grzybiarz 10 291 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 Coś z salonu za 60-70 kafli? Może być używane z gwarancją, ale tylko z salonu. Jakoś ostatnio dużo poprzeglądałem tych fot Januszy aut, co wyklepią i fura wygląda jak nowa, a po vinie widać, jak na jednym foto auto zjarane, krew na fotelach... trochę to przeraża. Tak jak ostatnio widziałem w salonie Audi, fury po 200-300, a używki obok salonu, po 100-150. I takie auta chyba najlepiej opłaca się brać, od pierwszego właściciela, z gwarancją. W sumie za 60-70 używki to można mieć jakieś auto na wypasie, tzw. magnes na ci.pki. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 Tak naprawdę, w każdej marce w tej cenie coś wybierzesz. Powiedz, na co zwracasz uwagę i do czego jest Ci potrzebny. Oprócz przyciągania ci.pek. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 Grzybi całkiem ładny budżet jak na osobę "z problemami w pracy" Panie z takim budżetem to polecam w jakiś dzień zrobić sobie rekonesans po salonach, sprawdzić różne marki, używki "salonowe". Zrobić wstępną segregację i uderzyć z pomocą ponownie. Teraz za bardzo ogólnie. Musiał byś ewentualnie co dane auto musi posiadać (wyposażenie, moc, rodzaj nadwozia itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 (edytowane) 5 drzwiowy, diesel, automat. Zrobiłem lipę, ponieważ sprzedałem auto bezwypadkowe, z salonu ale używane... Ponieważ coś mi z robotą nie wyszło:) i nie potrzebowałem takiej oczo(pipi)nej fury (bmw). No i teraz chciałbym coś nie od janusza handlarza, a jedyny sposób na to, to brać z salonu. A że za 60-70 raczej nówki z 2017/2018 na wypasie, nie kupisz (co najwyżej nissan micra, czy golfa). Więc celuję w coś kilkuletniego, ale z salonu. edit: Może nie 60-70, a 50-60max. Edytowane 1 marca 2018 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 No lepiej obniżyć budżet i zostawić coś na nagłe sprawy na potem. A coś konkretnego masz już na oku? Coś Ci się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 No to już jakieś dane co do autmoatów to z nówek w takim budżecie to dla mnie tylko VW bo mają naprawdę mega automat (DSG) jak na taką klasę aut. Choć za 70 tys nowego Golfa w automacie to na bank jakaś słaba wersje, ze średnim wyposażeniem. Ale za ok 70 tys, myślę, że możesz poszukać używkę 3-4 letnią Golfa VII GTD z DSG wersja 5 drzwiowa. Nie rzuca się bardzo w oczy, a pod maską prawie 200KM z mega momentem obrotowym. Do tego spalanie bardzo niskie. Sąsiad ma taki model. Czasami jeździmy do Dino po piwo Jest naprawdę si. uuu zobaczyłem edytę, więc w tym budżecie to już VII GTD odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 Ja bym brał dwie E46 325/328. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 Lub 8x E36 Grzybiarz sam ostatnio konfigurowałem sobie trochę aut i za 50k wyszedł mi co najwyżej CITIGO na wypasie Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 (edytowane) Nowy samochód do 50k to jest chyba tylko jeden godny uwagi: https://www.fiat.pl/konfiguratory Ewentualnie w cenie ~55k można wyrwać bardzo fajnie skonfigurowaną Fabię Monte Carlo z oponami zimowymi i opłaconym OC. Edytowane 1 marca 2018 przez MAJOR SZEJDI Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 Myslalem kiedys o Tipo, ale odradzil mi skutecznie kierowca ubera. On kupił Tipo, jego kumple kupili Tipo. Po roku juz zdarzyl się remont silnika, skrzyni biegow, wycieki. Niby gwara jest, ale strach tym jezdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 no a ja mam kumpla co kupił to tipo, jeździ cały zadowolony, nic się nie dzieje I CO TERAS a tak serio to zmierzam do tego, że nie ma co ślepo wierzyć w tego typu historie, szczególnie jakimś januszom z ubera katującym te samochody non stop, tym bardziej, że z tego co słyszałem nowe tipo ma raczej pozytywne recenzje co do pytania grzybiego to imo z budżetem 50-70k wystarczy przejść się po salonach i zobaczyć co tam jest ciekawego i co się podoba, bo to już raczej pieniądze pozwalające na jakiśtam wybór - w sumie sam sportaga kupiłem za 72k i jedyne co bym wymienił w tym samochodzie to manual na automat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 W (pipi) duży wybór grzybiarz, jak