Skocz do zawartości

Pomoc przy kupnie auta

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

55 minut temu, MichAelis napisał:

Nowe auta tylko ze stycznia!

Protip

Data produkcji to także miesiąc i to jest wpisane  w książce serwisowej

Xd

Wow serio? Xd

To kup auto za 100% ceny w grudniu 2018 i wystaw w styczniu 2019 na sprzedaz. W praktyce sprzedajesz (zeszło)roczne za załóżmy 10% mniej z automatu.

Wisnier tlucze do glowy, a panowie nadal swoje. Tak to jest jak sie jezdzi firmowymi ciagle i zmiany cen oraz wyceny wartosci do AC nie dotyczą personalnie xd

Edytowane przez _Red_

Bzdura, auto traci na wartości w momencie wyjdchania z salonu. Kup auto w styczniu i sprzedaj za tyle samo od razu, także tego nie zrobisz. Miesiąc nie ma tu za wiele do rzeczy, poza tym masz rabat na poziomie wyprzedaży rocznika, to nie rozumiem czemu sie pieklisz.

Nie wiem co zrobisz jak dostaniesz auto we wrześniu, dwa miesiące na wyjazd z fabryki to bardzo szybko. Zwykle czekam 4-5 miesięcy.

Mam auto prywatne, kupione jako nowe z salonu i ten... Normalnie się zachowywalem przy kupnie, jeśli już musisz wytykać sluzbowki.

No a czego się po nim spodziewacie? :reggie:

Stary olej to - kupujesz nowe auto. Za 4 lata będziesz się tym martwił co z nim dalej zrobić. Może nie będziesz żył już wtedy i po problemie. :mevek:

A ja codziennie mam inny pomysł na auto. Raz używane, raz nowe, raz Octavia a raz Leon lub Fabia. Zwariuje od tego.

Edytowane przez WisnieR

Wlasnie najuboższa wersje trudniej sprzedac. Lepsze wyposazenie trzyma lepsze ceny z tego co widze.

Wszyscy sie na poważnie rzucili, a pomineli dopisek :janusz: jasno sugerujacy, ze z przekąsem mowie o typowym podejsciu do wieku auta.

Zreszta i tak moze chui bedzie bo leasing wymaga 30% wkladu jak sie okazalo. To troche zmienia plan.

Czemu aż 30%? Czy to dlatego że firma była zawieszona i nie ma raportu finansowego? 

Trochę z tym wyposażeniem to jest tak nie do końca - jak masz wersje bieda to każdy kręci nosem ale z drugiej strony bogate + np automat to po paru latach problem bo się janusze boją bo się będzie psuł. 

Edytowane przez mozi
  • Plusik 1