzyniaka, bez żadnych dwumas, dpfów, turbo :/ te 2.0jts ponoć od 2004 są poprawione, nie ma z nimi problemów. Jak już miałbym się o coś bać to o zawieszenie. 

Przejedż się zawirusowanym JTD, następnie przejedż się JTS -wybór będzie oczywisty.

Ja też szukałem benzyniaka dopóki się nie przejechałem tym klekotem.

Co do zawieszenia-jest sztywniejsze , jesli o tym zapomnisz na kiepskiej drodze, to wytrzyma krócej-oczywiste jak w każdym usportowionym aucie-czy to Alfa czy Audi.

Dwumas wymienia się raz na 200k km, a DPF się wycina, albo wypala raz na jakiś czas na trasie-ja jeżdzę głownie w mieście i jeszcze nie miałem kłopotu z zapchaniem itp.