balon mowi, przy takiej sumie to możesz z uzywek isc szeroko, idz po salonach pojeździc, luckowa Kie np. spokojnie wyhaczysz w dobrym stanie, a może nowy mniejszy? Rzucam z głowy, ale ta nowa micra plus fajna jest https://www.nissan.japanmotors.pl/uploads_nissan/cenniki/Nowa_Micra_cennik.pdf ta wersja premium, fajna Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 (edytowane) do kasacji, foty nie chcialy sie dodac Edytowane 1 marca 2018 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 2 minuty temu, grzybiarz napisał: Wtedy masz pewność że auto nie jest po dzwonie. Tak szczerze mówiąc to nie masz pewności, chociaż prawdopodobieństwo braku lipy większe Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 Dlatego najlepiej brać 2-3 latka używanego, ale z salonu i ich gwarancją. Wtedy masz pewność że auto nie jest po dzwonie. Któryś wieczór siadłem do kompa, przeglądałem jakiś fanpejcz... propo handlarzy aut. No jedna honda civic, spalona chyba ze zwłokami, ale wyklepał: Aukcja rozwalonej fury: Po remocie: NO (pipi)A. Ja nie wiem, może tam spłoneła całą rodzinka? Jakoś dziwnie by się jechało z tą świadomością. To że licznik cofany, to nie jest jakiś problem, ale ukrywanie że auto jest wypadkowe... Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 po remoncie ładniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 (edytowane) 10 minut temu, Lucek napisał: Tak szczerze mówiąc to nie masz pewności, chociaż prawdopodobieństwo braku lipy większe Jak serwisowany w ASO, jest książka, no raczej tam nic nie ukryją. --- Ta nowa micra całkiem ładna hehe, ale to Micra - kojarzy się niczym ford ka, czy multipla, albo ze starą wersją: Edytowane 1 marca 2018 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 (edytowane) 42 minuty temu, Lucek napisał: sumie sam sportaga kupiłem za 72k i jedyne co bym wymienił w tym samochodzie to manual na automat Panie dziękuj, że nie masz automatu. Tamten silnik, z " ich"ówczesnymi automatami (które były mega słabe) to dramat. Edytowane 1 marca 2018 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 17 minut temu, grzybiarz napisał: Jak serwisowany w ASO, jest książka, no raczej tam nic nie ukryją. --- Ta nowa micra całkiem ładna hehe, ale to Micra - kojarzy się niczym ford ka, czy multipla, albo ze starą wersją: Dokładnie to ma chyba mniej wspólnego niż Ka z Ka plus A te małe micry to chyba zawsze były chwalone Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 6 minut temu, balon napisał: Pani dziękuj, że nie masz automatu. Tamten silnik, z " ich"ówczesnymi automatami (które były mega słabe) to dramat. a nie wiem w sumie, nawet nigdy nie jeździłem sportagem z automatem - tak tylko ogólnie wolałbym automat niż manual, ale powolutku zaczynam się rozglądać za wymarzonym mercem, więc może za jakiś czas przesiadka i koniec machania drążkiem Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 (edytowane) A co tam za mesia ma upatrzonego? Teraz mój "wspólnik" przymierza się mocno (na 99% zdecydowany) do nowego CLS https://www.mercedes-benz.pl/content/poland/mpc/mpc_poland_website/pl/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/cls/c257.html?s_kwcid=AL!672!3!246293602028!p!!g!!nowy cls&ef_id=WhlDmwAABURVk1XS:20180301134657:s Bierze benzynę coś ok 390 koni. Jeździłem tym z nim we wtorek, Duda z Wrocka już ma jakąś testówkę dla przedsprzedaży. Ja ciebie pier dole. Wspaniałe auto. Edytowane 1 marca 2018 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 Lol, grzybiarz chce samochód do 60 koła, a balon już w drugim temacie chwali się że wspólnik bierze merca za pewnie pól bańki xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 odpowiem w pieprzeniu przyziemnych marzeniach Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 Chyba po prostu nawiązał do Merca, bo Lucek wspomniał o planach, tak mnie się zdaje. Mnie się marzy GLS, ale na pewno nie bardziej niż Range Rover. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 1 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2018 @grzybiarz, tak BTW https://autogaleria.pl/nowosci/ciekawostki/ferrari-krecilo-liczniki-w-uzywanych-autach/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi