Skocz do zawartości

Pomoc przy kupnie auta

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No widzialem ze niektorzy maja pojecie o markach ktore ich interesuja , widzialem wlasnie dyskusje o silnikach itp ale lepiej wpasc powiedziec ze nie bo duzo pali , w sumie dziecinnie wpasc do piaskownicy i madrzyc sie i spinac o czyms o czym tak naprawde nie ma sie zielonego pojecia. Pajda tez kwestii alfy co mi podpowiadal to kopalnia wiedzy , takze z calym szacunkiem ale odpusc dyskusje i daj dojsc do glosu komus kto cos wie o bmw.

Sa tez silniki ktore sie psuja bardziej i mniej wiec skoncz te zenujace wywody.

Opublikowano (edytowane)

no ja jestem na etapie szukania e46 z m54b25/b28/b30 (czyli silniki występujące też w poczatkowych modelach e60) i kazdy ze znajomych gorąco je poleca, bo są dość bezawaryjne, jeśli są prawidlowo uzytkowane. Jedynym ich minusem jest fakt, ze lubią sobie wypić trochę oleju

O nowszych, czyli n52/n53/n54 wiem tyle, ze są na magnezowo aluminiowym bloku z tryskiem bezposrednim, co przeklada sie na mniejsze spalanie, ale nic wiecej o nich nie wiem

e: ale tak jak mówi balon, polecam wejść na forum bmw polska, bo tam ludzie mają znacznie większą wiedzę od większości z nas

Edytowane przez Qvstra
  • Plusik 1
Opublikowano

Ja z ojcem już dwa razy byliśmy w Niemczech (konkretnie w Berlinie) po furę, dwa razy wróciliśmy z tarczą, a nie na tarczy, ale też dwukrotnie jechaliśmy po konkretny samochód, to podstawa. Tylko jak coś, to polecam wyjechać naprawdę wcześnie rano i być na miejscu jak oni otwierają, żeby kupić auto i  tak do 12 rejestrację dostać. Poza tym to będziesz czuł się jak u swoich, bo handlarze to same Turasy i inne ciapaki. 

Opublikowano

No ze alfa 159 jest w hui hui hui ladniejsza od zadbanego e60 tez mnie rozbawilo akurat

Ja z ojcem już dwa razy byliśmy w Niemczech (konkretnie w Berlinie) po furę, dwa razy wróciliśmy z tarczą, a nie na tarczy, ale też dwukrotnie jechaliśmy po konkretny samochód, to podstawa. Tylko jak coś, to polecam wyjechać naprawdę wcześnie rano i być na miejscu jak oni otwierają, żeby kupić auto i  tak do 12 rejestrację dostać. Poza tym to będziesz czuł się jak u swoich, bo handlarze to same Turasy i inne ciapaki.

Same plusy. No dlatego tez pytam o silniki zeby jechac juz jak cos po cos konkret a nie co bedzie. Ale zostalem zbalonowany bo kazdy silnik po 300tys to jednakowe scierwo. Tylko nowki fumfel lsniace silniczki poteznej koreanskiej sily motoryzacyjnej.

Opublikowano

podsumowanie ostatnich stron:

- napisz merytorycznie  o spalaniu i  akcyzach - zyebka

- napisz ze auto ma charakter - masz plusa

Nawet mi się dostało po drodze xD

Opublikowano

Ja sie na autach nie znam. Ale chcialem tylko napisac, ze z wszystkich wlascicieli bmw jakich znalem i jakich spotkalem, jeden (1) nie wpisywal sie w schemat kretyna-wiesniaka-debila-dresiarza-niesmiertelnego-nie_wlaczam_migacza-nie_zatrzymuje_sie_przed_pasami_NIGDY. Czy bede znal drugiego? Wierze, ze tak. Kanabis, bierz to auto i niech cie ono nie zmieni.

ps. wedki i wiatrowka sie mieszcza?

Opublikowano

e60 to ten samochod, ktory podjezdza na dlugich na metr od zderzaka na autostradzie i zaczyna mrugac swiatlami?

Opublikowano

moim zdaniem w takich to juz jezdza w oryginalnych dresach adasia i to z tego sezonu.

Opublikowano

ale jest jakiś stereotyp, i rozumiem że kabi jest ponad to, ale jak wbije się do tego e60 ze swoją aparycją, ogoloną głowa, ciemną karnacją, białymi skarpetami, a na siedzeniu obok będzie zapięta pasami 20 kilowa pucha mutant massa, to będzie trochę groteskowo.

Opublikowano (edytowane)

No ze alfa 159 jest w hui hui hui ladniejsza od zadbanego e60 tez mnie rozbawilo akurat

Ja z ojcem już dwa razy byliśmy w Niemczech (konkretnie w Berlinie) po furę, dwa razy wróciliśmy z tarczą, a nie na tarczy, ale też dwukrotnie jechaliśmy po konkretny samochód, to podstawa. Tylko jak coś, to polecam wyjechać naprawdę wcześnie rano i być na miejscu jak oni otwierają, żeby kupić auto i tak do 12 rejestrację dostać. Poza tym to będziesz czuł się jak u swoich, bo handlarze to same Turasy i inne ciapaki.

Same plusy. No dlatego tez pytam o silniki zeby jechac juz jak cos po cos konkret a nie co bedzie. Ale zostalem zbalonowany bo kazdy silnik po 300tys to jednakowe scierwo. Tylko nowki fumfel lsniace silniczki poteznej koreanskiej sily motoryzacyjnej.
Co w tym zabawnego? Napisałem że 159 jest ładniejsza od e60 z wyglądu. Tak w ogóle te e60 to chyba najbrzydsza piątka.

ps ja obecnie jeżdzę niemieckim autem. Żeby skarpety jeszcze mocniej się napięły to powiem tobie tak na uszko, że tym razem nie z Wolfsburga, a Ingolstad.

Edytowane przez balon
Opublikowano

https://www.youtube.com/watch?v=Ffmg-yE1ERY

Znanemu właścicielowi sklepu z grami wideo w bmw została zajechana droga na zderzenie czołowe, kierowca w bemw trzeźwo zareagował hamując w ostatniej chwili i nie dopuszczając do wypadku po czym sprawdził czy kierowca drugiego pojazdu nie zasłabł - poinformował w środę tygodnik ostrołęcki. 

• Plusik 1